Followers

Thursday, October 18, 2012

cuma cerita...

salam all,

lama x membebel, sem ni mmg sibuk sgt.. sampai x lalu makan ( tp x kurus2 gak, nmpk sgt byk lemak tsembunyik) hahaha susah hati nak cerita kt sapa pun x tau...yg jadi mangsa budak2 kt bilik ni la :) redho je la depa ni... ermmm hari nk cerita pasal xtvt tiap2 hari saya selepas waktu kerja...

hari isnin, subjek  core mmg students KM wajib amik subjek Competitive Intelligence - so far ok, cuma cam biasa ramai dlm kelas x dpt teka term yg lecturer nak hahaha bila dia bgtau jawapan owhhh itu ke? hadoi..asgmnt dah dpt, cam susah je isu semasa dlm malaysia yg melibatkan Politic, Economy, Environment, Social & Technology ... rasa 40% kut utk itu... x mula buat apa lg pun...  kelas ni mula tepat jam 6.30 ptg, berenti solat 30 min, selalu kol 7.30-8.00 mlm... kol 9 habis kelas, patut 9.30mlm tp lecturer ni kasi blk awal supaya 30 min tu kami bleh cari bahan buat asgmnt.. ngam kan? tp ai laju2 start keta, nk balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

hari selasa, subjek elektif  ni subjek utk Master in Library km amik pasal ni nmpk cam senang + best sekali, haru ko... tajuk subjek User Needs & User Studies - dah settle 1 presentation (individual) article review je, soklan yg diterima lepas present bleh thn la pasal lecturer tu pakar buat research faham2 la kan...hahahaha belasah je, nextweek ada lg 1 presentation tentang Theory of Learning (Cognitive)  + submit 10 pages essay tentang teori tu. akan dtg ada lg asgmnt + presentation ...rasa2 nextweek dpt kot... sepanjang sem ni present je la dlm kelas beliau ni... stressssssssssssssssssss! kelas mula kol 6.30 ptg tepat! cam biasa, presentation time, berenti solat 30 min, selalu kol 7.30-8.00 mlm... kol 8.45mlm stop dia akan explain sket2 pasal tajuk ni smp kol 9.30ml. x pernah lg kelas habis awal..makin lewat ada la... tepu kepala tau...

hari rabu, Corporate Taxonomy - sampai hari ni masih blurr haha selalu x dpt teka term2 yg lecturer nak! lg 2 mggu test 1, ermmm nampak cam  senang tp bila nak terangkan concepts etc nak kaitkan dgn KM pening gak... stresssssssssssss! now kena cari 2 organisasi yg gunakan taxonomy, kena kaji keseluruhannya (Group Asgmnt) 1 lg individual asgmnt tentang KM, IM & Corporate Taxonomy ...cam senang, well tgk camne, mggu depan baru start cari bahan... sama gak kelas mula kol 6.30 ptg, berenti solat 30 min..sambung smp kol 9.30mlm, sepatutnya kelas ni sampai kol 10.00mlm tp lecturer tu pun faham.... klu sampai kol 10.00mlm, nampaknya jasad kami je ada dalam ni...roh dah melayang tah ke mana-mana terutama kami yg bekerja ni...sy dok fikir nak mandi je..berlengas ok!

hari ni baru bleh guna students portal, ni gara2 sistem UiTM lmbt update bayaran yuran saya lah ni.. terus kena blocked dari bleh guna kemudahan yg ada hishhh tu yg x pasal2 ari tu dpt sms GUGUR TARAF .... apa pun x bleh! now dah lega bleh la guna database online je nk cari research articles ...sy tanggung diri sendiri utk buat master ni, sengaja cari penyakit pun ada gak hahaha... x pe la, utk diri sendiri gak kan....

oh ya saya dah dpt Kad Siswa 1 Malaysia ! expired pada 2016! hak hak hak .... syoknya byk gak tempat bleh guna kad ni... al-hamdulillah :)

selalunya hari khamis sy gunakan masa ni utk cari bahan buat asgmnt... budak2 dlm blk ni peneman setia :) thanks ya adik2... paling lewat pun kol 7mlm km blk la.. takot wooo gelap jer.. guard sini rajin ttp lampu hahaha ... seram kalo nk p toilet! 

jumaat hari bertemu Pak RAY, supervisor independent study, sambung buat research yg last sem sy tangguhkan tu... baru nk masuk chapter 3... hadoi, ada je benda nk kena betulkan.. Pak RAY sgt hebat..perasan je kesalahan grammar saya...wakkakaka..ok bleh blajar kan.. esok dia nk tgk framework ! 

minggu ni super duper bz, pasal dari isnin - jumaat ni cik annur periksa akhir tahun... tiap2 mlm sebelum tido sy buatkan soklan latihan utk dia... rasa xde masalah nmpk cam dia ok je tp tatau la kan, budak ni jenis suka tgk org, cuma subjek jawi tu ai redho tulisan jawi dia, masya-Allah JIM dan rupa BA klu dia buat tulisan smbng tu .... hahaha xpe nanti ada masa sy ajar dia semula... mengaji semua ok dah..al-hamdulillah. lupa sket2 tu biasa la...

kadang2 rasa bersalah sebab sgt2 kurang masa nak bermesra ngan org2 dlm rumah... kol 6.30pg dah keluar..kol 10.00mlm baru blk...mak tok selalunya dah tido.. hero saya & buah hati yg mmg setia menunggu...siap depa berdua siapkan air mandi sy..sweetkan? al-hamdulillah tak terbalas jasa mereka semua.. suami beri izin belajar pun syukur sgt2... makan minum dia semua sy lepas tgn :( kdg2 rasa bsalah.. tp x sedar2 diri..nak gak gado2 ngan dia hahahahaha...penat okeh!  mak tok plak hari2 buatkan bekal utk sy :) la ni lg best siap bfast hahaha pakej tu, mana nak cari? semoga sy bkesempatan membalas jasa2 mereka... insya-Allah :) dah settle semua nanti kite p bercuti ... "hero" sponsor! ok x? calitttt sket ! hahahaha...

nah tgk gambo budak bertuah ni masa umo 2 thn ++
comey je...skrg? hahaha gigi dok goyang sana-sini hiks time rongak tu comey la jugekkkk (marah dia kalo tahu org ngata dia wakakaka) la ni x bleh umpat dia dah wpun guna b.inggeris, dia cam tau je...
keh keh keh mak tok la selalu speaking klu nak cerita hal dia ...


skrg budak ni dah besar, suka cari pasal nk gaduh ngan mama! eee geram betul! menjawab no. 1.... sabo byk2 je mama ngan awak ni tau!



No comments:

Related Posts with Thumbnails