Followers

Friday, August 22, 2014

26 Syawal





As salam....

Just nak bgtau.. lepas raya ni berat badan dah naik 2 kg.. ramai yg tego nmpk berisi sgt ...huwaaaaa rasa dah makan sket tp ttplah naik gak badan. hadoiiiiii panjang sket... bukan salah sesiapa, salah diri sendiri. mmg tak bersenam langsung.
 
 ni lagi la tak boleh nak bsenam sebabnya pada 4 ogos 2014 saya terjatuh tangga. kalau orang tanya mcm mana bleh jatuh.. entahlah..saya tak pasti. rasa seperti kaki ditarik ke bawah. maybe tgh khayal pada masa tu... dah jam 1 time tu. nasib tak terduduk/tertoggeng/terlentang etc kalau tak..... mcm mana la pinggang & pinggul... malang tak berbau kan.... now dah beransur pulih. tggl lagi saraf tak ok lg.. tisu mcm dah ok. Doktor kata cedera tang  saraf & tisu. now dah start buat fisio di hospital Sg. Buloh. apa pun al-hamdulillah ujian lepas raya Allah nak bagi.... sihat pun ujian dari Allah juga.. maka MC lah saya selama 2 weeks. Doktor suh pakai tongkat utk elak tisu lg koyak.. hehehe x kuasaaaaa... xpe kita jalan slow2 jer. ok enough pasal kaki ku. 

tak bawaa kabel plak... klu tak bleh transfer pic..hehehe

nanti sambung cerita ... nak p makan2 (2nd round) di seksyen lain.... mcm2 makanan ada hihihi...




Tuesday, February 18, 2014

Petua yang baru saya dpt bg melegakan BATUK

Cepatnya masa berlalu....

rasa canggung nak update blog hehehehe... kdg2 dah log on tp idea terus hilang atau rasa kosong, byk luahan rasa tp tak dpt nak dikongsikan, hahaha geramm but what to do? hadap je la... saya bukan muda nak emo2 cam dulu2 hekhekhek now time to muhasabah diri .. kan kan kan kena byk lihat diri sendiri sebelum menunding jari.. ...now time perbetulkan diri... ewahh sejak2 rajin duduk di kaunter opis ni rasa makin penyabar plak.... miahahahaha

Saya kurang sihat sejak akhir2 ni but now dah bertambah sihat...almost 2 weeks demam, bengkak tekak & batuk... sampai tak tahu nak makan ubat apa lagi..

Now - Mak tok & Annur dah tunjukkan tanda2 tak sihat, hari ni Annur tak ke sekolah keb & agama

sebenarnya nak kongsikan Petua untuk Melegakan Batuk

Nangka ( tak kira nangka madu or kampung ) perap ngan garam 
sekali makan 3 ulas ..jgn lupa selawat...

ulang tiap kali batuk teruk ...

petua dari bos saya... insya-Allah berkesan :) agaknya beliau pun stress dgr saya batuk non-stop bila tiba gatai tekak..


Related Posts with Thumbnails