Followers

Monday, January 31, 2011

http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com





http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com



 salam all,

saya baru baca blog ni, ada kawan kasi link... sedih dan risau sgt2 ngan keadaan org malaysia kt sana...mari kita doa bersama2 semoga segalanya selamat... dipermudahkan urusan mereka utk pulang ke malaysia........


sentiasa klik BLOG ni utk update terkini  
 
 
 

beli di cosway




salam all,

hari ni nak cerita pasal xtvt terkini anak bertuah ni .. setakat ni dah beli 2 set dah menatang nih, 1 set ada 5 ketul  hehe mujur murah je beli kt cosway 1rp +rm7.90 klu xde rp kena 14.90 rasanya... sapo ahli cosway tau la apakebendanya rp / rc ni 

tiap2 mlm dia smgt nak kaler2 fm ni... keringkan laju2 dgn meniup hehe comel je aksi beliau  pastu lekat kan magnet dibahagian blkg ... laju2 tampal kt peti ais.  lupa plak nak snap pic hasil maryam ni.. faham2lah bila budak 5 thn kaler... suka2 hati dia je... bukan bleh tego... belasahla kumbang kaler purple + hijau...hahaha 

Friday, January 28, 2011

baru ada kesempatan bercerita panjang

ahad lepas kami ke Mines utk cari majalah yg SIL nak... lunch kt PH pasai km dpt beli pizza murah hihihi  pizza yg 6 inchi tu RM 1 sebijik pasal guna tiket hotlink Acu ...muahahaha beli 2 bijik...baru rm2! tambah air (2 jenis) + udang tempura + sup cendawan ( 2 mangkuk) kena byr rm25 rasa mmg berbaloilah 
lepas dah kenyang suma en abu tetiba ajak naik mines cruise... hurmm saya ok je tp dok pk gak sayang duhet...hek hek hek tp pasai perut dah kenyang mak cik suka je hati ni
tiket Mines Cruise
 dewasa rm30 seorang (cruise + zoo)
kanak & warga emas rm22 seorang (cruise + zoo)


 
sementara tunggu boat nak jalan  kite amik gambar dulu. masa ni maryam tak henti2 ckp tenkiu mama, tenkiu ayah bawa adik naik boat! pandai bodek ye? hihi cayang dia!!!

boat dah jalan..time ni kol 12.50 tghari..tgh2 hari rembang org kata x elok kuar tp nak buat camne ni je time free so tawakal je la kan... maryam pegang makanan ikan yg byk lagi ...sebenarnya minah ni awai2 lg nak tabur kt dlm mines td tp mama dia berjaya halang...hehe rm3 tu... 

naik cruise ni merasalah km nak water lift nak ke tasik mines tu... seram gak dok terbayang buatnya air turun mendadak mau menjunam kami 7 meter...proses naik water lift ni amik masa 3 minit... panas gak la dlm lift tu pastu air cam bau busuk sket, drebar kt ada byk bangkai ikan  itu pun dah kurang bau..setaun sekali ikan pasti mati dgn byknya pasai air tasik tu air mati... ikan plak besar2 dlm tasik tu ...mengikut beliau ada yg besar boat tu ... ngeri plak haku dgr...mau ikan tu x besar klu dah drebar boat tu kata tasik mines tu sedalam 700 kaki eh! ke meter? ( pasal dia ckp klu KLCC msk dlm tasik tu kite nampak separuh je) giler dalam kan? huhuhu

ni gambar budak bertuah yg hepi pasal dpt p jalan2 ahad tu... dalam hati mama dia dok pk asgmnt x siap lagi...sob sob sob tp demi anak dan keluarga ok jom jalannnnnnnnnnnn gambar mak pak + mak tok dia x yah la tayang sini...

tiket yg km beli sekali utk masuk zoo tp disebabkan time dah byr baru org kaunter bgtau zoo buka jam 3.00ptg terus spoil ... gile nak tggu lama2 buat apa kt sana... nak sopink gaji blm masuk..hahahaha naik cruise pusing2 ni cuma dlm 20-30 minit je pun... last2 lepak kt kedai buku ada la dlm sejam pilih buku2 maryam + cari majalah SIL ... dlm kol 2.30ptg bgtau en abu saya x larat nak p zoo pasai lg sekali hati dok ingat asgmnt... sob sob sob sowi semua len kali kite pegi zoo je eh

turun bwh beli donut big apple 2 bijik terus blah, beli 2 je pasal tau dah xde org nak mkn... maryam suka donut tu..festime dia mkn dekat nak abeh 1 bijik... msk keta terus tido! hahaha penat sgt pilih buku kot...

ok itu je nak cerita, n3 ni hampir smggu dok dlm draft ...asyik x sempat nak edit...



