Followers

Friday, December 17, 2010

festime beli, masak & ( bakal )makan udang lipan

salam semua,

selamat bekerja...ai cuti today & selasa depan..patutnya senin cuti tu tp ada mkn2 plak kt opis sempena besday TDM  senin nanti terus tuko cuti ke hari selasa..hehe nasib baik dpt jemputan smlm klu ari ni... sedeyyy...

nak cerita rabu baru ni saya & en abu p pasar malam... ternampak la udang lipan ni... pastu suh en abu beli dgn konfidennya ...hihi ada la dlm 10 ekor, x tau pun nak masak apa ... tp rasa goreng je kot..td try gogel suma tunjuk buat goreng je.. dgrnya rasa udang ni sedap dan manis... harap2 betullah kan....

en abu xde lg wiken ni, pg2 td dia dah terbang ke labuan... buhsan sggh la...mana la nak bw minah kenit ni jln ptg ni, klu tanya dia kompom ajak p gaint KD or care4... tp hati mama dia ni x tenang sgt pasalnya kenangkan hal esok tetiba rasa nak * pitam.. huhuhu

gambo adalah dari pakcik google malas haku nak p cari kamera dalam bilik...

oklah nak tgk tibi plak ni... baru blk dr kinik kesihatan gomen...bw mak tok maryam amik ubat... lastweek mak tok diserang tekanan darah tggi ...210/90 terus dr suh bw p spetal sg. buloh, kol 2.30 pg baru sampai rumah... 3 hari sekali kena check tekanan darah... mujur mak tok x kena thn kt wad... so far ari ni ok dah turun darah dia... tukar ubat lain plak...pasni semua kena hati2 ngan mak tok dia x buleh risau or tkejut..kang tetiba darah dia naik mendadak... hurmm risau sggh....


selamat bhujung mmg uolss.. take care :)





3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

aku tak penah mkn ko sue ...biase udang galah, lobster atau udang biase tu....mcm best lak tgk gambar ko...

weh mane gambar dah siap goreng....leh aku cuci mate meleleh2 ni heheeheheh

nifalnin... said...

sedap weh udang nih... arwah abah aku ske mkn.. klu buat sup pun sedap jugak.. nanti rase dia mcm sup ketam.. manehhhh jer... sebab rase udang ni memang mcm rase ketam.. klu dpt telor dia lagiiiiiiiii sodap.. pendek kate memang rase ketam la udang lipan nih... kitorg klu msk pun biasa goreng jer... hehehehh... bnyk kat belah2 kuala selangor nu... heheheeh....

Ciklinn said...

sedapnyer aku dah lama tak mkn udang ni.. kalau kat kg aku mmg byk.. kalu ken abulan dia kan... byk telur dia.. sedappnyer... masak goreng kunyit jerk..

Related Posts with Thumbnails