Followers

Friday, October 21, 2011

Kota Kinabalu - Hari Kedua (Part I)

salam semua,

 Kota Kinabalu pada hari ke-2 (15/10/2011)
patutnya ikut jadual kol 5.30pagi semua org kena bgn, mandi & bersiap2. kami sekeluarga akan memulakan perjalanan ke Kundasang etc. tp sebab semuanya penat kol 6.00pagi baru terhegeh2 nak bgn masing2nya... last2 dekat kol 7.00pagi gak baru gerak dari hotel, hari pun dah cerah. abg nizam tunggu kami kt area umah dia je... dlm 30 min kot baru sampai tempat yg dia tunggu kami. kami pergi 2 buah kereta. 

hari ini kami nak tgk gunung kinabalu! nak ke poring hot spring & pergi tgk ikan kelah yg jinak tu. mmg kejar masa sggh...hihihi

 dalam kol 9++ kot  kami sampai kt kundasang, x sure nama tempat tu betul2... cik annur demam time tu dok meragam, so mmg x tgk nama jalan ke apa... kereta stop, km sarapan sedap gak...abg nizam belanja mmg lagi sedap la kan....ahahahahaha kt area ni ada jual2 cenderahati dan ada menara utk intai gunung kinabalu.. x naik pun menara tu...dok bizi coolkan cik annur ..yelah jauh lagi perjalanan kami nak tuju nih... tgklah dlm pic tu, dia x mo beri kerjasama pun.. lepas kasi dia makan ubat & kami siap makan...kami meneruskan perjalan ke ...

 Kundasang War Memorial. masa ni cik annur dah makin ok, ubat dah masuk kan.... so byk la gambar dia dekat 100 keping agaknya setiap sudut dia suh snap gambar dia... nak masuk sini  RM2 ( warganegara) utk dewasa manakala kanak2 RM1 sahaja... sebenarnya masuk sini pasal nak amik gambar berlatar blkgkan gunung kinabalu hohoho

 budak yg dah sihat sket ni..manis senyuman..hehe lincah bukan main masa ni, kalau tidak dok melepek jer kerja dia...pakaian bukan main selekeh... cik annur ni jenis x suka seluar jean... x rock betul budak bertuah ni.

hah..amik byk giler gambo dia...kena la buat camni supaya bleh tepek byk2 gambar... 

 byk gak taman2 yg ad akt kundasang memorial war ni... paling best kt puncak dia la...  ada la sekumpulan org malaysia gak kt sini kami minta tlg amik gambar km sekeluarga berlatar belakangkan gunung kinabalu...huhu sekali tgk dpt gambar ni, huk huk huk

sedih ok.

mana gunungnya????
masa ni ahli rombongan lain blm naik lg..ingat depa x mo masuk sini..so minta tlg la org lain snapkan pic...

untuk ubat hati yg kecewa konon2nya moh ler amik gambar sendirik2 byk2 akekekeke

my ensem hasben plak.. hiks tamo kalah tu...
 
 patutnya gambo kami tadi tu jadi camni... nampak ahli rombongan lain naik...saya patah semula ke depa...nak gak amik gambar best2 walaupun hakikitnya...akekekeke sgt ler perasan
 
layan gambo kami lagi alang2 anak bertuah ada mood, marilah bergambo sampai lebam!

dapat pun pic satu family berlatar belakangkan gunung kinabalu ! terima kasih acu
hihihi dah kol 10.30pg masa ni, betul kata kawan...jgn p lewat2 nanti kabus x nampak puncak gunung kinabalu! good info diela !

 tarra..nilah sepupu saya tu.. memperkenalkan abg nizam! dah kawen dah dia ni... ahahaha






ok nanti sambung cerita kami ke poring hot spring & kasi ikan kelah makan... penat arr

6 comments:

syia said...

along x mkn ke dkt sini? mcm best je klau mkn mengadap pemandangan ni?

Cik Nurul Pinky said...

lepas ni nak g honeymoon kat sini lak lah hehehehe

ZanaNordin said...

yes...ko pergi gark ke kundasang memorial war nie...
nampak cam biasa2 jer kan tempatnya
memula MIL & FIL aku siap tak nak naik ko..sekali dah naik...dia plak tak nak turun...amik ko

wah...tempat tu dah cantik balik
masa aku datang hari tu
kat atas tu depa buat renovation...
so, x cantik nak ambil gambar..hu hu hu

batrice plak mmg jenis kemana2 nak berseluar jeans...bengkok mak dia nak sediakan stok seluar jeans bebanyak.

Tie-Ibu wawanisolehah said...

bestnya dapat tengok puncak kinabalu..mesti sejuk kan atas tu sue

Jasfyra said...

sue...cantiknya pemandangan gunung tu..suka sgt tgk

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Sue bila baca Kundasang aku teringat novel Tombiruo mihaha

Related Posts with Thumbnails