Followers

Tuesday, August 28, 2012

cerita hari raya tahun 2012


salam semua :) mood nak hapdet cerita raya sudah dtg! hahaha
thn ni giliran raya kt Hutan Kampong, Alor Star. kami sampai hari sabtu, kol 12 tgh hari. sampai2 je laki bini tetiba menjadi gagah perkasa kemas rumah etc... langsir & sarung kusyen dipasang oleh kakak & adik ipar. ptg tu semua pakat2 tlg masak rendang daging, rebus ketupat & nasi himpit pastu buat kuah kacang. lauk berbuka semua beli jer..hehe sy just buat ayam masak kicap malam tu pakat2 main bunga api & mercun...

pagi raya semua pakai2 cantik2 sekali kaler baju kami lbh kurang ngan adik ipar, unggu!  lepas yg lelaki blk sembahyang raya makan2 pastu salam2 semua terus p serbu umah paksu sebelah rumah jer. macam biasa semakin lama semakin malas nk amik gambo...tambah2 annur skrg ikut mood dia ermmm stress pasal nk kena paksa dia tau!



 syadrouz (anak abg ipar) & kakak annur, tangga kt dapur ni tempat fav semua anak buah! x lama lg syadrouz nak jadi abg :) kak annur gak menten solo...hihi

annur & nenek (moyang)

salah satu tempat fav anak cucu kt rumah hutan kampong

 tgk syadrouz pun suka kt sini... hehe bersungguh2 dia tekan piano
 antara gambar famili yg senonoh sket hahaha, baju raya asal mama x jadi..lg 2 hari nk raya baru la meredah sana-sini nk cari baju kaler purple pasal dah beli baju en abu dulukan... ermm belasahla walaupun masing2 x kena warna asal satu kumpulan sudahhhhhhhhhhhhh yg cik annur plak baju kebaya kaler purple xde saiz dia, amik je la kaler pink terang ni...mak tok jahitkan kain batik kaler purple pasal nak sedondonkan ngan kami :)
 gambo ni cik annur yg snap :) 


raya pertama & ke-dua dok umah jer... raya ke tiga baru ke jitra. raya ke- empat & ke-lima kami ke langkawi, nanti cerita kt lain n3. thn ni x sempat singgah sg petani, ampun ye mak & pak menakan...hehehe nanti kami singgah noooo....

 


Thursday, August 16, 2012

Selamat Hari Raya



 selamat hari raya kepada semua :)











Wednesday, August 15, 2012

Allah hu Akhbar!



sedihnya rasa hati

pagi ni saya terima 2 berita tentang kematian. Allah Allah Allah...

pertamanya berita kematian anak jiran saya, umur dia 6 thn, sebaya annur, dah 1 mggu berada di ICU...budak tu mmg dah lama x sihat sejak dia kena sawan tarik akibat demam panas masa umur 3 tahun.

terbaru berita kematian nenek kepada rakan setugas... 

semua ini dah ditetapkan oleh Allah, Dia yg Maha Mengetahui segala rahsia. Semoga roh kedua-duanya berada di kalangan org2 yg beriman. Amin.



Al-fatihah

Friday, August 10, 2012

benci betul

benci betul bila :

tukang jahit salah potong baju raya! selalu ok jer, kain yg paling elok plak tu dia salah potong! harap2 minggu ni jumpa la baju siap jahit yg sesuai. masalah betul klu dah baju & kain saiz lain2! stresssssssssssss!

jerawat tumbuh melata, apa kena tah... kenapa ni huhuhu, yelah sy bsyukur gak la pasal kurang2 sy ada muka wpun ada jerawat + parut2 jerawat...paling nasib baik jerawat tumbuh di sebelah kanan muka jer.. belah kiri elok, nampaknya semua gambo kena snap dari sebelah kiri je la..hahaha nanti nk praktis kasi nampak gojes miahahaha... 

oklah tu je la 2 perkara yg paling buat sy runsing ...satgi nak p perabih duit kat kedai barangan kek + pasar tani pjaya ni...terapi okeh!  harap2 meeting ptg ni habis kol 4 la pasal kol 4.30ptg nk terus balik, tau la ptg2 jumaat ni lebuhraya akan jadi sesak lebih dari hari biasa owh elite tlg jgn sesak teruk! tu belum kira kuar dari guthrie nak lalu kg melayu subang, nak masuk ke U5 ermmm.... huhuhu stress lagi!






Thursday, August 02, 2012

www.sehelaibaju.com


salam semua,
jom kita beramal dgn membelikan baju raya utk anak2 yatim & asnaf diseluruh Malaysia. Al-hamdulillah setakat ini saya & kawan2 sudah berjaya membeli lebih kurang 50 pasang baju kurung & baju melayu utk anak2 ini melalui duit yang kami dapat daripada sumbangan rakan2 di PLF serta vendors dan juga sedara-mara staff PLF syukur sgt2 kerana kak siti hajar sudi menjemput saya utk menyertai team sehelai baju buat menyapu si air mata. tahun ini merupakan tahun ke 3 xtvt ini dijalankan. kawan-kawan boleh layari laman web INI utk keterangan lanjut. boleh juga cari team ni di FB taip je Sehelaibaju.com  :)



www.sehelaibaju.com






rezeki anak-anak yatim & asnaf :)

Wednesday, August 01, 2012

susu segar


  model susu segar. sekarang minah ni tgh gilerkan susu ni. sementara dia suka kita kasi je la...  la ni minah ni mana nk minum susu sgt.. offer dia botol susu pun x mo... dia kata dia dah besar x bleh berbotol dah...manatah dia blaja ermmm x pe la klu gitu tp sila minum dlm cawan pun dia x mo... beli cawan comey2 pun dia x nak... klu p kedai mamak mesti order air teh tarik..milo2 ni dia x main..pasal dulu2 klu dia minum milo dia kembung, so mmg jarang sgt la annur ni minum milo..

 sedap mama...

sampai hari ni dia masih suka susu ni..ari tu gilerkan susu dutch lady.. berkotak2 la mak pak dia beli..sekali tiba angin jemu dia, langsung x mo minum, sedekah la kt anak2 jiran plak... tu yg kali ni beringat..beli buat stok pun 2-3 kotak je...buatnya dia dah x mo minum, haihhh ...




Related Posts with Thumbnails