Followers

Thursday, September 22, 2011

cerita 14/09/2011

as salam semua, hari ni nak cerita tentang cik annur

akhirnya setelah bertangguh 2-3 kali cik annur telah berjaya membuat ujian MRI di Hospital Sg. Buloh. ada sekali tu...beliau dah "tido" siap semua..tetiba mesin monitor rosak..mcm2 hal.. cucuk sampai 4 kali utk buat drip..ermm kali ni al-hamdulillah sekali try je terus dpt buat drip ...klu x km mmg x mo buat dah MRI ni...  sian kt anak

 dpt je katil terus minah ni kuarkan buku dia...main2 sementara tggu nak buat drip... kali ni ok sket, nurse tepek ubat kebas dl kt dua2 belah atas tgn dia... supaya time cucuk nanti x sakit...cik annur kata sejuk je tgn dia..hehehe

 nurse suh tggu 30 min sebelum buat drip.... apa lg dia meronda la dlm wad MRI ni... siap pakai kasut khas yg ada dlm blk ni... dlm wad ni mmg kena pakai kasut spetal...kasut sendiri simpan kt rak kasut...nak msk blk yg cik annur dpt ni..ada pelekat besarrrrrrrrrr ( yg kaler biru tu- tgk kt blkg cik annur) kite kena pijak supaya habuk2 kt kasut melekat kt situ... bising plak tu bunyiknya ..prakkkkkkkkkkkkk akekekeke

 masa utk buat drip... syabassss cik annur x nangis...hehehe mama dia dah mcm pompom girl dok kasi kata2 smgt kt anak... mesti doktor meluat...tp ada aku kesah? ahahaha oh ya jurugambar bebas pun iye gak... tp berani guna hp je la...kamera dok diam2 dlm beg...


 kurang syabasss sket... lepas siap drip...pegi kt katil..cik annur nangissssssss dia kata sakit....nasib baik nangis sekejap jer... haiiyaaaa...x selesa kut.. meleleh airmata, ermmm sedih plak tgk gambar ni...


 siap bawa baby dia lagi...nak kasi dia leka..time ni dia ok lg..nak start ngamuk sket2 pasal dia lapar.. sebelum buat MRI kena posa 4 jam sebelum buat... ingatkan ontime la cik annur bleh msk buat... sekali amik ko kol 4 ++ baru siap suma..kawan dah la posa dr mlm sebelum tu.. ikut jadual 10.30 turn cik annur.. tp cam biasa...lewat disana-sini ... kol 2 baru bleh msk... klu tau nak jadi camni..kol 8 tu kasi dia mkn dl... ngan km mak pak pun posa..x sampai hati nak p mkn bila anak dok ngamok lapar tp x bleh makan... haihhh


 gambar dekat tgn budak kena cucuk...
exklusif bersama bantal busuk

byk gambar x diambil ..cik annur ngamuk...lepas kena buat drip..dia diberi ubat tido...kena mkn..dia xde masalah bab2 ubat ni...sedap je pada dia... 

tp masalahnya...dia x bleh tido..x tau dia lawan mata ke, dos ubat x ckp ke... mmg mengamuk saje..ada la dekat 2 jam dia mengamuk...mmg jenuh nak dukung...pastu asyik kata nak makan....nak biskut..nak milo.... pasal dia nampak atas meja nurse... pastu ajak main kt luar....jln pun x bleh...mmg betul2 mencabar keimanan kami berdua....nangis bleh bergegar hospital! nasib baik ayah perkasa..dok la usung dia sana-sini...sampai kaunter luar kami pusing...  anak oh anak... mmg kesian sgt masa ni...mata dia dok pusing sana-sini...asyik tanya nape ngan mata dia... rasa nak nangis tgk dia masa ni.. pastu dr kasi lg ubat tido....camtu gak... puas pujuk2...dekat kol 2 baru dia tido itu pun x lena...cepat2 msk dlm ..dah turn dia.... tgh2 buat lg 3 keping pic nak amik...dia bleh tersedar! Ya Allah..kuat betul budak ni.. 2 kali telan ubat tido pun bleh sedar...ngamuk lagi..bawa dia kuar...kasi budak lain dl masuk...sekali lg dia nangis lapar..

dah dekat kol 3 masa tu... lepas budak lain kuar cik annur msk semula... sambung buat...dr cucuk kt drip je ubat tido... x pasal2 dr + nurse pun kena gosok2 kepala dia..kasi dia cool & lena semula.... al-hamdulillah kol 4 siap semua... cik annur org last buat MRI hari ni... lepas kuar kejutkan dia dari tido ...ngamuk seround 2 ..elok dia mkn biskut 6 keping rasanya, air kotak sekotak dia belasah...sian anak mama... yg lawak klu dia dpt gelak...dia gelak jer...cam org mabuk...ahahahaha

klu bleh x nak dah kasi dia lalui semua ni lagi... walaupun dr ckp MRI lg selamat dr x-ray...

mesti sapa yg jarang baca blog sy tatau nape cik annur kena buat MRI.. ermm MRI tu supaya dr tahu kt mana lg benda ( dipercayai pembuluh darah) yg atas lidah cik annur berada...km berdoa semoga benda itu ada setakat itu sahaja, jgn lah ada di tekak anak busyuk saya ... km pun x tahu apa risiko benda itu..setakat ini km di pesan supaya jika berlaku perubahan ( tetiba benda tu jadi besar)  cepat2 p hospital...jika tetiba berlaku pendarahan..tekap ngan kain cepat2 p hospital... km masih tidak tahu apakah rawatan yg sesuai... kite doa yg baik2 sahaja...al-hamdulillah cik annur xde masalah lain. pakar kanak2 kata dia normal.. dah scan suma..tiroid dia ok, berada di tempat yg betul.... cuma km amik langkah berhati2 sementara cik annur masih kecik baik kite check semua... itu lbh baik kan? insya-Allah km sebagai mak pak cuba yg terbaik buat cik annur... 





2 comments:

Seri Nuang Shah Alam said...

en abu kena kuat dukung budak kecik tu.

onniesham said...

sian annur. moga cepat smbuh k.

Related Posts with Thumbnails