Followers

Tuesday, March 15, 2011

Cerita kami di Bandung

salam semua,

berkurun nak siapkan n3 saya, zana & yong p bandung 1-4 march 2011 lepas  ini n3 terpanjang yg pernah saya buat! hahaha karang sket2 giler ahhhh...sebenarnya ada rasa malas ler plak pasal zana dah buat n3 lengkap giler nak tau details baca blog beliau je la senang kerja wakakaka... saya tulis mana yg saya ingat, 1 n3 sudah buat kenang-kenangan saya dah sampai ke sana... festime p luar msia :) hahahaha. nasib mak byr ptptn walaupun on off... lg plak nak amik gambar2 dari kamera zana & yong dr FB x lepas2... ke saya yg x reti? huhuhu  


mula2 layan gambar budak opis saya.. ewahhh cam nak ke haji plak rasanya ( semoga kita semua akan di panggil oleh-Nya ke Mekah untuk menjadi tetamu satu hari nanti).... depa dtg nak kasi rp yg dikirim utk beli barang....

bukan main suka ko ye alep :)
kawan sebilik @ bandung zana & yong... korang mmg best :) 
aku sgt2 tidak serik berjalan ngan korang :) 
terima kasih T_T


bergambo lepas check in .... masa ni tggu gate buka.... aku lupa la yong / zana sapo amik gambo kite hah? 
lol lol lol owhh mamat depan kite kan? miahahaha muka teruja, cepat ler sampai bandung..lama nunggu kt lcct ni... opss tetiba teringat pramugara yg ensem tu...hahaha hoh ! teringat  plak kt akak2 yg beratur blkg kite kt imegresen bandung tu tunjuk gambar derang ngan pramugara tu.... wakakaka kite anak sowang malu tebal lagi depa anak 3 patut ler kan.... lawak ler alasan depa :)
 
sampai bandung supir ( angga ) dah tggu kami terus ke hotel. kami dok kt hotel serena bandung. oklah saya kasi 3/5 bintang je pasal air panas kadang2 ok ..kadang2 ko... pastu mknan pun so-so je... yg lain2 bagusssssssss eh lagi satu lawak ler hotel ni...dia tak kasi ko iron baju! klu nak ko kasi kt depa nanti depa ironkan tp kena charge ler rasanya 3000rp utk tudung..baju saya lupa pasal saya x iron baju..yong ko ingat x?

hotel ni dekat je ngan stesen keretapi bandung... dr bilik km mmg leh nampak ler... saya tak amik gambar pun... mood nak amik gambar xde...lg pun yong & zana masing2 bw kemera godang...hahaha saya amik kesempatan je ler... ampun zana & yong hek hek hek

lepas letak beg suma km ke FO... jgn buang masa, x elok lol lol lol hari pertama tu saya cuma beli 2 helai t-shirt utk maryam. blm ada mood nak "tabur" rp. zana & yong dah panas sket....miahahaha 

 kalau nak tau rega hotel pastu FO2 yg kami pergi sila ke blog zana ( KLIK )...beliau tulis details ... ( saya malas)

bekfes time !
 
ini pic hari ke 2... lepas bfast tgh tggu supir kami nak ke Pasar Baru !!! shopping time! saya sgt suka!


belian pertama @ pasar baru ...
baikkan ini budak, sanggup pakai telekung ni utk kami tgk labuh..masing2 pakai tudung ada awning..hehehe 

 budak ni mmg redha habes! cayalah :)

tgh pilih kain cotton... saya beli 4 pasang kt sini... 2 pasang sama ngan maryam utk pakai raya nanti & 2 lagi utk saya :) niza, aku beli kain ko kt kedai nih! sila suka pilihan kami itu ye....

lepas tu kami ke  kedai yg jual2 kain pasang ni... Ya Allah rasa nak borong suma kaler yg ada...hahahaha
sedar taks edar saya habes dlm tettttttttttttttt  kt sini berbaloi2 rasa nak beli lagi.... semua lawa2

lawakan baju2 kt blkg tu...korang fokus kain2 pasang tu je tau.... sebenarnya saya pun terkejut dgn hasil belian saya... lol lol lol shopping je apa kite nak kemudian supir akan kutip tiap2 kedai yg kami beli tu..xde la berat nak bawa... nasib baik klu x saya la paling hazab pasal saya paling byk beli kain kt sini.. 22 pasang tu... campur2 sulam etc... hek hek hek

lepas tu kami p makan nasi padang ... lupa nama kedai p blog zana ( KLIK ) utk lebih lanjut...masa ni saya dpt tetamu yg tak diundang.. ceh! bikin malu sajek.... 

