Followers

Friday, September 07, 2012

Annur ke LANGKAWI

lupa publish plak cerita langkawi..hehe bz betul warga PLF mggu ni sampai la akhir bulan.. 3-6 sept ada kursus pembantu perpustakaan, 7 sept 9hari ini) ada program ngan budak2 sekolah, smlm dah siapkan 5 hampers :) nasib baik la geng opis yg lain yg p shopping brg2, km tlg balut2 jer.. pastu next week nk ready utk program hari sabtu 15 sept plak, cam biasa sy & team akan siapkan hampers & kerja2 lain gak.. pastu nak siapkan kerja2 utk CEO lecture series yg akan berlangsung di Time Square pada 19 sept ni.. senin (10/9)  kelas utk sem ni dah mula.... rasa sesak nafas bila tgk date2 yg ada.. tu belum benda2 lain lg... km kena handle bulan okt ni (16-18), ok jom pitam bersama2...

ok moh cerita pasal langkawi!

kami ke langkawi pada hari raya ke-4. p 2 hari 1 mlm je pun...semata-mata nak kasi cik annur merasa naik kereta kabel langkawi plak...hehehe al-hamdulillah semuanya dipermudahkan. no shoping2 punya..mmg bawa 1 beg galas je... beg kami x beranak pun... tabah sggh hati ku kan.....hahahaha langsung x masuk idaman suri ka..apa ka...




 tgh tggu feri, kami naik dari k.kedah... 2 dewasa, 1 kanak2 = RM63.00 tunaiiiii


 budak yg kena paksa tido dlm feri... sejuk gila dlm feri ni...cam nak beku rasanya...


 kami bermalam di Mali Perdana Resort, betul2 sebelah bangunan Underwater World tu, RM100.00 klu dah booking awal..klu main terjah je RM120.00

 sewa kereta wira je kt sana..hehe RM70 + RM40 utk minyak round2 langkawi. lepas check -in terus ke kolam air panas..ermm time kami p kotor.. x lama pun x kt sini pasal hujan panas yg lebat telah turun.... hujan kt langkawi bersambung smp ke malam! mkn malam pun dlm hujan lebat...x pasal2 kena beli payung..RM15.00 mahal tu..payung kecik je pun...mlm tu tido x yah buka ekon pun..angin sejuk masuk ikut bawah pintu ..perghhh sejuk betul!

 byk lumut...kotor & busuk ..day 1 cuma ke sini je la... nk masuk taman buaya mahal bebenar, x berbaloi rasanya dewasa RM15.00, kanak2 RM10 ermmm cam harga tiket kereta kabel jer...


Day 2

cik annur celik mata je terus kami ke pantai blkg motel... en abu & annur je yg mandi-manda. 

 tu dia payung yg mahal tu..nasib kaler dia lawa


 dlm kol 9 pg kemas2 barang, mandi & siap suma terus check out & bfast kt gerai depan motel ni je.. ni yg cik annur beli masa kt kolam air panas, burung helang ni RM10...

cik annur ready nk naik kereta kabel ... spek mata beli kt sana, RM5


 
dekat kol 11pg rasanya kami sampai kt sini

 org tgh beratur nk naik kereta kabel...hehe mujur kami smp kira awal gak la, terus ke kaunter express beli tiket ..kuarkan IC siap2 ye..

 sampai atas je terus berkabus...terus perkhimatan kereta kabel dihentikan kerana cuaca buruk... nk turun ok je...eee takot betul pasal x nampak tali kabel tu pun....

 sy syak teropong ni rosak..x nampak apa pun..tp cik annur x percaya, nak gak teropong... gasak la


 dari kereta kabel km terus ke makam mahsuri... hehe nasib baik cik annur dah byk kali tgk magika, so dia x byk tanya...dok kata kesian mahsuri kena tikam... pastu kuar darah warna putih...jln2 dlm tu berdua je ngan cik annur, tiket lupa dah RM5 ke RM3 utk dewasa..... murah je berbaloi la masuk sini...


 
 rumah mahsuri

 kukur kelapa

last sebelum blk ke a.star... bergambar di dataran helang ... 



benci betul, byk gambar senget benget bila masukkan dlm n3 ni, apa yg elok je la tepek kt sini...


ok babai...nanti smbg cerita lain kali !











 

5 comments:

Zana Md Nordin said...

tabik spring toing2 ler kat ko
sure cik annur kita happy dpt naik cable car....tp aduhai..ngeri wei bila tengok kabus tebal camtu...
dah ler aku bab2 tinggi camtu gayat....

from heart nisah idham~ said...

akak, lain kali dtg langkawi singgah umah nisah tau.. dekat je gan makan mahsuri :)

wanie said...

seronoknye jalan2 langkawi...

wanie kalau naik cable car tu kecut2 perut..gayat...hehehe

jantung pisang rebus said...

syoknya jalan-jalan kat langkawi tu...
kami dah merasalah pi tahun 2006 yang lalu... hehehehehehehe

Hirda Ibrahim said...


what?? tix boat rm63?? gila tau.. makin mahai. tp rsnya if fr kuala perlis murah sikit.

aku ni tak pernah naik cable car tu kooo... sedey tak?? nama je org kedah. last time pi cable car tutup.

ehhh makin jelita annur ko, dgn shades letak atas kepala.

aku nk pi LGK bulan depan. tp naik flight. nk bg dobot rs naik flight.
jgn le cable car tutup.

Related Posts with Thumbnails