Followers

Thursday, May 03, 2012

saya sudah ada mesin jahit singer

 as salam

 balik raub last week selain daripada mak tok nk menjemput dtg ke kenduri acu, kami ada agenda lain. nak mencari mesin jahit. bajet sket jer dlm rm300 ++ ahahahaha sebenarnya dpt bonus, nk la melekatkan sesuatu kata org..kut nanti tua, owh ni beli masa dpt bonus ari tu...ha gitu. 

sembang ngan kakak ipar,  dia bgtau india depan rumah kt raub tu nak jual mesin jahit singer dia. sebenarnya dia nak kasi free kt kakak ipar. tp kakak ipar saya x nak ! ahahaha alasan dia x reti jahit. agaknya mmg nak jadi rezeki kami. terus mak tok p tanya. dia nak jual RM50.00 sahaja! weehuuuuuuuuu pg ahad tu mak tok try menjahit sket...nk tgk elok ke x elok. mmg tip top ler.. body semua cun, roda elok, tapak2 utk menjahit pun elok.. al-hamdululillah sgt2... terus laju je bayar RM50.00 ahahaha dasar kedekutkan... tp klu ikut mmg sy suka yg camni, cam mak tok punya. dah terbiasa manual ni...kut klu guna yg karan tu tatau la camnekan... ni pun nanti2 bleh pasang karan gak...

model mesin jahit ...melaram ngan skirt yg mak tok jahit guna mesin jahit baru mama & mak tok 

 kain2 perca yg ada buat skirt... dah ada 2 helai skirt..nanti ada masa baru nk p cari kain elok2 sket...ni buat pakai kt rumah oklah...

insya-Allah bila2 lapang bleh la beli kain utk buat pakaian sekolah cik annur :) thn dpn dia dah darjah satu...smgt ni...lama sggh x menjahit baju kurung hiks..x pun mak tok kan ada, kompom dia jahitkan ...saya dulu x pernah beli baju sekolah, semua mak tok jahitkan termasuk tudung sekolah :)

raya ni bleh la tukar langsir kalau rajin ler..


2 comments:

the legend said...

buleh tukaq langsir, cepat, sementara masa ada lagi nie...

onniesham said...

wow, cntik skirt annur. Lps ni leh la amik tempahan raya

Related Posts with Thumbnails