Thursday, January 27, 2011

nak main ? keluar !




salam semua,
sangap tak ? sangap x? hehehehe saya x....pasai tibai 2 mug kopi hari ni
tetiba teringat mlm td maryam cerita kt saya hal sekolah dia, hari2 saya tanya dia blaja apa sebelum tido supaya dia ingat apa yg dia blaja kt tadika

maryam : mama tadikan tadi cikgu suh adik dok kt luar kelas 
mama : nape?
maryam : cikgu kata nak main kena duk kt luar
mama : luar kt luar taman ke, luar kelas?
maryam : luar kelas je, kt tangga tu
mama : oooo adik sorang ke ada kawan?
maryam : ngan kawan adik
mama : nama dia siapa?
maryam : nurul
mama : dik nape cikgu suh keluar?
maryam : adik main ngan kawan pastu cikgu suh keluar, adik keluarlah
mama : pastu kt luar buat apa?
maryam : mainlah ngan nurul
mama : lahh tu cikgu marah, mesti adik bising tu yg cikgu suh keluar, lain kali jgn bercakap jagn main dlm kelas time cikgu ajar... time rehat je boleh sembang + main tau!
maryam : ok mama

sob sob sob perasan x? maryam tatau cikgu dia marah derang bising dia ingat cikgu suh dia main kt luar... maryam oh maryam






Wednesday, January 26, 2011

terasa ! ------------> buat-buat lupa



Sukacita dimaklumkan bahawa PTPTN akan menganjurkan Forum Perdana “Buat-Buat Lupa” yang akan disiarkan secara langsung pada 27 Januari 2011, jam 10.00 malam di TV1.


alamak haku terasalah! mihahahaha


Tuesday, January 25, 2011

why?

dipetik dari BLOG ini:


“KITA AKAN DAPAT APA YANG KITA NAK, BILA KEINGINAN KITA SAMA DENGAN KEINGINAN ALLAH…

KITA TAK DAPAT HALANG APA YANG KITA TAK SUKA DATANG PADA KITA APABILA ALLAH NAK IANYA DATANG KEPADA KITA”


kata pujangga ini adalah pembakar smgt saya

 
 
 
akal itu ada 10 bhgian..5 bhgian nmpk & 5 bhgian sembunyi.. yg nampak itu: diam, sabar, rendah hati, takut kpd Allah & mengawal hawa nafsu..




















 asgmt pak ray x siap lagi jumaat nak kena anta draft dah sob sob sob

INFO : Petua - Jika Tercekik Tulang Ikan

Petua - Jika Tercekik Tulang Ikan

salam semua :)

saya sampai opis awai ari ni..hek hek hek sejarah gak la... tp ada gak dtg awai camni taun lepas tp time event je la... hek hek hek hari ni sampai kol 7.20! miahahaha tau2 ada lg awai sampai pada saya... saya bercerita cerita saya opis hour start kol 8.15pg kt sini
nak cerita smlm blk dr kelas lapar yag amat tp biasalah sampai rumah dah kol 10.15mlm! kompom la mandi dl... mandi pun laju2 pastu makan laju2 gak pasal dah kol 10.30 mlm! sekali rasa cam tcekik tulang ikan tp still bleh mkn ... xde rasa apa, ingat dah lepas dah rupa2nya jeng jeng jeng ...

kol 11.30mlm camtu tido pasal rasa nasi dah turun sket ke usus sambil layan 24 ( 701) ilebiuew anil kapoor ( tetiba jek) tetiba kol 12.45 ( sempat tgk jam) saya tersedar dah tersedak gila2 punya...sampai termun+@# !!! lepas tu terus rasa cam ada tulang ikan kt tekak... 

