Followers

Friday, January 06, 2012

kompilasi cerita hujung mggu pada disember 2011

salam  semua...

bizi benar sejak akhir2 ni..semua pun samakan? nak cerita pasal tadika anak, xde la teruja sgt pasal cik annur busyuk kami masih ke tadika yg sama thn ni...dia pun hepi pasal dpt cikgu baru, kawan2 baru... ada pun nanti2 la kut klu kami berjaya pujuk dia masuk kelas taekwondo anjuran tadika dia, thn lepas depa buat kelas renang, thn ni tukar plak...apa2 je la labu. janji budak2 ada xtvt. 

now nak stori-mori tentang tajuk kite hari ni iaitu kompilasi cerita  hujung mggu pada disember 2011  miahaha cuti sekolah time tu kan, tp time tu gak la saya dok bz ngan kelas, exam & anta asgmnt. stress sampai kuar uban! (ok ni tipu pasal uban tu kuar tempat yg sama yg saya dah cabut 2-3 bulan lepas..buang 3 helai, naik semula 3 helai...mencik!) 

walaupun bz ngan semua itu, jalan tetap jalan okeh. ujung mggu gigih dok pk nak bw anak p mana... x dpt jauh dekat pun ok janji itu budak dpt jalan2. yelah hampir hari2 saya blk mlm atau lewat. x kan ujung mggu pun nak suh anak bkurung dlm umah... dah la time cuti sekolah kan.

awal bulan doblas kami ke taman orkid (hahahaha) xde apa pun kt sana, ingat bleh la beli orkid murah ke apa..tp dok pk celah mana plak nak sangkut nanti.. mula2 sampai meronda kawasan dgn menaiki syatel 50 sekali naik... 
kereta km park di Memorial Tun Abdul Razak. pastu p taman orkid ..kena p pasal tu tujuan asal. lepas lepak dlm 1 jam, naik syatel semula ke taman tasik perdana. kasi cik annur main2 beli & tapau laksa ( sedap gilak) mkn kt area taman tasik perdana tu... lazat sekali. kol 2++ tggu syatel p semula kt memorial mau pulang sudah. jadilah xtvt 1/2 day kami hari itu. len kali nak p lagi pasal nak ke taman rusi & kancil...nak ke sana kena naik syatel ye kawan2 kereta x bleh bw masuk. 

@taman orkid

cik annur kutip2 bunga yg gugur pastu susun bunga2 ni..lawa plak..so en ayah kasi snap berkeping2 akekekeke

****************************

x ingat tarikh tp klu x silap hari sabtu azie tetiba ajak teman dia & anak2 ke dutch lady punya program ... hehe folo je la dpt tgk wayang & hadiah drpd dutch lady ... pic byk pada azie...ai mmg x kuar kan kamera pun..dasar pemalas akan... saya, cik annur, azie, nonie & erin... hepi sgt2 walaupun cik annur buat perangai "baik" dia..haishhh km dpt tgk wayang cerita Alvin tu..tgk dlm 1 jam je..budak2 mana tahan lamakan.. so kuar jln2 sekitar the curve..oh ya nampak la mizz nina..x amik gambar pun.. kata malas kan... pg tu km bfast kt mcd cik azie belanja! 

 masa ni erin xde..dia ikut ibu dia beli bfast 

 jalan kt the curve org nak smbut xmas..byk ler jualannya sekali ada plak lilin ni ... teringin nak buatkan utk cik annur ...
layan ... sampai umah kol 2++ ptg... ayah cik annur dah kol byk kali masa tu ...yelah kuar umah kol 8 pg kan... nasib baik x sesat... yeayy dah pandai ke the curve ! 

