Followers

Wednesday, September 07, 2011

cerita hari-hari sebelum raya 2011

as salam semua,

cerita sabtu, ahad & isnin sebelum raya 2011. 
sampai je raub dlm kol 10.00pg hari sabtu tu terus ke klinik gigi. baru-baru ni terperasan gigi geraham cik annur cam berlubang sket... sementara belum sakit baik bawa p tampal... cam biasa cik annur memberikan kerjasama yg baik... x nangis pun walaupun sebelum dia masuk ada anak cina ngan mak dia dok bising2 kt dalam... nangis punya kuat...mujur cik annur x faham bahasa cina kalau x harus gak ada yg x mo masuk jumpa doktor... so pagi tu settle tampal gigi dia.. kena rm20 sahaja! thn lepas klu x salah kt usj kena rm120 rasanya utk tampal gigi cik annur... giler ahh... kt klinik ni cik annur dpt 2 kotak sample ubat gigi ...hehe suka la kawan tu


 kasi dia pegang hp supaya dia leka..

mlm tu lepak mamak..budak ni dah ada rutin plak...ada ke patut tiap2 mlm nak mkn mee goreng...
pasai ramai org kt mamak ni..budak bertuah 2 org ni mkn roti canai jer..sorang sekeping...habis plak tu..bagus!

ahad pagi pergi pasar...beli daging rusa utk buat rendang....oh ya thn ni saya masak rendang  daging rusa & ayam 2 ekor... hihihi A-Z ok dah lulus terasa semua bahan... al-hamdulillah :) daging rusa sekilo rm27 ... daging lembu/kerbau sekilo rm22 lbh kurang jer.... daging rusa lembut kejap je dah masak.... suka-suka. ahad penuh ngan xtvt kemas rumah serta yg lelaki mencari buluh lemang...

ptg tu blk kg kt ulu-dong cari daun pisang hutan nak buat lemang senin tu sebelum tu bersihkan kubur abah, tanam pokok bunga baru... ni tah kali ke bape dah.. kambeng dok mkn pokok bunga yg ada... rupanya kubur abah dah lawa... abg de tanam rumput karpet... km susun2 batu sungai.... semoga abah tenang di sana... amin

senin tu lepas settle tolong masukkan beras pulut dlm buluh etc km ke kedai gunting mau gunting rambut depan cik annur yg dah panjang... cam biasa buat xtvt basuh2 rambut

muka budak syok....
 
bilas rambut.. keras je dia baring pasal sejuk...
punyalah ramai org time ni...semua nak buat rambut raya

 pastu tetiba ting nak try suh depa buat rambut pusing2 kt cik annur... 
hahaha kiut gak tp x bertahan lama pun..walaupun depa spray keras kejung rambut dia...x sampai 2 jam kembali lurus...

budak x mandi pagi ni.. sekali cina tu terpotong rambut depan dia senteng daaaaaaaaaaa adoiya... kena la bersepit bagai nak ttp rambut huduh dia.... nampak la dahi jendol plak ..akekeke 




blk dari kedai gunting bermula la xtvt merendang daging rusa & ayam....saya masak satu2 ler....ate guna dapor arang je pun.. malas nak msk guna dapor gas...x feel rasanya...bau2 asap sket baru syok...


 sekian catatan hari2 kami sebelum raya







autopublish


3 comments:

a ramlee said...

ya, sebelum raya merupakan satu suasana yang sangat ditunggu-tunggu sebab belum raya. tambah-tambah sehari sebelum raya, petang nak raya tu...

aku alhamdulillah malam last teraweh tu dapat setelkan 20 + 3 punya set. bila buat kat kampong kita rasa aman sebab imam dia pon baca ayat lazim ja... kita pon rasa seronok nak teruskan hingga habis.. lagipon malam last, kita buat sampai abes la....

ZanaNordin said...

murah ler tu sue...beza rm100 tu....kalau camtu...lepas nie...apa2 yg berkaitan ngan gigi, ko balik raub sue...

amboi cik annur..
rambut gulung2 mcm primadona lerrr...
cun plak aku tengok
lebat arr rambut maryam

RaraPuing said...

Buat kat klinik mane te..plss rara nak tampal gg tp xtau kat mane.bole x bgtau detail. Plss sms me 0176644696 rara. Hope u dpt tlg rara

Related Posts with Thumbnails