Followers

Friday, January 28, 2011

baru ada kesempatan bercerita panjang

ahad lepas kami ke Mines utk cari majalah yg SIL nak... lunch kt PH pasai km dpt beli pizza murah hihihi  pizza yg 6 inchi tu RM 1 sebijik pasal guna tiket hotlink Acu ...muahahaha beli 2 bijik...baru rm2! tambah air (2 jenis) + udang tempura + sup cendawan ( 2 mangkuk) kena byr rm25 rasa mmg berbaloilah 
lepas dah kenyang suma en abu tetiba ajak naik mines cruise... hurmm saya ok je tp dok pk gak sayang duhet...hek hek hek tp pasai perut dah kenyang mak cik suka je hati ni
tiket Mines Cruise
 dewasa rm30 seorang (cruise + zoo)
kanak & warga emas rm22 seorang (cruise + zoo)


 
sementara tunggu boat nak jalan  kite amik gambar dulu. masa ni maryam tak henti2 ckp tenkiu mama, tenkiu ayah bawa adik naik boat! pandai bodek ye? hihi cayang dia!!!

boat dah jalan..time ni kol 12.50 tghari..tgh2 hari rembang org kata x elok kuar tp nak buat camne ni je time free so tawakal je la kan... maryam pegang makanan ikan yg byk lagi ...sebenarnya minah ni awai2 lg nak tabur kt dlm mines td tp mama dia berjaya halang...hehe rm3 tu... 

naik cruise ni merasalah km nak water lift nak ke tasik mines tu... seram gak dok terbayang buatnya air turun mendadak mau menjunam kami 7 meter...proses naik water lift ni amik masa 3 minit... panas gak la dlm lift tu pastu air cam bau busuk sket, drebar kt ada byk bangkai ikan  itu pun dah kurang bau..setaun sekali ikan pasti mati dgn byknya pasai air tasik tu air mati... ikan plak besar2 dlm tasik tu ...mengikut beliau ada yg besar boat tu ... ngeri plak haku dgr...mau ikan tu x besar klu dah drebar boat tu kata tasik mines tu sedalam 700 kaki eh! ke meter? ( pasal dia ckp klu KLCC msk dlm tasik tu kite nampak separuh je) giler dalam kan? huhuhu

ni gambar budak bertuah yg hepi pasal dpt p jalan2 ahad tu... dalam hati mama dia dok pk asgmnt x siap lagi...sob sob sob tp demi anak dan keluarga ok jom jalannnnnnnnnnnn gambar mak pak + mak tok dia x yah la tayang sini...

tiket yg km beli sekali utk masuk zoo tp disebabkan time dah byr baru org kaunter bgtau zoo buka jam 3.00ptg terus spoil ... gile nak tggu lama2 buat apa kt sana... nak sopink gaji blm masuk..hahahaha naik cruise pusing2 ni cuma dlm 20-30 minit je pun... last2 lepak kt kedai buku ada la dlm sejam pilih buku2 maryam + cari majalah SIL ... dlm kol 2.30ptg bgtau en abu saya x larat nak p zoo pasai lg sekali hati dok ingat asgmnt... sob sob sob sowi semua len kali kite pegi zoo je eh

turun bwh beli donut big apple 2 bijik terus blah, beli 2 je pasal tau dah xde org nak mkn... maryam suka donut tu..festime dia mkn dekat nak abeh 1 bijik... msk keta terus tido! hahaha penat sgt pilih buku kot...

ok itu je nak cerita, n3 ni hampir smggu dok dlm draft ...asyik x sempat nak edit...



4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

best la sue...mia mija pun suke gak ni naik bot....ye la kan, bawak2 anak jalan ni syok, kite hepi anak2 pun hepi.....dok umah jek bosan gak wei......

aku kalo kat mines ni suke bagi ikan mkn....kat tepi belah wing sane tu, aku beli mknn ikan past main campak2 ngan mia mija...tegediks2 tgk ikan keli mkn kooooo.....meremang bulu roma aku bile tgk ikan byk2 cenggitu...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

takpe lah sue...berkorban utk anak dan family tersayang kan...assignment tu nanti balik boleh buat...he he hehe...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ala sayang tak gi zoo.. ialah dah bayar tiket mahal2 kan. takpe lainkali mesti pergitau ..

yong ibu chem said...

sama dgn chem weh. peminat donut. berketui2 dia leh habis esp. big apple punye..

Related Posts with Thumbnails