Followers

Friday, January 07, 2011

sedang cuba sesuaikan diri



salam semua, 

lama blog ni tak ada n3 kan? rindu sgt nak menaip tapi tak ada masa sungguh... sepanjang mggu ni sampai rumah je dah dekat kol 10.00 malam.maryam masih belum sihat sepenuhnya, kdg2 badan dia dedar dan dia selsema pulak 2 hari ni ...mujurlah dia seronok ke tadika baru :) lega sket, minggu ni dia cuma ke tadika 2 jam je..mggu oreintasi katanya hehehe... mak tok pulak blm 100% pulih lagi, ada masa dia moyok gak tak sedap badan rasanya dan saya pulak demam + sakit2 badan, batuk & selsema...maybe badan belum biasa berlasak dgn runtin 2011. 

dan kini saya sedang berusaha  menyesuaikan diri dengan status sebagai seorang ibu,pekerja & pelajar ... rutin hidup mmg hampir 80% berubah. keluar rumah kol 6.45 pagi kol 10.00 mlm baru sampai rumah...mujurlah kelas cuma 4 kali seminggu dan sabtu ahad saya masih ada masa utk family... kena pandai2 curi masa tk family dan "kerja sekolah" lol lol lol hari pertama msk kelas sudah dpt " kerja rumah" yg selambak .... agak sedih bila tugas utk menengok homework maryam diserahkan bulat2 kepada ayah dia... tiap2 mlm ayah kena ambik alih rutin saya dulu... ( dl km gilir2 check beg sekolah anak) ...semoga maryam faham yg mama dia bukan sengaja... insya-Allah bila maryam masuk darjah 1 saya akan ada masa utk dia... Amin :) 2 tahun tu x lama kan... sob sob sob 

oh ya nak bgtau maryam ada haiwan erkk ke binatang? peliharaan baru...iaitu Tom & Jerry... ikan2 dulu semua dah mati, akuarium pun daha simpan ceruk dinding hahahaha... al-kisah mula2 dia nak kasi nama Kiki & Lala lepas tu dia kata x besh plak... so tukar nama ikut kartun feberet dia... hahaha nanti saya ambil gambar dia dah haiwan peliharaan dia eh...

oklah... time's up! sambung di hari lain kalau ada kesempatan... :)



3 comments:

Sham Ummi Echa said...

sian maryam x sihat yer. anak banak x sihat nih. abis ari ni maryam pi school tak? harap korang cpat sembuh k.

bz betul rutin ko skang sue. harus penat giler kan. aku doakan smoga ko brjaya.

☆ lieya latif ☆ said...

x pe sue, mula2 mmg take time gak nak menyesuaikan diri...lagi tugas ibu, isteri n pelajar, pekeja lagi...mmg cabaran tu...inysaallah ko boleh punye......semoga yg terbaik utk ko sekeluarga yeak sue....

ahmad dhani said...

fuyo, hebatlah kak suhana ni. memang terer la... selamba la. hidup mesti berani, malam masih muda.

Related Posts with Thumbnails