Followers

Monday, January 16, 2012

pavlova

salam semua.

org lain sibuk pasal pavlova...saya pun nak buat gak! ahahaha agak2 koranglah, menjadi x pavlova saya? resepi saya ambil dari sini KLIK :) senang je nak buat rupanya...  erkkk senang x senang gak la...


 ni dia rupa lavlova sebelum kena bertapa dlm overn selama hampir 1 jam 15 min ! berlari2 en abu ambik hp utk tangkap gambar...saba je la beliau...sanggup p kedai semata-mata bini dia nak tepung jagung...hahaha padahal nak guna 1/2 sudu je pun.... sowilah mana ai tau tepung jagung xde kt umah kite :P

rupa sebenar pavlova setelah bersauna dlm oven

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

hehehe malu nak tunjuk, cam pelik je rupa beliau ni tau, 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






ini dia...boleh lah kan? festime cuber katanya

pic yg dah siap hias? elek ! 

pada sayalah..saya berjaya buat pavlova  ni sebanyak 80 % cam ada yg kurang walaupun pavlova saya cam menjadi... ermm nanti bila2 free nak try lagi la... nak kasi tebal lagik....ni rasa cam nipis plak, kalau buat 2 layer maybe ok  ermmmm saya x hias cam org lain buat tu...saya potong seketul, saya buh krim buh buah...hehehe gituler ceritanya... huhuhu saya je yg makan pun, org lain x mo pasal manis depa kata, en abu mmg kurang sket benda2 camni, kalau buat puding ke apa, mak tok mmg makan, benda2 pelik ni depa x mo cam red velvet x berani nak buat pasal kompom depa kt umah x mo makan pasal merah semacam je...


next nak cuba buat apa plak eh? ahahaha

2 comments:

lieyalatif said...

WAH PANDAI ko sue...menjadi gak hah....apesal tak snap pic letak krim buah bagai tu....sure aku meleleh2 sambil lap air liur tgk nanti .....

from deep of my heart~ said...

cantik pavlova akak, the same day gan akak nisah buat jugak pavlova ni, mmg jd la.. but entah camne too sweet la kak, n maybe pavlova x sesuai put in acuan kek, but nisah letak jgk, habis melekat :( dpt mkn kulit yg atas n isi je, bahagian tepi sume lekat :(

Related Posts with Thumbnails