Followers

Tuesday, August 23, 2011

cerita ramadhan

as salam semua, 

lama x membebel, saya bizi ngan kerja pastu time rehat mmg rehat  betul2 tak mcm dulu...gagah buat n3 memalam simpan dlm draft. badan rasa penat sgt2...mujur mak tok duduk ngan kami, dia byk membantu uruskan urusan rumah...saya cuma msk utk sahur jer...ready semua baru kejutkan derang... masak utk berbuka cuma time cuti....itu pun buat nasi minyak, nasi ayam...benda yg simple dan tak renyah...

sebabnya....

mula-mula cik annur kena demam + chicken pox awal bulan posa....

lepas tu acu cik annur plak kena, mggu ke-2 kita berpuasa.... lagi teruk dari yg cik annur kena demam non-stop selama 5 hari sampai 2 kali amik darah takot denggi ke apa ... time ni en abu p o/station kt ipoh saya lah drebar etc

kemudian, en abu pulang ke pangkal jalan dia start seram sejuk demam sket2... hari sabtu naik 2-3 ketul cam melepuh... dr. suh tggu dulu baru nak kasi ubat dia x sure itu chicken pox atau tdk bleh pulak ermmm... ahad naik byk sket. sekali isnin naik banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi teruk pada acu cik annur. maka sah lah beliau kena demam panas + chicken pox pada mingggu ke-3 kita berpuasa ! habis gusi & dalam mulut, atas bibir dlm telinga, blkg telinga semuanya naik chicken pox ... mmg nampak teruk sgt2, kebykkan yg naik itu adalah bersaiz jumbo!  saya sgt susah hati...maka EL 3 hari utk menjaga beliau.... nak minum pun susah apatah lagi nak mkn....setiap 6 jam kena mkn ubat demam...tambah teruk en abu kena gastrik...saya x rasa itu gastrik rasanya beliau alergik ngan ubat anti-viral yg dr kasi ( ubat chicken pox ) ... 

skrg mggu ke-4 kita berpuasa kesayangan2 saya semakin sembuh dan en abu dah mula berpuasa semula sejak 2 hari lepas walaupun masih belum pulih sepenuhnya serta masih batuk2 xpe beliau on MC sampai raya ni bleh rehat je... al-hamdulillah terima kasih Allah kerana menyembuhkan segala penyakit yang kami hadapi...

baju raya en abu blum beli walau selai... aduhaiiiiii pakailah mana yg ada klu betul2 x sempat nampaknya..en abu masih belum pulih mana bleh kuar2 rumah kang semua org marah dia... x pasai depa kena chicken pox plak...akekekeke

ok itu aje nak bebel pagi ni...sejak x anta en abu ni saya kol 7.30am dah sampai opis...kuar umah kol 6.45 bw keta slow2 menghayati keindahan alam katanya :P



2 comments:

lieyalatif said...

alahai sian ko sue...betul2 dugaan di bulan ramadhan kan....aku lak dugaan sebelum ramadhan..tige2 kene ciken pok dgn dayyan2 pun kene....

harap sume dha kembalik okey yeak sue...takper, persiapan raye tu ade mase lagi...pegi laparkson alamanda...byk baju sale..boleh en abu rembat....

Seri Nuang Shah Alam said...

kat shah alam pon banyak la lieya..
jauh suhana nak pi nie.

lieya raya kat mana?

Related Posts with Thumbnails