Followers

Thursday, March 15, 2012

dapur saya menerima tetamu baru iaitu half-boiled egg maker !





As salam

selalu dok tgk kt kedai mamak benda ni, ingatkan mahal bebenar sekali rupanya RM8.90 je ada yg lagi murah kaler oren putih cuma RM7 je ..hehe apa lagi terus la beli, saya beli cap apple lady ni ha, beli kt raub. tempat lain tatau la harganyakan kut korang bleh beli dgn harga lagi murahkan...

dgn adanya gajet terbaru ni saya dah tak risau kut2 telur separuh masak menjadi 3/4 masak...

 ikut je arahan yg diberikan. nescaya telur separuh masak korang menjadi sgt molek & menyelerakan.









4 comments:

nifalnin... said...

sy dpt gadjet dapur nih ms sy kawen dulu2... sgt2 berguna..
tp x tau ape motif si pembagi tu hadiahkan sy perebus telur... hahhahha...

from heart nisah idham~ said...

haaa umah mak nisah ada satu, warne kuning lagi .. ala pesen lama2 punye.. errr tp nisah buat half boil rendam je telor dlm air panas 20 minit.. hikhikhik

lieyalatif said...

aku pun ade ...tapi yg kale oren..senang nak buat telur separuh masak bile ade bende nie...takde laa overcooked ke ape kan...

israfil said...

mungkin dia suruh sang isteri masakkan telor separuh masak tu untuk sang suami. tapi sang suami jangan berselera sangat makan telor separuh masak tu, nanti sang suami masa kawen dulu dah tak serupa macam sekarang...

jaga-jaga, makan telor puteh saja, telor kuning cuba elakkan

Related Posts with Thumbnails