Followers

Thursday, April 28, 2011

3 kali potong dan tiap2 thn sama kaler jer

 As salam semua :)

3 kali potong kek thn ni dan tiap2 thn kek adalah sama kaler!
hari ni nak cerita tentang sambutan besday cik annur yg ke-5 thn ni... owh baby kami sudah tua! hehehe klu ckp dia dah besar, dia marah...nanti mulalah ckp, "adik takmo besar" hehehehe macam2...


 
kek besday yg pertama 17/04/2011 betul2 pada hari lahir cik annur. sambut ngan mama + ayah + mak tok & acu jer..kek pun kecik ...jadilah rm10 jer pun


 kek besday yg ke-2 sambutan @ tadika... belasah je amik kek ni...asal kaler pink pastu suh kedai tu tambah gambo barbie tu... janji pink okeh... budak ni mmg hantu pink!


 saya tak dtg tadika dia...kirim je kamera..al-hamdulillah byk gambo cikgu dia amik...hehe terima kasih cikgu annur :) comot sggh anakku..depa bersukan setiap isnin.... blemuih masing2...hahaha ini kejadian pada hari 18/04/2011

 comel je budak2 ni walaupun blemuih kan? hek hek hek...ramai gak budak2 tadika kt sini.. ini campur budak umo 4, 5 & 6 tahun... annur kawan ngan budak 6 thn tau..... rasanya dia baik ngan budak india...Khelissa nama dia rasanya...

antara cikgu2 yg ada...ramai benar yg amik gambo sambil suap annur...blakon je kata dek annur..hehehe al-hamdulillah annur hepi kt tadika ni....bgn pagi pun baik je... xde nangis2 pun.. taun lepas, bukan main liat lagi dia...maybe kecik lagi... 

last sekali sambutan hari lahir dia utk taun ni ahad lepas ..tatau la plak klu ada org nak sponsor plak pasni...hahaha nak tau kenapa sampai 3 kali? pasalnya rumah km kecik + xde tanah... yg pertama pasal tu betul2 hari lahir dia.. dah tarikh tu jatub pd hari ahad... rasa cam x best plak nak buat terus kt tadika esoknya... so beli la kek kecik tu alang2 beli kek utk taska.. kt umah tu mmg semata kek la..xde foods lain pun.

yg ke dua plak buat kt tadika, nak ajak cikgu2 dtg umah pun payah, umah sempit... serik dah rasanya dulu dah buat sekali...sian kt tetamu.... pastu kwn2 dia ramai kt tadika ni,  last kot buat kt tadika, thn depan dah x tadika situ... maybe km nak mskkan annur ke pra-sekolah. ckplah 2 thn dia tadika.... biar dia rasa suasana sekolah... insha-Allah kite hanya merancangkan....tatau lg ke depan camne. tah2 x dpt tempat ke hapa kan.... 

yg ke tiga ni utk adik beradik....mmg tak ada org luar. semua adik beradik en abu yg ad akt KL dtg bersama keluarga .. sepupu2 belah en abu + saya pun dtg....syukur sgt2... al-hamdulillah semua tetamu dtg..... ni buat pada hari ahad lepas 24/04/2011.. terima kasih kepada adik-beradik + sepupu semua atas kehadiran serta hadiah & duit utk annur :) luv uolls !

pagi ahad tu km buat minum utk jiran2 terdekat...jiran atas bawah + kwn opis ( tq nisa + diela) dan owh ada jemput azie + anje hihi tp anje ada  hal plak.. thanks kasi juga hadiah wpun x dtg...... hehehe mkn bihun, pulut kuning..gitu2 je.... x syok plak nanti ptg riuh rendah depa tertanya2 apa ke halnya lah org bwh ni..bising je kan... hahaha so kite buat minum2 sket.... nak ajak buat sekali mmg  x lepas la..kang ada yg dok kt tangga jer...not good ....



 gambar penuh kek blum bleh kasi tunjuk pasal x ada dlm kamera saya :) yg paling best kek ni ialah cantik dan rasanya yg lazat... selalu kek yg lawa2 ni x bape nak kena ngan tekak....kek ni mmg puas hati....! taun dpn klu ada rezeki beli tempah lg kt kedai kek ni.... cik annur adalah sgt suka hati pasal dpt potong kek barbie yg sgt dia suka.... asyik kata nak kek barbie... klu nak buat kt tadika potong kek camni payah la..marah plak cikgu dia nak kena berseni nak potong kek ni.....hahahaha


menu ptg tu ialah sate ( ayam + daging + perut ) nugget, popia ketam si ijan + bihun & air buah-buahan oklah simple.... xde yg buat sendiri semua tempah je kecuali air + nugget + popia...hahaha tu goreng sendiri la kan...


al-hamdulillah siap semua..lega rasanya.. thn ni semua adik beradik en abu dtg umah km... yg anak 3 pun sampai...sian ngan anak kecil...tp pasal blum pernah dtg umah ...depa sggp dtg...ptg tu hujan lebat ...hujan rahmat..... :) 


terima kasih semua.... yg kasi $$$ tambah la simpanan annur :) yg kasi menan tu..terima kasih juga....semua menan tu mama or  ayah kena main gak... mencabar betul.... km kena mewarna gak ngan dia...sabo je la aku..hehe yg kasi gaun pun ada.... vavavava bleh annur melaram mggu ni...hahahaha... terima kasih byk2... wah dah mcm terima anugerah plak... yups! cik annur adalah anugerah dari Allah  buat kami sekeluarga :) 


oklah sebelum melalut.... bye 

opss 

semoga Allah sentiasa memelihara kesayangan ( annur ) kami ini.. amin




6 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah said...

sue comey la kek barbie tu..geram aku tgk..based dia kek span ke butter sue?

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah cantik kek tu sue, berapa rege mesti mahal punyer sorry tak dapat adatang ari tu, happy belated birthday annur iman syahirah

nifalnin... said...

aku nak pergi tp x dapek.. sorry eh, sebabnye aku bwk mak aku blik kg perak...
anyway, happy bufday annur.. semoga menjadi anak yg berjaya dunia akhirat...

onniesham said...

sonok la maryam smpai 3x potong kek. xpe la setahun sekali celebrate besday, bg la dia puas2 tgk kek. comel la kek barbie tu. trcapai hajat annur nk kek barbie seketui cam2. rasa syg plk nk potong.

eiNa said...

aira bg adiah puzzle tuh.. suh mama ngn ayah maryam yg main sama..

Seri Nuang Shah Alam said...

Ya, nanti aku email kapal terbang kertas kat si pari-pari pink nie.

Related Posts with Thumbnails