Followers

Monday, November 21, 2011

cerita hari jumaat saya ; WAR is a crime Exhibition

 salam semua 

jumaat lepas saya & kawan2 opis mengvolunteerkan diri utk bertugas kt Islamic Art Museum & Yayasan Al-Bukhary bagi membantu PGPF War is a Crime Exhibition & tribunal kt sana. saya cam biasa ditugaskan utk handle bookstall bagi PLF... emmm nak try buat benda lain plak, tp agaknya muka x komersial kut T_T'
 nama pun volunteer kan... so km semua x dpt la elaun ke apa... makan dpt..hehehe x pe enjoy join benda2 camni... ni kali ke bapa tah saya join PGPF ni... paling best masa thn 2007 kt PWTC. last year pun kt PWTC, time tu saya & KNK di mandatkan jaga registration ada la dekat 1000 pax time tu... penat tp best, skrg ni insya-Allah  klu nak p sorang2 ke PWTC, Muzium Islam & PNM dah lepas dah...maknanya p jalan TAR pun ai dah tau...ahahahaha

bookstall team!

 pagi tu kami bertugas kt muzium islam dl...Wan Zaleha emcee utk event hati tu.. dia berdiri betul2 sebelah meja bookstall... pasal dl dah amik gambar ngan dia, so kali ni tema adalah candid... dia tgh bz nak hafal skrip kut... sy beli shawl yg sangkut kt bahu tu rm15! sokong la weh xtvt menjenayahkan jenayah perang nih!

the speakers 

ptg tu bookstall pindah ke Yayasan Al-Bukhary plak. GM kami yg pakai baju merah  tu :)  yg lelaki tu volunteer dari PGPO nama dia omar bukan org malaysia tp hampir fasih berbahasa melayu baru dok 3 thn kt sini.

xde kerja bergambar dlm bilik air. perasan cam gadis-gadis.

 ada ucapan etc, perasmian pameran kt Yayasan Al-Bukhary

perasmian pameran.. ngerikan tgk huhuhu betapa sakitnya derang yg kena seksa 

 antara bahan pameran. sedih sgt2 tgk semua2 ni...ngilu sggh rasanya

byk lagi yg korang bleh tgk & baca klu ada peluang xde apa nak buat pergilah beramai2 kt Yayasan Al-bukhary, free je 18-28 Nov 2011... semoga perpaduan antara kaun dlm negara kite sentiasa utuh. bila kite bersatu-padu insya-Allah org luar pun x berani nak kacau. cer korang bygkan kite ditempat mereka yg dpt nasib camni. Ya Allah minta dijauhkan. susahnya hidup mereka. skrg ni kadar buta huruf di negara2 yg dilanda perang sgt tggi, kesian sggh..mereka yg jahat mmg nak negara2 tersebut kembali mundur.

lepas TDM @ VVIP buat lawatan, kami plak sambung...akekeke

itu lakonan kami semata2... 
jurugambar PLF ( kt PLF mcm2 "benda" ko bleh jadi ) suh kami berlakon..miahahaha tp sedih tetap sedih ok bila baca pasal negara2 yg di serang. 

ini juga lakonan. xde kerja nak melambai gambar!
 td TDM amik gambo kt sini...hehe saya pun mau juge.

 hehe pic2 camni la yg msk dlm paper smlm tu... jurugambar km la ni suh amik gambar kt sini, sekali ada wartawan lain snap pic kami gak! hahaha glamer sekejap dikalangan kawan2 opis... jadilahkan merasa gak msk sokabar.


ok last tepek gambo feeling gojes... ok itu je babai











 eh jgn lupa WAR is a CRIME ! renung2kan...



1 comment:

Anonymous said...

feeling gojess!!! i looiiikkkeeee!!! hahahahhaha

Related Posts with Thumbnails