Followers

Thursday, March 17, 2011

Sekolah Rendah Kebangsaan Subang Bestari Seksyen U5



Selamat Datang ke Sistem Pengurusan Murid (eSPM Sel) Jabatan Pelajaran Negeri Selangor

Terima Kasih kerana menggunakan Sistem Ini. Maklumat Pendaftaran bagi : ANNUR IMAN SYAHIRAH BINTI ABU HASANIF telah dimasukkan ke dalam pangkalan data SPPM
Berikut adalah Kata Nama dan No Pin Untuk tujuan semakan dan pengemaskinian
Kata Nama: ***************
No Pin : ******

1. Sila buat perakuan Permohonan Pendaftaran di sekolah dimana anak jagaan didaftarkan dalam tempoh 14 hari selepas membuat pendaftaran
2. Keputusan penempatan akan di keluarkan selepas 15 Julai 2013
3. Pengesahan Pendaftaran & Penempatan Murid perlu dilakukan pada 1 Ogos 2013 hingga 30 Ogos 2013
4. Rayuan Penempatan secara online akan dibuka pada 1 hingga 30 September 2013 kepada pemohon yang tidak berjaya ditempatkan disekolah dipohon.
5. Keputusan Rayuan Penempatan boleh disemak pada/ selepas 15 November 2013
sila layari url berikut:
http://apps.moe.gov.my/esppsel
Harap simpan id dan katalaluan ini dengan baik untuk kegunaan semakan kelak.

*******************************************

salam semua

syukur al-hamdulillah saya sudah selesai mendaftarkan cik annur iman ke  Sekolah Rendah Kebangsaan Subang Bestari Seksyen U5 melalui online dan juga sudah menyerahkan dokumen yg diperlukan ke sekolah yg telah dipilih ... hohoho cik annur akan masuk darjah satu taun 2013 nanti....lama lagi tp pejam-celik-pejam-celik sampai ler taun 2013 tu insha-Allah :)

sebenarnya tatau lagi cik annur akan bersekolah di mana, kami daftarkan je dulu pasal sekolah ni mmg dekat dgn rumah sekarang...mana nak tau kot2 ada rejeki beli rumah lain... xpe itu kite pk kemudian... rasa nya tak lagi kot, mak dia kena abehkan blaja dulu ... kang buku tah ke mana... tah  benda2 je mak dia buat.... hahaha

bukti dokumen telah diserahkan kepada sekolah...kerani sekolah akan cop blkg surat beranak anak dibahagian blkg! 


ada gak pk nak anta kt sekolah integrasi agama ..ada la 2-3 bijik area subang U5 tu... tpppp tgklah keadaan... byran bulanan x mahal sgt, ala2 anta anak p tadika je pun... xpe itu pun kite pk kemudian... yg penting daftar je dl ngan gomen, kite tatau lg masa ke dpn kan...kot2 dpt keja tempat lain ke hapa... jenuh pasal anak x berdaftar lagi.... ni dah daftar senang... kite dah ada rekod.... amin.

smlm punya gelabah... tah ke mana saya "simpan" sijil nikah lol lol lol 1 saya mmg simpan kt raub..yg 1 lagi mana tah ...rajin benar simpan barang kan... nama je bekas pelajar pengurusan rekod... hahaha  nasib baik bleh guna kad kawin.... jadi ler kan...kerani tu kata ok...klu x jenuh lagi mlm ni nak punggah & buka fail2 cari mana ler saya simpan... dasat2.... not good! sila jgn contoh yer....

ic plak satu hal... apak cik annur kan xde... jenuh saya suh dia mms ic dia hahaha adoi la mcm2 hal... nasib baik gak sekolah tu nak salah sorang punya ic je... nak tgk je pun..idak dia ambik salinan...cesssss dlm surat kata nak salinan ic ibubapa... iskhhh

bil api/air ok, korek2 jumpa yg latest..selalu en abu yg simpan semua bil2 tu ... bini dia wat dek jer... hahaha settlelah kiranya tp malu sket pasal ada amount tertunggak wakakakaka tp dia nak tgk alamat je pun..idak amik salinan ponggggggggg.... selamattttttttttttttt

  lepas ni moralnya ialah... sila simpan dokumen ditempat yg mudah dicari...( mcm ler rumah beso sgt kan) pastu en abu ujung mggu ni u dah pulang marilah kite blajar guna scanner yg ada tu utk scan segala sijil2 kite ... apa2 hal senang pasal ada softcopy... sapa setuju angkat tgn macam sayeeeeeeeeee...




 ok itu je...tata!

6 comments:

Jasfyra said...

jap je dah beso anak kita kan sue..cam xsangka,tp kena percaya..hihi

amien7 said...

selamat bersekoloh cek annur...

Nandre The Legend said...

panjangnya entry.. berapa lama hang karang tu?

kalau anak aku nak daftar ka buleh tak?

♥ Che NamNam ♥ said...

eh macam lambatnyer daftar bukan selalu orang daftar utk awal tahun ker..ker sy yang tahu..hahaha..

air supply said...

Che Nam Nam,

nama awak nie special la....

mar!ahaf!z said...

aritu nak daftar nawfal online, tp tahun dpn baru boleh.. haha, sakan..

nway, kejap je budak2 ni nak sekolah kan.. nnt dia school sama anas n zata la kan?

Related Posts with Thumbnails