gigih cuba keluarkan tulang dgn batuk2 sengaja tp x jalan... kepal2 nasi ada la 10 ketol tak jalan gak.. kenyang saje je dpt hahahaha minum air bape gelas tah... lepas tu teringat pesan abah :)

" kalau tercekik tulang ikan carilah kucing lepas tu garu2 kan kaki kucing tu kt leher..." 
( korang percaya x petua abah saya? dia ni kdg2 pelik2 je tp sebenarnya betul) 

masalahnya mana plak nak dicari kucing tgh2 malam...kalau ada bela kucing xpe gak... lagi satu petua abah ialah

" ambil senduk, buh air dlm senduk kemudian selawat 3 kali lepas tu minum 1 nafas..."
( gigih basuh senduk gulai ikan mak haku tgh mlm smlm )

al-hamdulillah petua yg ini menjadi ( dah pernah buat sebelum ni) lepas minum air dlm senduk dlm x sampai 5 min nampak tulang ikan tu kt tekak, en abu tukang suluh... kemudian saya cabut tulang sendiri... lega sgttttt

dan pagi ini tekak masih sakit pasal tcucuk tulang ikan tu.. xde la panjang sgt tulang tu tp terasa-rasa ditekak... minta2 x la luka teruk tekak pasal nak telan air liur pun payah tp mkn tetaplah on jugak! emmm pengajaran betul.. len kali sila jgn gopoh...

tp pelik la... awat mula2 tu x rasa? time tersedak tu kot dia kuar dari usus...keh keh keh sapo hah seru nama saya mlm td? baik ngaku... x pasai2 saya tercekik tulang ikan!




Monday, January 24, 2011

thaipusam @ taman rama-rama


salam semua :)

hari ni nak cerita mengenai cuti thaipusam kami last week ( lama dah baru ada masa nak buat n3) hek hek hek kami sekeluarga + mak tok ke taman rama-rama! sungguh tadak xtvt kan? sebelum tu nak kasi tau harga tiket ( bagi warganegara Malaysia) adalah rm8 seorang utk dewasa, kanak2 plak rm4 seorang.... oklahkan murah gak... kamera klu tak silap rm4 ke rm1 ? lupa dah pasal kami tak bawa kamera... so hazablah sket korang layan gambar guna hp saya je.... lepas ni nak p taman bunga raya ( bunga kebangsaan) + taman orkid + taman burung plak... tp tatau bila la nak p tu...plan je dl...

jom layan cerita bergambar 
*
*
*
*
*
*
*



budak yg paling hepi... siap bw beg "batelai"  dia lagik... hehehe pagi2 bgn dah smgt ajak p tgk rama2 tu yg malas nak bgtau awai2 kt dia ...nanti maryam asyik tanya dah sampai ke blm? dah sampai ke blm? kang tak pasal2 ada yg kena lepok!

 mula2 takut nak pegang rama2 lepas tu berani lepas tu takut semula.. haihhhh bukan main lg siap nyanyi2 lagu rama2...

selain rama2 ada gak binatang eh ke haiwan ? lain yg ada..antaranya kura2 mcm2 jenis, labi2, ikan, katak erkkk apa lg eh?

 rama2 ni suka benar dok kt saya..asyik dtg melekat...mula2 suka pastu rimas...hahaha semua tempat dia nak hinggap... nasib baik x penyek rama2 tu haku tepis... tgk arr maryam dah takut dah....


 agak puas pusing2 dlm taman tu kite blk... nak kuar lalu la tempat pameran rama2 ni.. bleh la dpt sket2 info...

tempat panas elok x buka baju luar... dlm ekon dia bantai bersinglet jek..bertuah punya budak! seksi tu...hahahaha beli sket2 cenderahati ( yg mahal nak mampuih) lepak minum air + biskut... mahai wei.. kt luar rm1.50 je dlm tu rm3! hambek ko... anak punya pasai beli gak la.... blk tu singgah mekdi tibai burger barulah puas hati...hehehe sampai rumah kol 3ptg ... 
so rasanya maryam puas hati pasai dia tau camne rama2 terjadi pasai ada byk kepompong kt taman rama2 tu....






autopublish
klu rajin nanti ai buat n3 km ke mines...pusing2 nak bot plak...



