Followers

Thursday, October 20, 2011

Kota Kinabalu - Hari Pertama (Part III)

salam semua, 

kita sambung lagi cerita kami pada hari pertama  hihihi kali ni pendek je n3 xtvt last kami untuk  hari pertama di kota kinabalu, tak byk pun gambar yg kami snap, masing2 dah penat... rakam guna memori kepala otak masing2 je la akekekeke
 
dalam kol 6.30ptg camtu kami semua siap2 nak jalan2 cari makan kt pasar malam sebelah pasar kraftangan, cik annur tetiba cam nak demam semula tp mak pak dia keraskan hati gak nak p terjah pasar malam...ermm

 pilih punya pilih, kami makan lauk ni jer... byk sgt gerai org jual seafood bakar2 ni....tp tatau yg mana satu islam punya gerai. kami tawakal, tgk pelanggan yg makan kt gerai tu... mana yg ramai pakai tudung itulah yg kami masuk walaupun dah kurang meriah lauk2 dia... risau gak kan...ikutkan tekak selamber je masuk mana2 gerai....huhuhu

kami  amik ikan merah, sotong, udang & ikan merah yg kecik2 (erkk rm2 je seketol akekeke )
nasi 5 pinggan, ABC special 2 ( sedap sgt! ), air kelapa 1 biji & mineral water pastu en abu amikkan rumpai2 ni, 2 jenis rumpai + mangga muda sepinggan RM3 jer...sedapppp cicah ngan air asam. air asam dia sedap gak tp km tambah lg cili + limau kasturi nak kasi power... mmg meletop! rugi betul, ikutkan perut lapar lupa nak amik gambar... ada 1 bekas dia kasi dlm bekas tu ada garam, serbuk perasa, cili padi & limau lasturi... pandai2 la korang bancuh dlm air asam yg dia kasi sama2 ngan lauk2 yg kite pesan...
 
besarkan lobster tu... tatau la bape ratus...x berani nak tanya ahahaha

lepas settle makan, kami jalan2 kt pasar malam. kami berpecah sebab cik annur makin menunjukkan ketidaksihatan, makan pun x mo. ada la kut saya singgah 2-3 gerai nak beli brooch yg kawan2 pesan...main belasah je beli pasainya nak blk hotel cepat2...

  brooch & tudung duang yg sempat dibeli...


blk tu kami singgah beli kfc utk cik annur, pastu sepupu saya dtg nak hantar kereta yg kami nak sewa, kami sewa kereta kawan dia utk ke kundasang & ranau :) pada esoknya. kereta iswara kaler hitam... dan paling best kami dpt harga murah.... al-hamdulillah bleh jimat duit sket.

rupanya2 nya sepupu saya sgt baik hati...sanggup temankan kami ke kundasang & ranau esok harinya :) kami naik 2 kereta ohhhh mmg terharu sgt...kalau tak mengagau gak la nak cari2 tempat2 menarik...klu p sendiri harapkan map ngan tanya org je la gamaknya... terima kasih abg nizam :) dah lama dok sana, sampai terer ckp sabah...









kita sambung cerita pada n3 Kota Kinabalu - Hari Kedua ( Part I)






 

3 comments:

Jasfyra said...

sue..aku dah katam sampai entry kk ko yg terkini ni..i want more...hahahaha.

gambar kt pulau manukan tu cantik gila!!! rasa nk terbang skg p sana

Cik Nurul Pinky said...

Cantiknya kak keronsang tuuuuu...nyesal nurul tak beli masa g sana tahun lepas huhuhu

syia said...

tq along.. heheh
awat post kali ni xd post posing 1 family???

Related Posts with Thumbnails