Followers

Thursday, July 07, 2011

Penang 1-2 Julai 2011

 Bahagian I

  As salam semua,
al-hamdulillah kol 3.15ptg jumaat lepas kami ( saya, maktok & annur ) selamat sampai ke hotel yg en abu  tinggal di penang... hehehe, sampai2 je terus p kaunter amik kunci blk en abu yg bernombor 308. hotel biasa2 je kt belah prai tu... Nasmir Hotel namanya.... lepas kuar tol juru terus amik kiri ke auto city. 
cik annur depan hotel

sampai je ini budak terus melompat atas katil... dan2 time tu nak mandi segala... nehi2 ... mama penat okeh.. baru nak lelap je dia nak susu lah.. suh alih bahasa kt tvlah..ingat remote astro apa.... sonok sgt dia dpt minum susu atas katil....hehehe, remote x lepas ok..siap sorok lagi... tah apa2 jer..ngan mama pun nak berebut.

lepak2 golek2 sampai en abu blk dari kerja.... lepas magrib terus kami kuar p cari mkn....lapo weh.. saya mkn bihun je kol 1.30 kt R&R bukit gantang.... pastu kunyah la sket2 apa yg ada dlm bilik... annur pun sama, sian dia...  en abu bawa kami mkn di ... 

sini! huhuhu sedap.

 kalau dari utara nak ke selatan mmg nampak kt tepi jalan jer.. klu dari selatan nak ke utara, lepas byr tol juru depans ekt ada susur keluar ke kiri ikut arah permatang pauh..pastu amik kanan... pastu tgk kanan ada cam tapak pasar malam... nanti buleh nampak dataran ikan bakar kt situ... sedap & murah! 


cik annur buat2 pilih ikan hahaha masa ni x perasan rega minum lagi..masya-Allah murah giler... limau suam/panas 60 sen! kalau limau ais ke apa lg tah minum cuma 70 sen! owhh pitam ok.. kt pasar malam pun x dpt rega ni.... pastu air buah semuanya rm1.80 ! sob sob sob bapaklah murahnya....

cik annur tulun snapkan pic kami tgh tggu makanan.... lapo2...mama dia dah berzikir kt telinga ayah dia....hahahaha


yeayyyy makanan dah sampai! ikan jenahak bakar, sotong msk pedas, sotong goreng kunyit, baby kailan & tomyam serta sup kosong utk annur... nasi 4! hehehe tamak punya pasai... lepas tu masing2 cam ulo sawa kenyang....  seafood lain x amik pasal kang saya sowang je yg mkn, x habes plak.. en abu kureng sket...mak tok lagi la..cuit2 jer...  total km mkn mlm tu x sampai rm70 pun! murah kan.. ikan besar, buleh mkn 5 org agaknya.. tu pun puas km berdua meratah... pastu sotong pun besar... sekor buleh dpt 1 piring..bygkan x besar x besar sotong tu...

sgt2 puas hati mkn kt sini! harus p lagi len kali klu p penang atau blk a.star!

 balik daripada mkn, hati dah senang pasai perut sengkak giler kami terus ke auto city semula... blkg area hotel tu ada gerai.. cantik... ala2 dlm taman, pastu ada screen besar... pastu time tu ada offer kt byk kedai... saya & mak tok beli sowang satu cardigan berharga rm25! hahaha ... cik annur cam biasa main2 ride dia ler apa lagi...

tah byk kali pusing tah bangla tu kasi dia naik ride ni...mama yg pening tgk dia...


pastu terus blk hotel tido... esoknya kami nak ke bukit bendera! ...bersambung


autopublish

4 comments:

dr mas'ud al-buaya said...

syoknya pi pulau mutiara, tempat dr murad merican dilaherkan. Penang merupakan satu destinasi yang paling menawan untuk kita kunjungi. Maka ada masa pi penang, silakanlah, walaupon penang tu pulau kecik, tapi dia punya impact sangatlah ternampak.

aku dah lama tak pi penang, last pi tahun 2005 dulu nie. naik bas.

ZanaNordin said...

waaa....rindunya ngan penang...ntah bila dpt jejak kaki ke sana lagi...

uish...murah ler tu sue....tak sampai rm70. terkejut aku bc harga air tak sampai rm1..mana nak dpt kan...

ZanaNordin said...

lupa plak....cara2 nak booking online promenade service apartment tu...ko masuk website dia....k

wanie said...

macam menarik je dataran ikan bakar tu...murah lak tu...lain kali gi penang kena try...kat permatang pauh ke?

Related Posts with Thumbnails