Friday, January 21, 2011

korang ada ke?






korang ada ? hahahaha al-hamdulillah hari2 dpt bekal utk bfast + lunch drpd mak tok maryam...

bukan saya minta buat ye dia yg sukarela pasal kesian kt anak yg x bleh kuar waktu lunch pasal masa tu la ada masa sket nak tgk2 nota, nak cari2 bahan utk asgmnt ... segan plak nak kirim kt kawan2 hari2 klu dah hari2.. so mak tok buatkan bekal utk saya :) hebat oh mak saya :) pagi2 dah masak lauk.... korang ada ke?

kdg2 sian gak kt dia... tp dia plak rasa bsalah klu x dpt masak.. hahaha apa la mak ni... sowi tau dah tua2 ni susahkan mak... nasib baik saya sorang je anak pompuan klu x sure adik beradik lain dengki pastu berebut nak  mak dok rumah masing2... 

harap tak lama lg saya dpt senangkan mak ... semoga mak sentiasa diberikan kesihatan yg bagus... 

ada kisah yg nak saya ceritakan kepada semua... ada 2 peristiwa yg tak dpt saya lupakan... yg sentiasa buat saya rasa menyesal dgn tindakan saya kepada emak... sepatutnya pada usia itu saya sudah boleh berfikir tentang mak tentang keadaan keluarga kami pada masa itu ... tp apakan daya... saya ikutkan sgt perasaan ... sampai skrg saya rasa bersalah :(  ketika itu saya berusia 16 & 17 thn klu tak silap... n3 itu tak pernah dipublish kerana tiap kali nak tulis airmata pasti berguguran...  tggu hingga saya bersedia membuka pekung didada...







ya Allah yg Maha mendengar dan memberi, perkenankanlah doa dan hajat saya.. Amin

Wednesday, January 19, 2011

tolong kawan

 
kawan opis minta tolong buatkan hantaran utk majlis perkahwinan dia... bincang2 tema & kaler yg dia nak sekali ok lah sama kaler ngan adik ( cu mir ) punya hantaran .. oh ya adik saya akan bertunang dgn org perlis CNY ni.. insya-Allah :)

maka dgn itu terhasillah hantaran seperti dibawah ni... putih, silver + merah ( mcm biasalah kaler fav gue merah)

ni dia bakul2 hantaran dia... semua dah siap kecuali bakul buah.... nanti just letak brg hantaran pastu letak je bunga tu sebagai penyeri....

 
ni plak hantaran yg dah siap hias :)

bolehlah kan bagi org yg x pro ni... hahaha janji tuan badan puas hati dgn brg dia...
sebenarnya klu ikut saya tolong beli brg + ajar sekali - dua je cara nak buat ni... tuan punya badan + kawan2 opis yg lain tolong buatkan...bukan susah gam sana-sini siaplah, yg penting rasanya kombinasi kaler yg digunakan bukan mahal murah bahan yg kite gunakan ...  seronok buat sama-sama ni... time rehat je tau kami buat kerja ni bukan time kerja, semua pun faham undang2 time kerja kan ...

bunga tu semua saya buat sendiri saya rasa saya buat 3 set je..yg lain tu semua budak2 lain buat.. hebat2 belaka sekali tunjuk terus pandai... km buat 9 hantaran ... settle kejap je..jumaat rehat 2 jam mmg sempatlah...

gambar x bape nak clear pasai guna hp ... tggu time cu mir bertunang insya-Allah gambar clear...hantaran lbh kurang camni gak.. kata sama idea ...hahaha saya mmg suka siapkan awai pasai la ni sibuk ngan "sekolah" pastu ujung mggu ngan asgmnt..mcm2 hal so buat siap2 simpan dlm plastik besar, nanti just letak brg2 hantaran dlm bakul2 tu kemudian tepek munge...settle, time bz2 ni kena plan klu tak kompom haru-biru kot2 masa tu tetiba tak sihat ke hapa ke udah la mmg saya sorang je kakak yg ada... dan kakaknya pulak bukan pro buat2 benda ni..setaun sekali pun payah... keh keh keh





autopublish

Tuesday, January 18, 2011

benarlah org mengatakan bahawa...