kami teruskan hari ke 2 dgn shopping di FO FO ... paling best di Toko 3. saya rembat t-shirt kt sini... murahhhhhhhhhhhh bangat! jeans x beli...beli kt FO lain.

ptg tu angga dah booked kan kami utk diurut...hari ke 2 dah p urut hahaha syok giler.. kami masuk blk yg 3 org terus..sambil2 urut gelak2...intai-mengintai wakakakaka opssssssss paling x tahan time kena scrub tu...bau coklat...dah ler sejuk perut terus berdangdut riang...hahaha siap getar2 tahan sejuk + lapar lain2 cerita x blh nak cerita pasal lucah tettttttttttt hek hek hek

hasil rembatanpada hari ke 2 saya punya barang ye... x campur yong & zana ni...

hari ke 3 cam biasa bfast @ hotel...hari2 saya tibai roti bakar...feberet tu.... kt umah x nak plak mkn..klu dok hotel je suka makan roti bakar ... pelikssssssss

masa yang paling ditunggu kami ke Tangkuban Parahu :) sejuk  & nyaman kt sana... amin 
cerita langjut sila ke blog zana ( KLIK ) kami kt sini x lama rasanya x sampai 2 jam.... just tgk2 sambil amik gambar.... klu ada rezeki nak ler p mandi lumpur or rasa telur rebus kt sana ....


saya paling tak boleh lupa muka2 org yang jual barang kat sana... saya adalah seorang yg sensitif... klu boleh nak je saya beli brg2 depa jual.... sila percaya :P


tp hati ni ingat lg sapa tah pernah ckp mmg derang susah tp derang juga pandai buat muka... mmg kesian habes klu tgk muka depa.... sambil kami jalan depa folo pastu dok cerita sejarah Tangkuban Parahu... Angga ( supir ) dah pesan jgn beli apa2 barang kt sini...mahal kata dia..tp kami beli gak pastu kena marah  hahahaha ) zana je rasanya tak beli apa2... pastu kami nak kasi tips kt depa pasal tlg amikkan gambar..depa takmo pasal katanya depa bukan pengemis..klu depa amik dan kena tangkap nanti depa dah tak blh berniaga lagi kt situ...

lepas blk dr Tangkuban Parahu kami ke Pasar Baru semula... sambung ngabehkan rp....lol lol kalau nak tau saya 2 kali saya ke money changer masa kt bandung...wakakaka

al-hamdulillah dpt makan kt pak chi met ! saya rasa itulah makanan yg paling sedap sepanjang saya berada di bandung...dasat x? lol lol sepanjang kt sana saya minum air alpukat 2 kali... sedap tapi saya tak blh minum byk .... pekat giler... hahaha teh botol pun agak sedap dan saya minum slow2 pasal tekak still blm bleh terima klu x minum rugi plak tah bila lg dpt rasa teh botol ni.... dpt free masa tggu yong & zana beli baju utk ayah derang. cerita penuh p blog ZANA ( KLIK )


ptg tu sambung p FO-FO pastu beli minyak wangi... p kartika sari & amanda siap2 ... beli segala kerepek yg sedap dan juga akhirnya dpt makan eskrem durian! syukur... saya dah tensen2 ngan angga wakakaka sabar2 kata dia... cissssssssss shedap! 

  pasal masih awal dan ada masa tapi rp dah kurang kami lepak2..jln2 kt mall kt sana... syok... 
zana & yong tetiba aku teringat t-shirt ni sumpah, saya pernah kurus! hahaha 

"kak,  situ ada jual baju XL" kata angga... 

"budak ni mmg nak kena sekeh.."

"kak, sekeh itu apa? " kata angga...

