Followers

Thursday, September 29, 2011

cerita tentang krim muka



as salam


hari ni nak cerita tentang produk kecantikkan yg saya guna ni dan n3 ini sekadar utk saya berkongsi pengalaman saya ye..... mana tau ada lg yg tgh cari produk yg sesuai, harga mampu milik inilah dia tp lain org lain kulitnya maybe result tidak sama...

sejak 3-4 bulan lepas saya try guna safi rania gold setelah stress ngan kulit muka yg kusam x berseri langsung kdg2 tgk muka sendiri pun rasa cam..ermmm alahai. sebelum ni saya guna krim muka dot dot ok jer... tp klu dah berbelas thn guna produk yg sama rasa kulit pun dah x beri kerjasama...so menten tahap tu je..mengikut fikiran sayalahkan, blum gugel artikel lg utk kukuhkan pendapat saya ni. ada la percubaan tukar 1-2 produk lain tp x sesuai gak.. muka nampak tua jadinya bila kulit kusam. kalau x make up la lah kan... iskh

last2 tergerak hati nak cuba safi rania gold ni setelah sembang2 ngan kawan2 opis. minggu pertama pakai, mmg muka rasa pijar jer.. panas pastu mata berair tp gagahkan diri, pakai nipis2 je... satu hari sekali je pun pakai... lepas seminggu kulit makin ok.. dah rasa selesa, sapu bedak pun rasa rata je. pastu kawan2 dah muka tegur, muka kurang berminyak. al-hamdulillah kulit saya serasi ngan produk ni. so teruskan ngan produk ni sampai hari ni... cuma parut jerawat x hilang2 lg..tp nampak la kurang, kulit muka jadi cerah, putih x la kan...dah mmg kulit hitam ahahaha dan paling penting saya rasa keyakinan saya bertambah. lawakkan...ermm siapa yg mengalami masalah kulit kusam taulah, camne rasa stress bila tgk muka sendiri.

yg mmg saya pakai hari2 krim yg dlm bekas kecik tu. serum & krim bawah mata tu plak kadang2 pasai pagi2 x sempat nak pakai2 semua tu...nak kejar masa, selalu saya guna lepas solat zohor.... so far saya sgt puas hati dgn hasil pemakaian produk ini. muka kira dah nak settle, nak2 org malas make up cam saya, klu dpt kulit muka yg x kusam bsyukur sgt dah :) terus feeling rozita che wan...akekekeke oh ya lg satu jgn malas sapu kt muka apa2 pun yg kite nak guna x kisah la produk apa pun... disiplin mesti ada... walau malas camne pun, sila paksa diri sendiri....barulah nampak hasil..kan kan kan bukti muka dah ok? tgk jer n3-n3 sebelum ni...tu semua pic tanpa make up. just sapu krim + bedak j&j tu jer...

cuma skrg 1 je lagi masalah saya skrg ni... kelumumur ..hadoi, stress rasanya mcm2 syampu dah saya try, siap beli ubat kelumumur kt farmasi lg... clearnya kejap jer...pastu jadi semula.... 2 hari sekali syampu pun jadi gak..tukar sikat baru pun x jalan. camne eh... kdg2 klu ingat ujung mggu ada gak la basuh rambut guna limau nipis/purut...tp cam biasa kejap je ok...camne nak ilangkan betul2 eh?






1 comment:

ZanaNordin said...

camne erkk nak hilangkan bekas2 jerawat...hu hu hu hu

patut ler muka ko makn berseri2 sekarang...nampak lebih cerah....

Related Posts with Thumbnails