benarlah org mengatakan bahawa anak itu pengarang jantung ( betul ke camni org kata?), penghibur dikala duka, anaklah madu dan racun :) bertuahnya setiap org dan kami suami isteri kerana mempunyai anak walaupun beliau masih memegang status " anak tunggal" buat masa ini... itu semua rezeki olehNYA... semoga Allah mendengar doa dan harapan kami suami isteri ...Amin

nak tahu kenapa saya kata anak itu penghibur duka dan lara seorang ibu seperti saya yang semakin bz ni? hahaha dikala sibuk dgn kerja opis + kerja sekolah malam minggu yg lalu... anak bertuah ni main2 ngan ayah dia...maka terhasillah gambar2 ni dlm kamera mama dia... lol lol lol rajin sghh ayah dia melayan kerenah anak dara ni... yg si anak plak bukan main lg posing depan kamera... hihi geli hati, rasanya main tudung mmg hobi dia lah...

rasanya tudung 3 lapis + shawl + kopiah ayah dia...


autopublish

tiap-tiap hari buat perangai macam nih


salam semua :) 

apa khabar hari ni? hehehe saya sihat... tinggal batuk je kadang2 menyerang...ubat dah bape botol dah selamat masuk dlm perut... last2 lantak la situ tak kuasa dah

hari ni saya nak cerita perihal maryam sejak mama dia p "school" la ni tiap2 malam  bila mama dia balik dari "school" dia mesti nak minta dukung... hadoi la bayangkan x camne? dah la penat2 baru sampai rumah... kdg2 time ada kelas malam kol 10 ++ baru sampai rumah.. dia plak nak bdukung... dgn tudung tak buka lagi baru letak beg terus dia kata " mama, dukung adik masuk bilik sama mama..." kdg2 rasa nak marah tapi byk kali gak asyik tergelak pasal dia pandai menjawab... bila saya kata, ala mama penat la sayang..nantilah kasi mama makan, mandi dulu.... nak tau apa maryam ckp? dukung sekarang gakkkk, dukung, dukung, dukung.. selamber je dia ckp... cam budak notti tu.... hehehe geram, marah + penat tapi terpaksa dukung gak dia pasai nak tebus masa dgn dia... dah la sehari bape jam je dpt bersama dia... kol 11 mlm dia dah kena tido... so layan kan je la....

adik oh adik mama sayang adik sangat2 :)

budak ni feeling artis bila rambut dia ditiup angin kipas...lol lol lol


autopublish

Monday, January 17, 2011

pernah tak kau ...

pernah tak kau ...

rasa nak menangis tapi airmata takmo keluar ...bengong betulkan?

rasa nak makan tapi tak lapar... kronik nih tapi ok gak buleh kurus sket

rasa loya tapi bukan mengandung pun lol lol lol

rasa nak buat sesuatu tapi kau rasa blurrrr sesangat haihhhh

nak berfikir tapi tak terfikir pasal fikiran kau kosong sedihnya lah saat kerja melambak pulak tu

rasa kau tidur tapi sebenarnya kau tak tidur bila 1 jam sekali kau akan terjaga 

rasa berdebar-debar sehingga menyampah apa ke halnya dgn kau nih!

rasa nak merajuk tapi tatau pasai apa padahal sebelum ni hati kau sgt kental setakat org perli or kias-kias mengata kau, kau boleh buat dek lagi tapi kali ni rasa goyah sket ...adakah faktor usia? erkkk

rasa nak lupakan segala-galanya tapi tak berdaya pasalnya kau harus juga hadapi walau sejauh mana kau lari atau cuba buat-buat lupa

rasa sedih dengan diri sendiri, ragu-ragu dengan keupayaan mental dan fizikal sendiri ... syaitan sgghlah!

rasa dah buat yang terbaik sehabis daya tapi masih lagi belum capai target.... ke aku sendiri yg terlebih target?

rasa kecewa dengan keadaan sekeliling sedangkan kau sebaik mungkin cuba senangkan semua pihak :(

rasa nak maki orang  hehehe kalaulah boleh buat camni kan best... rilek2 biar org buat kite jgn kite buat org...

rasa nak luahkan segala rasa hati tapi kau tak ada kawan baik ? ermmmm 






itulah rasa yang ku rasakan.... 

ya Tuhan ku bantulah hambaMu ini... ampunkanlah segala dosa-dosaku...

