Followers

Monday, July 09, 2012

hari sukan tadika


as salam,

 serba-serbi malas tu yg x berupdate blog ni, dulu pasal xde line internet, bila "berok" dah ok pun x rajin gak hihihi yg buat bertambah malas plak, pasal en abu la, sejak dia tukar kerja ni dia dah xde masa nk baca blog ni..klu x dulu lama x berupdate mesti dia tanya hehehe ... tu yg smgt nk menulis sejak akhir2 ni ke laut la jawabnya

 sabtu baru ni (07/07/2012) hari sukan tadika cik annur ! cer tgk bukan main lonjong lagi anak dara ni, badan tetap menten, alahai camne la masuk darjah satu nanti, larat ke x larat nk heret beg sekolah... sampai hari ni klu dia dok depan klu naik van sekolah, pakcik van kena dukung akekekeke malu2 kucen la dia ngan pak cik tu. budak yg tengah tu nama dia syafikah, baru 5 thn kira kawan baik cik annur gak la, dok satu taman..yg lain2 tu sama umur annur. tulah teman main dia, teman bergaduh dia gak... klu tiba baik tu baik, klu bgaduh tu lebam sana-sini kena cubit la, kena tolak la... macam2...


ni acara awal sebelum sukan mula, depa buat senamrobik, hehe comel... gambo lain2 xde, pasal ada dlm hp en abu... kan td dah bgtau, saya malas..mmg x de la nak transfer ke apa... miahahaha annur masuk 2 acara, semua berpasukan dan dua2 acara pasukan dia dpt no. 3! so xdpt la hadiah, sian budak2 ni..kejam betul tadika depa ni, kasi la apa2 hadiah pun utk kasi anak2 soronok & dihargai penat-lelah derang, dgr gak ada ibubapa komplen..ermm thn lepas klu x silap semua pun dpt hadiah, dah berpasukan, klu sorang buat silap, habis la semua kalah.. annur dua2 acara dia depan sekali, dia mulakan dah cantik..udah yg lain2 ahli slow motion, kalah la jawabnya... xpela nk sedapkan hati anak2 semua sesekali  kena la blaja kalah gak bukan menang sokmo...nanti ada plak yg x bleh terima hakikat bila kalah kan... tu klu fikir positif la, klu fikir negatif, hohoho tadika kedekut! akekekeke...

saya masuk acara tarik tali, mak2 lawan cikgu2... yeahh mak2 menang, pasal ketua kami ckp " mak2 semua, masa ni la kite nk balas dendam kt cikgu2!" akekeke nk balas dendam apa pun ai tatau... xpe, ai mmg ada x puas hati sket..miahahahaha so tarikkkkkkkkkkkkk kuat & menang! dpt la sorang selai kain batik ! muahahahaha tp kesannya, sakitttt tgn saya!

en abu plak masuk susun bata..ala yg sorang dpt 2 biji bata, jln atas bata tu ha... dpt la no 3... sampai luka2 jari dia.. hehe dpt la hadiah kain pelikat selai...ok la kan..puas hati la... dgr2 smp hari ni dia sakit peha...hahahaha


ok itu jer..nk cerita, ni last la nak cerita anak sukan kt tadika pasal insya-Allah thn depan cik annur dah sekolah darjah satu :)... nak menanti anak lain plak bertadika tatau la bila Allah nak berikan rezeki tu ... now kena hayati betul2 setiap detik dgn cik annur, kite tak tahu rezeki kite di kemudian hari...




2 comments:

Shuhaily Shuhaimi said...

dah nak masuk darjah 1 dah ye..hehe..sama mcm iqa la, lonjong je..tinggi lampai :)

setiap detik dgn anak mmg masa yg amat-amat berharga!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

nampak maryam paling tinggi diantara kawan2 dia, kalo balqis dia la paling tecik molek tapi umur 5 tahun..

Related Posts with Thumbnails