Followers

Tuesday, August 28, 2012

cerita hari raya tahun 2012


salam semua :) mood nak hapdet cerita raya sudah dtg! hahaha
thn ni giliran raya kt Hutan Kampong, Alor Star. kami sampai hari sabtu, kol 12 tgh hari. sampai2 je laki bini tetiba menjadi gagah perkasa kemas rumah etc... langsir & sarung kusyen dipasang oleh kakak & adik ipar. ptg tu semua pakat2 tlg masak rendang daging, rebus ketupat & nasi himpit pastu buat kuah kacang. lauk berbuka semua beli jer..hehe sy just buat ayam masak kicap malam tu pakat2 main bunga api & mercun...

pagi raya semua pakai2 cantik2 sekali kaler baju kami lbh kurang ngan adik ipar, unggu!  lepas yg lelaki blk sembahyang raya makan2 pastu salam2 semua terus p serbu umah paksu sebelah rumah jer. macam biasa semakin lama semakin malas nk amik gambo...tambah2 annur skrg ikut mood dia ermmm stress pasal nk kena paksa dia tau!



 syadrouz (anak abg ipar) & kakak annur, tangga kt dapur ni tempat fav semua anak buah! x lama lg syadrouz nak jadi abg :) kak annur gak menten solo...hihi

annur & nenek (moyang)

salah satu tempat fav anak cucu kt rumah hutan kampong

 tgk syadrouz pun suka kt sini... hehe bersungguh2 dia tekan piano
 antara gambar famili yg senonoh sket hahaha, baju raya asal mama x jadi..lg 2 hari nk raya baru la meredah sana-sini nk cari baju kaler purple pasal dah beli baju en abu dulukan... ermm belasahla walaupun masing2 x kena warna asal satu kumpulan sudahhhhhhhhhhhhh yg cik annur plak baju kebaya kaler purple xde saiz dia, amik je la kaler pink terang ni...mak tok jahitkan kain batik kaler purple pasal nak sedondonkan ngan kami :)
 gambo ni cik annur yg snap :) 


raya pertama & ke-dua dok umah jer... raya ke tiga baru ke jitra. raya ke- empat & ke-lima kami ke langkawi, nanti cerita kt lain n3. thn ni x sempat singgah sg petani, ampun ye mak & pak menakan...hehehe nanti kami singgah noooo....

 


4 comments:

hutan lipur ulu kenas, KK said...

fuyo, abu pakai kaler purple la.. tahun ramai yang gunakan kaler purple dan maroon-purple.. aku pon buat baju kaler purple gelap jugak...

abg aku satu family purple...

tapi macam biasa la, aku buat baju ja, kain pelekat guna tiga tahun yang lepas punya... hehehehehehhee,

abahsofea said...

Sue!

tergamak ko dah ada kat jitra tak kenny rogers aku!

anyway, kaler aku sefamili pun purple jugak! haha

Jasfyra said...

cantiknya annur pakai kebaya!! mcm anak dara gittew.dahla rambut panjang..so suuuweettt

onniesham said...

apsal leh lari tema ni wei... hehehe.

cntik annur pakai kebaya. wahh tahun ni ramai budak2 pkai kebaya kan.. comeiii. rmbut pon dh pnjg.. elok je kemas rmbut dia.. ayu sungguh la annur now

Related Posts with Thumbnails