Friday, January 14, 2011

Nasi Goreng Antarabangsa


nasi goreng antarabangsa (RM5) yg sedap sgt ni boleh didapati di gerai makan @ kandang UiTM Puncak Perdana ( saya tatau pasai apa budak2 uitm panggil tempat tu kandang)  

sedap sgt sampai bila tgk gambar ni terasa-rasa ditekak.... tetiba lapar balik huhuhu bila la bleh makan lagi ni... mlm ni kelas Pak Ray sure kelas abeh lambat punya  cam mggu lepas dia stop pun pasal dia dah lambat nak ke disko katanya hahaha sila jgn percaya lecturer saya mmg gila2 sket...suka2 hati dia je nak bercakap tp sgt enjoy kelas dia asyik gelak je...yg tensi tu dia buat lawak tp dia x gelak..so km serba-salah nak gelak.... keh keh keh 

... indahnya bergelar pelajar eh! tetiba jek :P hihihihi



Thursday, January 13, 2011

keputusan yang agak berat terpaksa dilakukan

salam,
hati saya tidak setenang selalu sejak 2-3 hari ni...hurmm atas desakan mental+ fizikal dan faktor sekeliling seperti kerja, masa, kesihatan, keluarga etc saya telah fikir semasaknya utk drop/gugurkan 1 subjek  dari 4 kepada 3 supaya mental dan fizikal saya lebih seimbang.... masih belum buat permohonan tp sudah berkira-kira subjek mana yg harus dilepaskan dulu... susahnya nak buat keputusan ini tp bila mengenangkan apa yg harus saya lalui jika terus kekal dgn 4 subjek... maka saya terpaksa lepaskan juga. kerja pun penting, nak kena jaga gak... so xpelah..kite pelan2 kayuh janji apa yang telah dimulakan tidak diberentikan.... positif suhana! positif!



" ya Allah yang Maha Mengetahui, dorongkanlah aku ke jalan yang lurus dan permudahkanlah segala urusanku dalam membuat pertimbangan serta keputusan dan juga tabahkan lah, kuatkanlah hati ku dalam menempuh alam pengajianku. dan moga-moga jalan yang ku pilih ini mambawa kepada keberkatan Mu."







hati yang menangis tiada yang tahu

Wednesday, January 12, 2011

maryam dan uniform tadika beliau

bizi ni tak sempat nak stori-mori ngan korang, kite layan gambar jela eh

tarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
ini dia maryam dgn uniform beliau...smlm dia bw balik saiz S tgk dia bleh pakai, longgar sket je... cunlah! so ari ni maryam pegi tadika pakai unifrom dia :)
 tetiba maryam suka sgt bantal ni..dah jadi bantal busyuk dia ! sob sob sob tp as mak yg kijam aku tetaplah msk dlm mesin basuh hahahaha dan basuh itu bantal!
tudung dia cam x elok sgt..herot-petot tp dah budak kan yg pakai...cute je pun :P cuba mak dia yg pakai tudung camni..x kuar rumah gamaknya... lol lol

masa ni suh dia buat posing baca doa...x mo plak dia wakakaka
al-hamdulillah maryam hepi di tadika baru ni :) hari2 dia seronok cerita apa yg dia blaja.... makanan pun sedap kata dia... siap kata tak cukup dia nak lagi.... oh anak :) maybe pasai dia baru baik demam selera baru nak pulih ...







