Followers

Thursday, June 28, 2012

luahan hati seorang yg sedang stress!


nak sangat menulis seperti biasa, "berok" dah ok pun masih x berhapdet blog ni... "berok" lebih diperlukan utk siapkan asgmnt! huhuhu sabarrrrrrrrrrrrrrrrr byk2 la utk diri sendiri, dah hujung2 sgt2 sem ni (mggu depan sem 3 tamat), klu nak ber@k tu org kata dah nak kuar sgt dah akekekeke x senonohkan ? ... doa juga byk2 agar lulus dgn baik utk subjects sem ni.... ermmm insya-Allah tinggal lg satu sem sahaja lagi utk habiskan semua ni... ujung thn ni habisla pengajian :)

x sabar rasanya. tekanan semakin tinggi...kdg2 rasa x tertanggung, rasa nak menangis, nak menjerit, nak mengadu ( pada siapa?) semua ada, tekanan dgn kerja tambah plak ngan asgmnt + kelas, dgn org dan suasana sekeliling byk menyumbangkan sakit kepala, kdg2 sakit kepala menyerang setiap hari :( habisla tudung, anak tudung berbau minyak angin ....cuma selalu ingatkan diri selaku remaja purba, aku haruslah cool, biarlah org nak ckp apa ( nak mengata ke apa), nak buat apa kt kite, ignore kan kite ke...rileks ajer, doa byk2 supaya hati ditetapkan supaya syaitan tidak membisikkan sesuatu yg jahat dlm hati & fikiran, jgn patah smgt, ramai lagi org lain yg kite bleh  buat kawan, bleh dijadikan rujukan etc. 

Al-hamdulillah umur meningkat ni dah semakin matang, rasa dah bleh kawal diri, klu dulu2 kena situasi camni, mesti dah down sgt2... now dah bleh fikir panjang utk semua perkara :) kena selalu doa utk diri sendiri...kena kuat segala2 nya...  sebabnya ada masa & ketika or perkara kite tak bleh nak kongsi, bimbang disalah ertikan org org, so pendam lah sendiri...kdg2 ianya hanya pendapat kite, tp.... maka, baiklah kite berdiam diri. 2 minggu kebelakangan ini sgt2 stress...  lg byk stress lg byk kena memohon kepada-Nya ..jerawat pun naik x agak2...hahahaha sabo je la

oh ya, sabtu ni kena amik report card cik annur, berdebar rasanya miahahaha 



4 comments:

ak yuyunz said...

hi!

lagi stress, lagi banyak pimples = agreed!

jerawat batu lagi!

abahsofea said...

tahniah sue..tumpang bangga kawan2 semua mengaji tinggi-tinggi sampai cucur atap :)

p/s: aku dah buhsan keja librarian..lol

Yuna said...

abahsofea,

apa kata hang kerja marketing plak? atau kerja kilang buat kerja teknikal? mesti banyak bergerak... tak la bohsan sangat...

Yuna said...

Kalau stress buleh kurus tak?

Related Posts with Thumbnails