" sekeh tu ensem!!! " lol lol lol reramai

mak cik rehan femes kt perbualan kami...sket2 mak cik rehan... hahaha sampai yong pelik sapo mak cik rehan tu... mak cik rehan kami sampai kt Paris Van Java erk ke Jawa aku lupa... pic dlm kamera zana..kamera yong asyik main cak-cak kt sana ... hehehe kami lepak sambil mkn mlm kt apa kebenda tah kedai tu sila ke blog zana ( KLIK )

antara pic sengal gue! zana & yong melayan je la haku ni...hahaha saya batman kt sana..jgn main2... wakakaka beli t-shirt ni kt Toko 3 RM7-8 jer  mak belasah je..ko ada? hahaha tudung hari ke 2 & 3 adalah sama pasal ...niza punya pasal! dia bleh tggl tudung baru haku dlm keta! cesss.... tudung hari 1 & 4 adalah sama....so kena beli baju yg sesuai ngan tudung...

nurul akak ingat pesanan kamu tau! wakakakaka so akak mmg beli baju & suar kt sana...tudung je akak x  rela nak beli.....lol lol lol

mlm tu lepak bilik je la... nk tgk tibi cam bosan je...saya dah start x sihat sgt...kepala mmg berdenyut giler maybe x ckp rehat, bgn pagi awal...mlm tido x lena sgt ...berubah tmpt kot kt sana kol 5am waktu msia saya dah jaga...bapak bosan..sana cerah awal... org kata cam sabah saya tatau ..blm sampai insya-Allah bulan 10 ni sampai la ke sana ..amin.

mlm tu kemas barang sekali lagi.... kemas betul2... pijak2 beg suma....hahah dasat..ko ada? saya ada... x caya tanya zana.... hek hek hek


barang kami last day nak ke epot 
  babai bandung, harap satu hari nanti saya blh ke sana ngan en abu, maryam & mak tok 

time blk kami dok asing2.... sy lena giler2 dlm flite pasal kepala & perut sakit sgt.... sedapnya tido ... hurmm terjaga time pramugara lalu je...wangi sggh beliau..hahaha pastu bleh tido semula tu....dasat2....

untuk baca lebih lanjut segala xtvt kami sepanjang berada di Bandung blog ZANA ( KLIK )

oklah ini aje pasal bandung.... sebenarnya byk lg gambar menarik di FB zana & yong tp saya x reti "kopi" ...huk huk huk...

lega rasanya dpt siapkan n3 ni....  amin kami semua selamat pergi & kembali :) dah ler tiga2 tak pernah ke tempat org....hahaha mmg sempoi habes ler... thanks pada yg beri info... saya byk minta nasihat & tips drpd nurul cik pinky  tq sgt2 pasal sudi buat kan n3 khas utk akak, zana & yong ...lebiuw very stronglah adek! & sham ( chatting ) semua itu sgt2 berguna as panduan kami yg tak pernah p sana :) insya-Allah pasni pandai kot nak tawar menawar ...hahaha kena keraskan hati blk sket pasni! nurul sila ajar akak lepas ni okeh....

last sekali ...terima kasih cikgu en abu, mak tok n maryam pasal kasi mama p bandung, sampai ada org opis tanya camne hang bleh terlepas ngan abu? hahaha itu rahsia rumah tangga... hehe klu nak tau awal bln 2 baru sy kompom ngan zana & yong ... pasal time beli tiket tu tatau lg dpt sambung blaja ke tdk, tatau kelas suma camne...main beli je tiket..blasah je la...thanks yong pasal belikan tiket... zana gak pasal byk dpt kan info ..aku mmg goyang kaki je..wakaka harap korang x serik lah ye....korang mmg terbaik! minta maaf andai ada terkurang atau aku tersalah/terkasar bahasa... 





sampai jumpa lagi :)


17 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Seorang journalist yg baik haha..best je aku tgk ko sopim..bilalah aku nak sampai sana agaknya

Cik Nurul Pinky said...

sama-sama kasih kak..apa yang nurul dapat tolong nurul akan tolong inshaAllah..

☆ lieya latif ☆ said...

mmg syok gi bandung kan sue...tak puas rasenye...aku lepas ni kalo ade peluang amik seminggu terus laaa muwahahahaahah...tamak ko....kalo sebelum ni bawak 7 juta jek, lepas ni mau cecah 10 juta nie hahaahah.....

merase feeling2 mak datin kan sue.....amik2...bayar...fuh...pegi lak ngan geng2 pompuan..tu yg menjadi tu.....

