Followers

Friday, July 15, 2011

Warung Mee Udang Laut Segar Pak Hashim, Kuala Sepetang

As salam,


hehe sibuk benar mggu ni bersambung ke mggu hadapan ye, sampai x sempat nak edit apa yg ada dlm draft ...oh ya al-hamdulillah WoB 12-14 Julai 2011 sudah selesai.... nextweek saya plak p menghadirkan diri ke The International Conference on Translation (Persidangan Penterjemahan Antarabangsa-PPA) 19-21 Julai 2011...  

ok sebenarnya nak tayang gambar makanan..hehehe otw blk ke shah alam dari penang ari tu, asalnya nak cari durian kut2 la murah nak beli buat tempoyak...sekali takde pun...ada la yg jual timbang x berbaloi... pastu tetiba tingg en abu ckp jom p kuala sepetang makan mee udang mak jah.... thn lepas dah mkn dah.. 2 jam tggu baru dapat... hehehe  bab2 makan ni..ai ok jer... 

sekali sampai dpn kedai mak jah.. punyalah ramai org.. sebab perut dah lapo..dah kol 6.00ptg masa tu... xde nya sanggup lagi nak tggu 2 jam cam ari tu...terus ajak en abu jln ke dpn lagi... sekali kedai mak teh ttp plak tgh baik pulih.. sekali nampak kedai ni.... ada mee udang gak... pastu x ramai org.. kite try je lah kan..rasa2 saya lbh kurang je klu dah nama mee udang tu... 

so kite kasi try kt sini! antara mak jah & mak teh...
 tu dia pak hashim nama dia eh..


 cik annur punya, nasi goreng udang.... sedap giler udang mama yg tibai...dia makan nasi ni sampai kosong pinggan! rupa2nya dia pun lapo...

 en abu, saya & mak tok mkn mee udang.... tp lepas rasa sket2 nasi goreng udang cik annur yg sedap tu km pun order gak...sekali nasi kami hangus da.. pastu mintak yg normal..yg cik annur x kasi buh cili... klu tau saya minta sama cam cik annur punya... km ratah udang ngan nasi sket2 la.... terasa hangit sket kan...rasanya pasal tetiba ramai org..mula2 km tgk ada 1 kumpulan je..pastu kami.. time kami mkn ada lagi 3-4 kumpulan manusia dtg nak mkn...hehe mesti depa pun x sanggup nak tggu kt kedai mak jah tu... speku dari saya la...

 muka budak yg mula2 x mo makan... sibuk p kutip kulit kerang je kerja dia.... kena paksa rasa dulu baru dia nak makan..lepas tu dok nganga je la kerja dia... klu suh mkn sendiri kang satu kerja tiap kali suap kena suh dia basuh tgn... dia asyik main ngan kulit kerang dia tu la...pandai amik kesempatan budak ni... 

pemandangan dari dlm kereta... kut2 ada yg nak singgahkan...


ok itu je..babai semua :)




semi-autopublish miahahaha




2 comments:

lieyalatif said...

adoi ko sue...sungguh kejam!! meleleh aku tgk udang tegolek2 tu koooo...besar2 gemuk2...mmg puas ratah udang hah......tu la lepas kuar majalah tige tu terus famos kan.....peminat udang mmg wajib ar pi cube kat sini....aku ni bile tahun nak sampai nie....

bagus anak dare ko, mkn byk gak tu leh abis kan sepinggan....good girl!!

ramona zam zam said...

ya, ni aku pernah lalu nie, kalau terus lagi, akan sampai ke pekan kuala sepetang atau port weld.

layan

Related Posts with Thumbnails