Followers

Friday, May 25, 2012

cerita hari jumaat sebelum kenduri besar di raub


 cerita hari jumaat sebelum kenduri besar di raub 

as salam semua :) ahahaha saya lepas kenduri acu cik annur kurang sihat, sakit2 badan & selsema mujur demam pun lite2 jer, cik annur al-hamdulillah sihat jer dia.. oh ya dia dah xde 2 batang gigi bawah :) hihihi comey jer bila senyum, x sabar nak tgk dia rongak gigi atas plak :P 

ok kite mulakan cerita pada 2 hari sebelum majlis kenduri kesyukuran atau majlis sambut menantu diadakan di raub.

pagi tu  kami semua bizi dgn tugas masing2. abg de & k.nani  + mak tok bizi ngan urusan rumah, nasib baik depa dah siap kemas umah sket2.. saya & acu amir keluar beli brg2 seperti bunga manggar, jarum peniti, gabus etc...utk pelamin & bilik tido dlm kol 12 tghari barulah sampai rumah...pherghhh oh ya en abu elek, dia kerja, sabtu pagi baru dia sampai kt raub :)

 blk je terus lunch, k.nani masak:)  yg lelaki lepas tu p solat jumaat saya dikerahkan buat puding jagung... A-Z ada pun jiran saya tlg letakkan pewarna ..hehe al-hamdulillah sedap ( jagum ni cik puan niza yg belikan kt CH- thanks awak !) hehehe


 siap buat puding saya buat kerahan tenaga kt abg de, suh dia tlg siapkan pelamin, rasa kami mula buat kol 3 ptg ni... mcm2, mujur dpt abg yg sporting, ada je idea dia nak buat. pelamin 100% buatan kami berdua..akekeke kami mmg budget habis la utk kenduri ni, selagi bleh buat, kami buat sendiri.. lepas la kan nasib adik lelaki, klu pompuan sian dia wakakakaka

 ok dhh siap pasang, tema belah raub .. hijau + putih 
bunga pelamin pun cucuk sendiri, belasahhhh ermm gabus guna gabus tibi baru akekeke bungkus ngan plastik bungkus makanan ... punyalah kedekut akak pengantin ni ha... pasal x ckp kaki & tgn, kain pelamin pun x sempat nak gosok, arghhhhh

 ptg dlm kol 4-5ptg org2 lelaki pasang khemah.. ada 5 khemah semuanya, amboi acu, meriah ko... menu ptg tu, puding jagung ciksue + bubur pulut hitam ... cik annur & seri si penyibuk...hehehe


sementara lelaki pasangh khemah, saya buat kerahan tenaga kepada anak2 sedara utk tlg masukkan telo & buatkan goodies bag phewww kol 7.45 mlm siap semua :) mlm tu semua pengsan! 
bunga telur utk tetamu, semua tetamu yg hadir dpt bunga telur, cucuk kt batang pisang jer...yg depan pelamin kaler hijau + putih :)








bersambung ...

3 comments:

nifalnin... said...

wahhhh...
al-fenattttt weh aku tgk....

tahniah kakak perantin..
kakak perantin memang hebat..
gud job..

Zana Md Nordin said...

wah sue...mmg betul2 jimat nie
bagus kan camnie..
lagipun takde ler rasa bersalah sgt coz' belah lelaki
selalu yg grand2 nie belah pompuan
janji majlis semua dah selamat berjalan dgn lancarnya

virus merebak said...

fuyo, buat kerja kahwen nampaknya budak nie...

ni la kerja yang best dan menambahkan sedikit kepenatan. tapi, alhamdulillah dapat makan nasik minyak...

Related Posts with Thumbnails