Followers

Wednesday, March 16, 2011

Gitar


as salam 

jangan pelik nengok cik puan sue rajin hapdet blog...hahaha setelah beliau mengidam serta merepek sekian lama akhirnya beliau iaitu  my en abu beli gak gitar utk diri sendiri... sebenarnya klu nak ikutkan saya nak beli dan buat hadiah besday dia bulan 4 ni dan cadangnya nak minta kawan belikan pasal nak buat kejutan utk beliau je tp rasa cam x syok plak kot2 tuan punya badan tak bkenan ke hapa, saya dah ler buta seni + bunyik kot2 salah tune ke hapa kan......

so suh ler dia p beli sendiri mana yg bkenan, ai bayarkan je.... kebetulan sabtu tu hari masih awal lg time kami blk dr desa waterpark tu makanya kami terus ke PAS ( plaza alam sentral) Shah Alam. cik annur lena plak... saya suh en abu p sendiri je la.... dia pilih yg ini kaler hitam... kecik sket saiz dia dr saiz biasa tu... mengikut kata en abu, cik annur pun bleh main same. haihh kan ke kite suh bii beli 2 gitar! en abu x beli lg dia punya, dia nak jenis lain... tah ler tak faham sgt agaknya dia nak gitar karen kot...rasa yg ini pun bleh plug in gak... blasah je la saya x reti gitar2 ni....hahaha abaikan eh


budak bertuah yg bajet dia reti main gitar...ingat nak anta dia p kelas gitar tp dia x mo plak... ada plak nak main biola.. ingat senang ke...bukan apa syok plak tgk ayah & adik-badek dia suma reti main alat muzik... dr kecik depa p kelas... so nak ler gak anak ikut jejak ayah dia kan... tp itulah lari tema plak budak bertuah ni... tgk ler camne blm survey lagi bape yuran kelas biola.

kenkonon kagum la tgk ayah reti petik gitar...pirahhhhhhhh lol lol lol


hangpa nak tau dak time en abu takde ni, ini budak paksa mama dia main gitar..dia bleh plak nyanyi...huhu x msk langsung bunyik gitar ngan lagu dia... sabo je la haku...kol 11 mlm anak bertuah ni paksa mama dia petik gitar adoi laaaaaaaaaaa nak x nak kena layan gak klu x dia majuk... oh ayahhhhhhhh pelis help me!







autopublish

7 comments:

Cik Nurul Pinky said...

salam kak..adik nurul yang kecik tu pun pandai maian gitar belajar dengan adik ipar nurul..entah minat pulak si kecik tu hehehe..now dia dah pandai main mcm-mcm lagu seronok pulak rasanya tgk main gitar hahaha..nurul ni nak goreng pun tak reti hahahaha

☆ lieya latif ☆ said...

wah sue...mcm ni mlm2 ade laa org tukang dodoi kan ko yeak dgn bunyi gitar yg merdu...auwwww!! mak jeles tau!!....

kemain lagi si maryam ngan ayahnye....dah mcm protege ngan mentor dah hah he he he

The Beatles said...

ya, abu the guitarist rupanya.

aku ada satu gitar jugak, tapi betui-betui brand Kapok punya, ini klasik tahun 1985 punya version.

aku balut dgn kain batik lama...
aku dah mintak brader kat umah aku tu tolong tune kan, aku tak reti nak tune.

aku buleh tune drum ja.

guitar macam abu tu memang buleh plug in masuk speaker... baru la kuat sikit.. rege nye pon mahei le siket...

nanti hang buat besday party, aku nak mintak abu main lagu Beatles la...hahahahahaaha

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah bukan main lagik maryam main gitar, lepas ni mesti en.abu selalu nyanyikan lagu untuk sue....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

nurul - ye ke...wahhhhhh ni x sabar ni mesti syok klu maryam kecik2 lg reti main gitar... dia byk ikut minat ayah dia tau

lieya- hahaha en abu reti main je..nyanyi x reti weh... aku jrg dgr dia nyanyi..malu kot... dia tu bleh la sket2 main gitar...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

nandre- lamanya en nandre simpan gitar tu.. bw la p kedai gitar depa bleh tunekan semula.... gitar yg en abu beli tu pun depa tune siap2 sampai sedap bunyi dia

en nandre lg hebat siap bleh tune drum ... kagum ohh ngan org reti main muzik nih klu dah besday party udah tentulah kite semua nyanyi lg besday to you apahal plak nak nyanyi lagu beatles?

anje - hahaha di ax reti nyanyilah anje

haswida abu bakar said...

rindu kat maryam. Hari tu tak dapat jumpa.

Related Posts with Thumbnails