Followers

Thursday, May 05, 2011

acara tahunan

as salam semua 

1 may yg lepas ialah hari ulang tahun perkahwinan saya yg ke 7 :) syukur al-hamdulillah. seperti acara 3 thn lepas, setiap 1 may kami akan naik ke CH! hahaha xde apa yg best pun klu org tanya nape asyik ke CH je.. tah  la...x de alasan rasanya... erkk sebenarnya saya mmg suka CH pasal sejok pastu saya suka p sana pasal saya nak borong sayur-mayur & buah-buahan yg segar dari ladang... eh eh lg satu saya sgt suka teh panas di CH... mmg fav saya tu, saya bukanlah peminat teh...tp klu teh CH tu mmg saya suka minum... faham x? itu klu saya, klu tanya cik annur dia apa lg nak petik stoberilah... okeh, no hal ! km ada tempat baik punya utk petik stoberi kompom korang puas hati pasal stoberi besarr punya! pastu manis + dlm tu xde cctv! hehehe...

km tak bermalam kt sana...ala umah dekat je... blk hari sudah! puas berjalan bukan besar pun CH tu... bertolak kol 5pg...berenti kt R&R Tapah utk solat + sarapan.. saya bawa bekal ye.. sandwich sardin + nasi lemak ! 

sampai CH kol 9 ke 8 ++ lupa dah... km ikut Tapah, siap beli rebung semua..syiok pic lupa nak ambik ...
... kol 10++ km start melawat tempat lawatan... km naik sampai brinchang dl.... nasib baik km awai... sesak x hingat weh... km naik, melawat dr atas pastu turun ke bawah sebabnya km blk ikut jln baru nak ke raub tu . sian tgk org yg nak naik ke tanah rata + brinchang..jln sesak sgt2.... sapa2 yg minyak nak habes mesti risau giler... syukur km rancang perjalanan kami..km x tersangkut dgn depa... 



 mula2 km ke KEA Farm... sayur2 & buah + bunga murah2..x yah beli kt pasar mlm brinchang pun xpe... cik annur dah segar lepas perkena nasi lemak 2 round! cayalah adik! pusing2 sini dlm 1 jam lbh... acu + mak tok byk borong..hehehe km biasa2 je...

kantoi! en abu + annur tgk pilih munge utk mama...1 may kan hari ulang thn perkahwinan kami :)
 ayah belikan mama yg kaler merah utk annur kaler pink. sekali time ayah nak bg bunge kt rumah mak tok dia nak plak yg merah..so mama dpt yg pink.. x kisah la kaler apa pun..janji en abu yg kasi :) thank you bii! cik annur pow ayah dia ttp telinga tu... rm8.90 jeroklah murah kan....

 kemudian km ke ladang stoberi..tempat fav cik annur :) hehe byran cuma rm20 utk max 3 org... max kena petik 500gm... km punya terlebih pasal buah besar2 pastu byk....miahahaha geram weh... so kena tambah rm7 lagi.. mak tok + acu pun sama...depa tambah rm9..tp puas hati...buah besar2 + manis.pic km bertiga tu bangla jd ladang stoberi tlg snap... mak tok & acu bz nak memetik lagi....

cik annur ngan stoberi cekelat dia... rugi plak rasanya x merasa stoberi cekelat ni...huhu 
cik annur mkn sorang je plak tu...


 next. ke cactus point ! 
en abu sama acu nak beli cactus! mak tok plak beli pokok anggur ...sejak jadi penganggur ni...hahaha tanam anggur plak ye?


 saya plak layan cik annur naik ride ni...haishh abeh tah bape hengget kt menatang ni je..... muncung dia x bleh tahan... budak tak mandi pagi ni....hahaha

pastu ke mana lg kami ye? lupa la...kali ni sedikit frust pasal x dpt mkn kari kepala ikan kt CH! en abu sila ambil perhatian! huhu pasal kol 11.30 camtu semua org mkn nasi lemak yg sedap tu..semua pakat2 kenyang x mo luch! nyampah tau...pastu start kol 12.30 klu x silap hujan turun...kejap lebat kejap renyai.... .. pastu mula sesak teruk...cik annur tido dr kol 1.45ptg sampai kol 5.30ptg rasanya...risau betul masa tu kut2 dia terkucil time tido..nasib baik dia ok jer...

en abu berenti kt ladang teh CH Velley..sy turun sowang beli teh panas yg sedap tu...hehehe minum dlm keta terus km menghala ke ringlet utk blk raub.. ladang teh x p pun..xde apa pun kt sana...byk dah gambo kt celah2 pokok teh.. yg paling best...sowang pun x ingat nak beli teh ke hapa! hahaha ada can naik lg pasni...hiks  itu je la kot jalan2 km kali ni... yg penting semua hepi dpt apa yg diingini kecuali saya ! huhu nak mkn kasi kelapa ikan Ch gak! kedai melayu ok bukan mamak... kite minta baru dia masak...
 
 @ kedai mamak di raub, depan balai polis raub. mkn roti telur + ayah goreng, manggi goreng, sup kambing + roti putih  .... sedappppppppppppppppp cik annur main2 snap pic ngan acu... nampak x topi cik annur? bersusah payah mama awak ni redah hujan p cari topi ni tau..di anak kaler pink gak! nasib baik murah je...rm6.90 ...bleh la mama ikutkan...simpan elok2 tau...len kali p x yah beli dah..suma dah lengkap.. topi, sarun tgn, ttp telinga pun ada...semua pink tau! jgn tetiba nak tukar kaler fav plak pasni...
hasil rembatan @ CH sayur2 lupa plak nak snap...mlm tu sampai umah bz masak sayurrrrrrr jer.. puas hati...dpt mkn rebung yg di rebus pastu cicah sambal belacan.. dpt mkn asparagus.... hehe karot tu adalah baby carrot tau! paling besar pun panjang dia 3 inchi jer... en abu + acu yg snap pic ni...x nampak sgt keciknya karot ni kan?

bunga ulang thn perkahwinan saya :)

 muka berlemiuh pasal tgh msk tetiba en abu p melutut kasi munger...hehehe malulah ai tau.... sarung tudung cpt2 pasal nak amik gambo kenangan ni...
terima kasih en suami :) i lebiew lah! & mak tok + acu sebab sudi jalan2 ngan kami... dan juga anak kesayangan mama pasal x buat hal...hahaha nanti kite p CH lg tau..naik semata2 nak mkn kari kepala ikan + minum teh panas yg sedap tu...






6 comments:

zamani slam said...

wow panjangnya cherita... berapa lama hang karang ni?

syia said...

wah..seronoknye akak.. happy je.. jeles ni

peter white said...

jangan jeles la Syia,

Nanti hang pi la jalan-jalan kat mana-mana tempat plak..pastu buleh post dalam blog hang...

ZanaNordin said...

jeles
jeles
jelesssssss
aku tak berkesempatan nak naik CH lagi lorrrrrrrr
huwaaaaa

cik annur....nak minta sikit strawberry coklat boleh tak?

huda said...

aku tak leh naik cameron sebab..aku mabuk!!
3x pergi,mesti muntah hijau..tidakk..

Hirda Ibrahim said...

happy 7th anniversary sue & en abu.
bagus korang buat CH trip ni activity tahunan. aku baru plan nk pi sabtu ni. kompem sesak teruk kann...

last pi masa lepas pantangkan hardy new yr 2007. gila lama wei...
nk tanya, ladang strawberry tu yg dekat kea farm tu ke? & teh yg sedap tu is like teh tarik ke?
ko citer kat mak yong, haruslah aku menggeletis nk try gak.

Related Posts with Thumbnails