Followers

Friday, November 18, 2011

apa saya buat di dalam kelas

lokasi : lab 1, uitm puncak perdana
masa : lebih kurang jam 7 mlm

dalam kelas KM (Knowledge Management) dr. siti arfah masa ni. hehehe tetiba beliau meminta kami memilih 1 daripada gambar2 yg ada atas meja. smgt capai gambar yg agak2 saya suka walaupun tatau apakebendanya ko nak kena buat.

   oh no ini bukan pilihan saya pung.. ni partner saya punya gambo pilihan....

 haaa tu ahlam, partner saya sedang pegang gambo yg saya pilih! 
gambo air kopi!

rupanya kami mesti mendengar cerita kenapa kawan sebelah kami kenapa mereka memilih gambar itu kemudian kami dikehendaki menceritakan kembali di hadapan kawan2 lain. bleh bercerita dlm bahasa tp kena cerita kt depan kelas dlm english. cesss paling x best x bleh bawak kertas! belasah lah apa pun... pandai2 la pakat ngan partner ko.

knowledge sharing ------------->  knowledge transfer
story telling 

tujuannya ialah utk melihat sampai atau tidak apa yg kawan kite cerita. owh saya tertinggal 1 fakta tentang gambar yg ahlam pilih....akekeke 

saya pilih gambo air kopi kerana saya peminat kopi dan saya suka minum air kopi,  saya rasa bila tgk gambar tu ia mengingatkan saya tentang waktu utk berehat, kopi bleh menghilangkan rasa mengantuk saya (kdg2) etc..apatah lg merepek ngan ahlam....

ahlam plak pilih gambo tu pasal mcm rumah dia kt kg walaupun design adalah tidak serupa, pastu bila tgk gambo tu dia rasa tenang dan damai, rumah tu mengingatkan tempat dating pertama ahlam setelah bgelar isteri baru2 ni...dating kt bukit cherakah tu..kelas ko ahlam.....
 syia tgh cerita kenapa hanim pilih gambar banjir! akekeke kuar pasal jgn rendahkan skirt kereta, ingatkan dia kejadian banjir di thailand etc... akekeke lawak betul pesanan penaja drpd hanim 

hanim plak cerita tentang gambar pilihan syia, antaranya syia teringat zaman persekolahan dia ...kecik2 minah ni dah ada geng 5 sekawan! oh menurut cerita syia yg paling "halus"....hehehe  

semua org ada cerita tersendiri ...ada yg amik gambar kek, gambar beskal, arnab, anak kucen, gambar chef wan masak pun ada, gambo satey etc ...mmg lawak, asyik gelak jer.. enjoy sgt kelas mlm tu. lepas rehat solat magrib baru kami sambung semula belajar dan kelas habis kol 9.30mlm. 






6 comments:

lieyalatif said...

alahai rindunye time2 belajar sue...syok plak aku layan entry ko nie..terimbau kenangan mase dlm kelas dulu heheeheheh....

AMieN~7 said...

Gambo bergedil ada dak? hehehe

AMieN~7 said...

Gambo bergedil ada dak? hehehe

kawan org penang said...

kalau aku mesti pileh gambaq The Beatles, Kumpulan Search, Rumah Lama, Keretapi, Sekolah aku, atau Metallica...

senang nak cherita kat org lain, rujukan pon banyak.

john labu said...

lieyalatif,

hang dulu satu kelas dgn suhana ni ka?

apa kata hang sambug degree plak...

cermin hati nisah idham said...

erm. bestnye :) macam2 gambo, macam2 cerita, macam2 karenah

Related Posts with Thumbnails