Followers

Wednesday, January 25, 2012

sabtu, ahad & isnin

cerita cuti CNY kami 

sabtu - isnin  mak tok & kuncu2nya (de, kak nani + seri & cu amir) ke perlis nak menetapkan hari kenduri kawen acu & kakak milla...along & kakak ma dok rumah kami.  

Sabtu : IKEA 

pasal dah dekat setahun x ke IKEA  ahaha tempat sejuk, cantik, x jauh daripada rumah. mmg sesuai nak jln2 bawak anak buah....hehe CCTV merata-rata so rasa selamat... budak2 ni bukan main hepi pasal blh duduk2 kt sofa...pastu masing2 berangan nak bilik cantik camtulah... hehehe oh ya kol 10 pg kami sampai IKEA

budak ni dah penat...buat perangai "baik"


makan time! ala pic kepak ayam x masuk plak...
 
cik annur suka kek ni..lupa la nama kek ni ..owh dia berkeras nak cik tikus ni...ermm apa2 je la.. beli 2 ekor nih ha.. yg gelap tu namanya cik abg ( sempena nama acu dia...acukan gelap :P ) yg putih tu cik adik ( sempena nama panggilan cik annur pasal cik annur cerah ) ahahaha

sebelum balik jalan2 cari ini plak --- penkek durian cam NIZA cerita ari tu..teringin weh
budak ni pun suka...ok pentipu lepas tu dia kata x sedap..mula2 beria2 kata sedap..cess

ahad : pagi - buat muffin vanila
            mlm - funfair @ sg buloh

lepas mandi & bfast (cekodok ikan bilis & nasi goreng), kanak2 perempuan 2 org ni buat xtvt kt dapo plak

kakak ma & cik annur yg bancuh...mama jadi mandor aje...

cik annur tlg buh coklat rice


 dah siap! sedapppp & menarik... suka kanak2 berdua ni dgn xtvt mengekek nih. saya pun rasa best pasal, lepas siap2 semua ni depa berdua kemas semula... pastu kanak2 semua berebut2 nak main psp2 acu depa.... gilir2 okeh gaduh2 je ttp semua ! p baca buku...ahahaha kejam sket ngan depa....klu x asyik ngadap tu je

 tghari tu saya masak kari ikan keli, ikan goreng, sambal belacan & tumis air bayam ------ licin! hehehe mlm tu kami ke funfair, gambar xde... malas plak rasanya. dah la ramai warga asing...takot okeh.


Isnin : Taman Tasik Perdana

bfas makan ni & nasi goreng

buat burger 5 biji... buat bekal -----licin gak!

budak2 ni & en abu jogging la 2-3 round ....ai jaga beg akekekel lepas mkn burger km p makan laksa plak. sampai umah kol 1.30ptg.... masak2 laju2 utk lunch ( ikan masak kicap & bayam --- licin ! huhuhu )  buat apa yg patut rehat sampai ptg. ptg siap2 masak nasi ayam plak. budak 2ni nak mkn nasi ayam + mak tok & kuncu2nya dijangka sampai kol 8 mlm... hehehe al-hamdulillah settle semuanya.. cik annur paling hepi pasal ada kawan kt umah... depa 3 org tido dlm bilik.... klu x cik annur dok melekat kt ayah dia je.... lega rasanya ahahaha



ok itu aje. sekian, terima kasih !



4 comments:

Butterfinger Butter World said...

syok jalan-jalan ke taman tasek perdana yang penuh sejarah...

taman tasik perdana juga adalah tajuk lagu dalam album Butterfingers - Selamat Tinggal Dunia terbitan tahun 2004 edaran EMI Malaysia.

Lirik dia:

Pelbagai manusia suka kunjung ke mari
Angin subuh yang dingin waktu bersuka-neka
setelah penat mencari ilmu rezeki disiang hari
sebelum senja kala riadah tiada saingnya..

Hirup udara tubuh segar bugar
Padang menghijau rumput dihiasi
aku laksana seekor serangga
hingap di bunga taman tasik perdana

Alangkah puas kalbu melihat langit biru
Pudar sedikit rasa duka dan nestapa
imbas kembali zaman waktu ku curah dulu
kini dulu semalam esok hari bermakna

Hirup udara tubuh segar bugar
padang menghijau rumput dihiasi
aku laksana seekor serangga
hingap dibunga taman

Di Taman Tasik Perdana
Singgah sebentar taman tasik perdana
Taman tasik perdana
Ilhamku

Singgah sebentar ditaman tasik perdana
aku laksana serangga

Youtube dia:

http://www.youtube.com/watch?v=LGCaVln9rlo

Zana Nordin said...

uish....ko citer IKEA
teringin plak nak pergi....last pergi bulan 10 lepas kot..masa hantar adik aku convo...

lieyalatif said...

mesti tak ramai org gi ikea kan sue...masing2 balik kg...syok le berjalan...lengang jek jalan kl kot....


aktiviti mengekek tu aku suke.....menarik laaa...pstu nampak gebu lak tu naiknye muffin tu...best2...

loque said...

aku pi IKEA tahun 2008 yang lalu, itulah kali pertama aku pi...

lepaih tu aku pi kedai Haji Humaiyon (Pakistan) kat seksyen 7 tu ja... delivery service (FREE) kalau antaq barang ke rumah

Related Posts with Thumbnails