Followers

Tuesday, December 13, 2011

risau. risau. risau.


salam semua,
ermm byk benda nak dicatatkan kt blog tp kesibukkan yg melampau & kesihatan yg tidak mengizinkan membuatkan byk benda x sempat nak diblogkan... lastweek sepatutnya isnin-rabu saya kena join wshop cataloguing kt opis ni..tp saya masuk 1 1/2 hari je...  x sihat punya pasal. rabu - jumaat MC gara2 demam on off dan selsema. sampai hari ni blum pulih lagi..telinga rasa berdengung jer...ermmm dugaan... tp agak lega pasal dah bleh bnafas guna lubang hidung...bapa hari yg lepas guna mulut..dua2 lubang hidung saya tersumbat. 

start ahad mlm cik annur plak demam panas... setiap 6 jam kena kasi ubat...suhu selalu x kurang dari 39.7 pagi tadi dlm kol 6.00pg lepas saya mandi siap2 nak pergi kerja tgk dia cam mengigil...rupa2 tgh nak demam padahal kol 1.30pg dah masukkan ubat muntot kt dia...ptg smlm dah start masuk antibiotik semua. sian budak bertuah tu...berjangkit ngan mama dia lah tu... acu cik annur pun demam teruk...mlm tadi tiap jam nampak dia bgn msuk toilet...muntah la tu... mlm tadi saya & en abu tido2 ayam aje... dok bergilir jelum badan cik annur ... en abu sanggup EL hari ni utk tlg jaga annur. mak tok plak nak kena monitor acu , kang klu mak tok sorang2 jaga budak berdua tu payah plak kut nanti penat sgt risau mak tok plak yg jatuh sakit... sian mak tok, last week jg saya, dia siap urutkan badan saya lagi...hehehe mggu ni sambung cucu & anak lg satu plak. saya plak x kan nak cuti lagi, last week dah MC 3 hari... ermmm serba salah dibuatnya. rasanya klu anta kt org mmg saya cuti gak la, x sampai hati nak biarkan anak sakit org lain jaga.

asgmnt juga masih byk belum di siapkan! ada yg due date dah terlebih pun..masya-Allah. nak buat camnekan... harap2 lecturer faham. klu dia nak tolak markah pun, apa bleh buat... ermmm mggu ni kena bermalam kt sg besar utk presentation ada 1 subjek tu pegi ahad blk isnin. sabtu atau ahad pg plak ada test! satu benda x study lagik. byk lagi senarai tugas sebagai pelajar sem 2 ni tp x mo tulis sini, rasa nak nangis pun ada. risau. risau. risau. 

semoga saya beroleh kesihatan yg terbaik Ya Allah!. Amin.


3 comments:

suara azan - fitri haris (UNIC) said...

rileks, tu semua ujian dan dugaan kalau kita nak buat benda baik nie... kalau kita berhijrah, maka akan besaqlah ujian yang akan mendatang, ini semua sebagai petanda kita beriman dan sanggop berkorban demiNya.

Zana Nordin said...

alahai sue
ujian dari Allah tu...insya allah ko kuat

aku doakan annur cepat2 sembuh k
musim kot.
MIL aku pun tak sihat sebenarnya..
Batrice plak badan dah start panas semalam..aku nie risau sikit kalau dia start tak sihat..takut asthma dia datang..

lieyalatif said...

ko kene cool n bertenang tau sue....jgn tensi2 , kang ko plak yg kelam kabut....

harap annur dah sembuh yeak sekarang......seb baik hubby ade membantu kan...kalo tak, tunggang langgang gak nak harung sorang2....

Related Posts with Thumbnails