*************************

  kemudian bulan doblas gak (25/12)  km ke cameron highlandbuat kali ke 3 utk tahun 2011! miahaha saya tetap suka CH sampai bila2..nak jagung kukus yg sedap tu..manis & rangup! plan nak bertolak kol 5 pg....konon2 nak subuh di tapah miahaha sekali kol 5.45 pg baru gerak..masuk hiway terus berenti R&R utk subuh... sampai CH kol 9 pg rasanya... seronok sgt pasal sejukkkkkkkkkkkkkkkkk puas hati!

cik annur pakai bj lengan panjang, jaket jeans + cardigan ...tight kt dlm belah luar jeans! siap sarung tgn suma... yeayyy! sejuk sejuk sejuk ....suka sgt. al-hamdulillah :)

km bfast kt tepi jalan jer hehehe 
lepas bfast yg mak tok masak (pulut + sambal tempoyak & nasi himpit + kuah kacang) air teh kami beli ..

tempat pertama yg di terjah ialah ladang stoberi! depa bertiga ni je yg masuk...km semua x koser..hehe dah byk kali masuk kan... cam biasa p kt area KEA Farm! stoberi besar2 dan manis sgt... bangla yg jaga pun baik..dah kenal kami kut eh perasan sggh...

manja ayah...budak x mandi pagi nih! angkut dlm keta dia masih tido...mujur dia tido klu x bising la kata sakit perut padahal pening...ahahaha

jalan2 kt KEA Farm..sini FM murah rm1 je seketol...borong jgn x borong ok..

 cam biasalah p la tempat2 menarik yg ad akt CH ni... hehehe x jemu2 kan... cik annur mkn jagung rebus habis setongkol sementara ahli rombongan yg lain melawat kawasan...

haihhhyahhh otomen plak dah...sediakan duit syiling manyak2 je la....jalan2 lg ke mcm2 tempat..kemudian dlm kol 2 ++ abg de saya sampai..depa naik dr raub...hehe meriah..terus 1 famili lepak2 kt tanah rata plak... ahahaha nampak benar klorga saya suka CH ni... pasni plan nak p bukit fraser plak...auwww sejuk sejuk sejuk

 
ko mampu makan durian kt CH? kt dlm taman di tanah rata plak tu...kelas..de beli durian kt raub. kami lepak2 jalan2 lagik...kemudian balik...sampai umah kol 9++ mlm..terus zzz esok pagi nak blk dah...asgmnt x siap lagi ni oiii


2 org budak sengal tunjuk baju baru...hehe beli kaler yg sama..pak sedara & anak sedara yg lg besar saiznya masa ni cik annur dah tido..penat sgt dia seharian berjalan....


 ***************************
esoknya (26/12) kol 9++ dah kuar nak elak jam la konon sekali adik ajak sggh bukit tggi plak! oke semua setuju kite ke colmar tropicale nak naik rm12 sekepala...acu bayar! hehehe


 xde perancangan ...semua selebet! tahniah! miahahaha

 budak ni meragam nak kasi itik ni makan...haihh pastu hujan turun plak, semua larik..

 patung yg ayah menang...mr. rabbit!

 masa ni la jumpa cikpuannurulpinky hehe maaf ye nurul time tu kelam-kabut..mesti awak dgr akak marah2 cik annur kan...ahahaha pastu kami makan eskrem etc..turun bawah...


******************************

 makan durian + rambutan  kt area rabbit park masa kt bentong depa pakat beli buah2 tu semua ....sekali masuk rabbit park adalah rm3 hehe duit lagi... ada lah 10min kut tgk2 arnab kt situ kemudian km ke blkg park tu tgk rusa & keldai
cik annur takut2 nak kasi rusa makan rumput..hehe

oke cik annur dah berani sket...lama bukan main dia kt area rusa & keldai ni...nak naik keldai time ni xde sapa plak jaga.. 






ok itu je cerita kompilasi yg sempat saya buat hehehe penat, byk sgt pic yg lawa2  uwekkk ! snap guna hp je pun...akekeke kamera mmg tggl kt umah je...malas betul nak charge... 

oke babai semua :)


1 comment:

air supply said...

wow, bestnya cherita kali ini, mungken yang terpanjang dan terbanyak ganmbaq dia la...

syoknya...

Related Posts with Thumbnails