Followers

Tuesday, April 24, 2012

kelas pokwi; matapelajaran data mining



 kelas setiap khamis kol 6.30ptg - 10.00mlm 

subject ni susah sebenarnya, tapi disebabkan lecturer baik maka tiap kali masuk kelas x la rasa stress sgt... cer bayangkan dah la subject susah, kelas lama plak tu... bayangkan plak  kalau lecturer x mesra alam, kompom tiap2 kali kelas rasa nak ponteng.... dpt lecturer baik camni pun saya ngantuk tiap kali masuk kelas... akekekeke 


tgh berbincang nak buat latihan menggunakan Clementine 
Nad, Doo & Syia

 smgt nk buat tapi x ingat step la plak! 
en safawi a.k.a pokwie dtg menyelamat ahahaha 

 betapa kusyuknya pokwie sampai x perasan saya snap pic ni..keh keh keh


 sem ni semua pun best ! al-hamdulillah :) mggu ni xde kelas 1 week, cuti pertengah sem katanya, tapi still kena p kerja lain la kalau full time kan...syoknyaaa...

Monday, April 23, 2012

mandi laut @ port dickson


 as salam
nk gak tulis cerita ni... sabtu 14/04/2012 lepas km semua ikut en abu p opis . opis en abu @ klang, tetiba rasa nak p pantai! akekeke, baju spare mmg km selalu bawa, manalah taukan kut2 jadi camni...akekeke so terus ke PD kami, eh mula2 ingat nk p morib jer errrr sebelum tu makan nasi lauk asam pedas yg popular kt klang, jgn tanya celah mana, sy tatau! makan ajer... acu amir yg tunjukkan kedai tu oklah sedap rasanya. tetiba tayar kereta plak pancit... ingat kan x jadi dah, sekali semua on gak... hehe cam biasa yg p en abu, saya, mak tok, acu & cik annur. kami sampai PD kol 4.30 ptg klu x silap, kuar rumah dari pagi tu...p ikut jgn biasa...blk ikut hiway.

 acu beli suar kt PD, degil x mo bawa pakaian lebih. acu, en abu & annur je yg mandi. saya & mak tok lepak2 makan buah potong, mkn kfc akekekeke angin plak kuat...mmg sedap la, klu dpt membuta lg best..hehehe

dah puas mandi, depa ni main pasir plak, siap bw blk batu & kulit kerang 
tiap kali p mandi-manda beli pelampung, pastu lupa nak tgglkan dlm kereta, beli lg..ermmm tp kali ni mlm tu gak pecah, rugi rm13! budak bertuah ni melompat2 atas pelampung, hah pecah terus lari nyorok bawah meja....takut kena marah punya pasal

  tiap kali p PD kami mandi kt area sini :) senang pasal dekat ngan surau & toilet....selesa gitu, tempat mkn pun byk, gerai jual2 pakaian pun byk ... ala depan tu ada kereta kuda tu klu x silap cam dataran tu...sowi ai tatau nama penuh tempat ni ...hehehe



p blk hari jer, kami jarang tido kt sesuatu tmpt, save budget katanya! 
jadilah janji bleh bawa anak mandi laut :) jalan2 sket2..








autopublish

potong kuihnya!


 peristiwa malam 17/04/2012 

lepas magrib potong kek besday cik annur, kemudian satu rumah p makan sate kajang @ restorant jejantas sg. buloh. cik annur cam biasa belasah nasi impit 1 piring! hehehe dia mana makan sate... budak ni daging lembu & ayam mmg dia kurang... klu dia kata nak makan ayam, silah bawa dia ke kfc berhampiran dan mmg dia akan makan ayam tu..tu yg kadang2 rasa nak lompat bintang kerana kehepian ahahahaha

 cik annur  potong kuih besday dia ...perisa choc. banana yg shedap tapi acu amir kata rasa cam lepat pisang..cessssss !
 
 ni mmg kerja cik annur, tlg isikan kuah kacang utk semua... semua org pun hepi pasal dpt makan sate sempena besday cik annur...

ok itu ajer cerita 17/04 tahun ini




Tuesday, April 17, 2012

Hadiah Hari Lahir buat Annur



 beli beskal besar sket :) bleh thn sampai umo 10 thn, kalau budak tu x menjulang tinggi la hak hak hak.. sebenarnya tatau nk hadiahkan dia apa, kebetulan beskal pink dia tu dah kecik benar yelah beli masa dia umo 3 thn rasanya, lutut pun tersangkut so km sepakat belikan beskal utk dia... pasal annur masih belum reti kayuh beskal, kenalah pasangkan roda tambahan! hehehe

 patutnya kena tambah rm25 utk roda tu, tp sebabkan besday annur maka dapat free roda & loceng... al-hamdulillah.