autopublish

Tuesday, January 11, 2011

salah saiz

salam & selamat pagi semua :)

ini adalah pakaian seragam + tudung annur iman syahirah ...bukan main seronok semlm bila sampai rumah anak bgtau dah dpt baju sekolah... sekali salah saiz la plak! potong terus tau! ari tu masa daftar dah minta dan tulis dlm form bgtau nak saiz XS ...sekali dpt saiz M betapa bykkkkkkkkk beza tu... ni dah macam saiz utk budak darjah 1. so nampaknya maryam x de uniform lagi la minggu ni kena tunggu saiz baju sebenar dia sampai... minta2 ada la kawan dia pun xde baju lagi...hahaha takde la dia sorang je nampak lain... 

uniform tadika maryam ada 2 jenis...ada yg jenis gaun paras lutut tu dan yg mcm maryam bawa balk semlm ( gaun labuh sampai buku lali + tudung... yg ini utk pakai dihari jumaat pasal ada latihan amali solat + mengaji... tapi klu nak pakai hari2 unifrom yg ini pun boleh...  cute je mcm misi plak haku tgk.. siap ada line bagai kt awning tudung.. lol lol lol







Monday, January 10, 2011

tak agak-agak



 salam semua :)

tak agak-agak baru seminggu bergelar pelajar jerawat sudah naik 5 ketul! hoh apakah???  kelas 4 kali je seminggu tapi apasal jerawat 5 bijik ??? 

last week adalah minggu pertama masuk kelas, tiap2 lecturer sudah kasi asgmnt ! hohoho sabo je la... terus dpt setiap subject paling sket 3 jenis asgment... * pitam sebentar :P rasa cukup 2 taun ni jadi bulan muka haku ... sob sob sob
 


Friday, January 07, 2011

sedang cuba sesuaikan diri



salam semua, 

lama blog ni tak ada n3 kan? rindu sgt nak menaip tapi tak ada masa sungguh... sepanjang mggu ni sampai rumah je dah dekat kol 10.00 malam.maryam masih belum sihat sepenuhnya, kdg2 badan dia dedar dan dia selsema pulak 2 hari ni ...mujurlah dia seronok ke tadika baru :) lega sket, minggu ni dia cuma ke tadika 2 jam je..mggu oreintasi katanya hehehe... mak tok pulak blm 100% pulih lagi, ada masa dia moyok gak tak sedap badan rasanya dan saya pulak demam + sakit2 badan, batuk & selsema...maybe badan belum biasa berlasak dgn runtin 2011. 

dan kini saya sedang berusaha  menyesuaikan diri dengan status sebagai seorang ibu,pekerja & pelajar ... rutin hidup mmg hampir 80% berubah. keluar rumah kol 6.45 pagi kol 10.00 mlm baru sampai rumah...mujurlah kelas cuma 4 kali seminggu dan sabtu ahad saya masih ada masa utk family... kena pandai2 curi masa tk family dan "kerja sekolah" lol lol lol hari pertama msk kelas sudah dpt " kerja rumah" yg selambak .... agak sedih bila tugas utk menengok homework maryam diserahkan bulat2 kepada ayah dia... tiap2 mlm ayah kena ambik alih rutin saya dulu... ( dl km gilir2 check beg sekolah anak) ...semoga maryam faham yg mama dia bukan sengaja... insya-Allah bila maryam masuk darjah 1 saya akan ada masa utk dia... Amin :) 2 tahun tu x lama kan... sob sob sob 

oh ya nak bgtau maryam ada haiwan erkk ke binatang? peliharaan baru...iaitu Tom & Jerry... ikan2 dulu semua dah mati, akuarium pun daha simpan ceruk dinding hahahaha... al-kisah mula2 dia nak kasi nama Kiki & Lala lepas tu dia kata x besh plak... so tukar nama ikut kartun feberet dia... hahaha nanti saya ambil gambar dia dah haiwan peliharaan dia eh...

oklah... time's up! sambung di hari lain kalau ada kesempatan... :)



Monday, January 03, 2011

maryam demam, tak dapat pergi tadika baru hari ni...

maryam demam ... suhu tertinggi setakat hari ni ilaha 39.7 ... harap2 dia semakin ok mlm ni.... semoga maryam terus sihat :)

Related Posts with Thumbnails