Jasfyra said...

best weh...kalo aku p nanti wajib nk borong 22 pasang kain cam ko gak..hahahah

ZanaNordin said...

akhirnya ko update garkk
ha ha ha..aku hutang citer kita jalan2 kat cihempelas, dinner last day and hari terakhir di bandung..ko lagi hebat...1 entry langsam sampai habis......tabik spring toing2 arr

ha haha...gelak guling2 aku kat sini wei kalau ingat citer si angga and tetamu tak di undang ko tu..udah ler duduk depan..nasib ler seat si angga tu bukan kain....kalau tak jawabnye rko tinggal sana tolong dia cuci seat dia tu..ha ha haha ha...

sian angga..asyik terkena jer ngan kita kan..tp mmg pun..pandai loyar buruk tau si angga tu...muka kemain innocent...tp boleh tahan gark weng kepala dia...

sian korang kan..last day masing2 tak sihat...aku gark cargas..cuma rp nyer jer tak cargas....kat Tangkuban parahu aku beli FM jer lah wei....korang memborong sakan...ha ha ha..ko lah sue..

aduh....bila di ingat2 tak sangka kita boleh survive kat sana kan....udah ler 3-3 buta bandung...main terjah jer....kita ok ler kan...

tetiba aku sayu plak baca ucapan khas ko tu...
thanks coz' join sama...memeriahkan rombongan cik kiah ke sana...ha ha ha....
ada rezeki kita pergi lagi yerk...

onniesham said...

mmg syok pi bandung ni..nak plak kalo pi ngan geng pompuan. syoknyer sket nk menyopping. sakan korang shopping kt pasar baru. byk tu smpai 22 pasang. ni msti ramai org kirim nih. jenuh la ko bwk beg.

bnda paling aku suka kt bandung ialah pi spa dia. murah giler. kat mesia aku x merasa. kt bandung aku feeling org kaya masuk spa.

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

tie- hahaha aku belasah jer tie..lama gile nak siapkan n3 bandung ni...aku buat sket2 ...

nurul - hehehe tenkiu nurul jasa nurul sgt ler besar :)

lieya - kan lieya aku rasa nak p lagik! hahaha byk benda lagi ni aku x puas hati nak beli... klu bleh nak sopink sampai lebam! hahahaha

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

zuera- borong jgn x borong..harganya sgtlah murah drpd sini... serius ko aku x sedar sampai 22 pasang aku beli.... haiahhhs org kirim sket je aku yg lbh....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

zana - hahaha ko ingatkan aku kembali.... serius mmg malu siot tp nak buat camne..buat muka tboso sudahhhh hahahaha x sangka sampai camtu sekali aku kena balun ngan tetamu aku tu..... serius lama dah aku x kuar ngan kawan2 yg best cam korang.... al-hamdulillah aku dpt kenal korang berdua ngan kawan2 lain..semuanya baik-baik belaka...

aku rasa kite kena start menabung klu kite nak ikut yong pasni... lg byk belanja nih.... semoha Allah permudahkan urusan kita..amin :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sham - hahaha org kirim 3 pasang je..yg lain suma aku punya ko.... tu yg aku terkejut tu..aku tgk lawa & murah aku rembat .... hahaha dasat betul! betul kata ko aku mmg feeling kaya kt sana... purse km tebal giler hahahaha main puluh2 ribu je kt sana....hahahaha

Hirda Ibrahim said...

tu dia.. terus all in one entry ko.

harus ko repeat lg pasni. next time leh byk shopping for diri sendiri pulak. :)

a ah ko, hotel2 kat bandung kebanyakan x bg iron sendiri.
tapi x semua, aston bandung bg iron & ironboard sekali.

ita said...

sue..gembira..sedih semua ada aku baca entry ko ni..aku mo tringin btoi nk pi sana..ko bwk duit byk mana sue..aku takut pi x cukup duit jer..hahahaha

dasat la ko borong kain 22 pasang..byk tuuuuu..puas hati btoi kan..

rozita che wan said...

panjangnya posting dia nie, memang terer la...idea banyak masa tulih ni.

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah banyaknya membeli...shoping sakan ni sampai lebam punyer shoping ni

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hirda- ye ko..aku malas nak pk panjang dah..blasah je mana yg ingat haku tulis...hahaha rasa tiap2 bulan aku nak ke bandung weh..lol lol lol x puas sopink ler

ita - ckp punyaita klu ko beli ikut keperluan...aku ni tah angin apa...memborong kain pasang....dasatttttttttkan

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bang rozita - hehe tulsi sket2..mana yg ingat tambah2 ler apa yg patut, penat x membaca?

anje - hahaha rasa x ckp lebam lagi ni... nak je pegi lg bandung pasal brg sana murah

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Related Posts with Thumbnails