 Annur yang baru bangun tido terus kena paksa ngan mama duk atas beskal baru... hehehe comot giler, tp best gomol2 dia 14/04/2012

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 sebenarnya kami bawa cik annur pilih beskal ni hehehe, dia punyakan so kasi la kuasa memilih, dia pilih merah putih! ok mama setuju! hak hak hak...nebes gak dlm hati ni kan kut2 dia pilih kaler pelik2, mujur anak mama....

 
bawa blk beskal kena simpan dlm bilik, dok pesan kt dia, hari besday dia baru bleh naik, nasib dia dgr kata lepas kena ugut! miahahaha so pg tadi dgn smgtnya kol 6.30pg kejutkan dia nak serahkan hadiah besday dia pada hari ini 17.04.2012.. hepi besday sayang :) ckp tenkiu kt ayah tau, pasal ayah yg belikan anak dara dia beskal...




Selamat Hari Lahir Annur Iman Syahirah

Al-Hamdulillah, hari ni genap 6 tahun umur cik Annur :)

Selamat Hari Lahir sayang busyuk! 

Semoga Annur Iman Syahirah menjadi anak yang solehah, diberikan kesihatan yg terbaik serta dibukakan segala pintu-pintu rezeki dan juga berjaya di dunia & akhirat, Amin. 

gambar besday girl pada usia genap 6 tahun! hehehe jam 6.30pg 17.04.2012
komen mama & ayah : adik masih cute macam dolu-dolu ...




Thursday, April 12, 2012

macam-macam

cik annur makan gula2 tatau nk buang pembalut kt mana, masukkan kt celah jam ayahnya. 
ermm bagus punya anak!  ayah plak jenis melayan, anak buat apa pun x kisah. tgh tgk berita anak panjat2 seolah-olah ayahnya papan gelongsor/tangga pun dia bleh rileks jer.. xde marah ke apa haihh klu mama, dan2 tu gak berTUKAR!  pasal tu agaknya cik annur sgt rapat ngan ayah dia... klu buat salah ngan ayah, laju je minta maaf, klu ngan mama huh kem salam... xpe2 nak lepas geram kt cik annur senang je, jilat je dia sket, kompom dia melalak cam kena dera...hek hek hek puas hati tau dgr dia nangis gitu... pastu lari laju2 ....miahahahaha





Monday, April 09, 2012

Nasi Arab dari dapur Cik Sue


beras ni punyalah lama beli ngan kawan opis. selalu guna dok buat nasi daging. sekali apa mimpi tah org dlm rumah ni sepakat nk mkn nasi arab. terus google resepi, jumpa yg paling simple. dan jadi rezeki adik ipar yg datang rumah sabtu lepas. saya guna 5 pot beras ni, dpt 1 periuk sederhana.... mmg berbaloi...

nasi arab lauk daging lembu. hehehe nak buat ayam semua dah jemu, nak buat nasi arab daging kambeng ada yg x makan plak so kite tukar ke daging lembu ...ok sedap gak rasanya... saya guna 1 kg daging dan dimasak bersama nasi ini :) warna sebenar lebih cantik tp pasal dah gigil lapor, terus je snap...hek hek hek nk gak bgtau tu...


 
lawan nasi arab. 
dalca tu en abu  & acu request, depa ni mana reti makan kering2... 



resepi saya tiru sebiji sebulat daripada SINI ye. terima kasih kepada tuan rumah kerana kongsi resepi ini :)




Wednesday, April 04, 2012

teringin

sedapnya laksam buatan mak tok! 





Related Posts with Thumbnails