Followers

Tuesday, December 28, 2010

ceh rupanya derang mulakan dulu nak tuduh-tuduh org Malaysia pulak

Sumber : http://www.kosmo.com.my

KUALA LUMPUR - Jika peminat bola sepak Malaysia dipersalahkan kerana didakwa menggunakan pena pancaran laser, ada pengendali blog semalam mendedahkan perbuatan yang sama juga telah dilakukan oleh peminat skuad Garuda ketika perlawanan peringkat kumpulan Piala Suzuki AFF 2010 antara kedua-dua negara itu baru-baru ini.

Menurut entri blog Adamroslan.com yang bertajuk 'Piala Suzuki AFF 2010: Laser Hijau Siapa Yang Mula Dulu?' pengendali blog itu memuat turun klip video yang dihantar oleh seorang peminat bola sepak tempatan perlawanan berkenaan sewaktu Malaysia kalah 1-5 di tangan Indonesia pada 4 Disember lalu.
"Pendedahan klip video itu yang disunting daripada video rasmi AFF telah membuka pekung pasukan Indonesia yang bermain taktik ini semasa mengalahkan Malaysia pada perlawanan peringkat kumpulan," katanya.

Menurut blog itu, ia juga bukti peminat bola sepak di republik itu juga turut bermain kotor.
"Jika benar faktor kekalahan Indonesia adalah kerana laser hijau, mereka perlu tanya kepada diri sendiri apa penyokong mereka buat di Stadium Gelora Bung Karno yang perlawanan peringkat kumpulan dahulu?," ujarnya.

SEDUTAN video menunjukkan penjaga gol Malaysia, Sharbinee Alawi terkena pancaran laser hijau (dalam bulatan) semasa perlawanan menentang Indonesia di Jakarta baru-baru ini.

*semoga pasukan Malaysia menang dlm perlawanan malam esok :) Amin Amin Amin 

4 comments:

nifalnin... said...

aku dah agak dah.. hahahahhaha....

armouris said...

Malaysia boleh! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

haisssh..mcm2 hal ler..
harap2 next game kat jakarta....malaysia menang yerk..tak pun dpt sumbat gol lagi kat tempat lawan..so aggregate tinggi sikit

Cik Nurul Pinky said...

diaorang tak sedar diri betul lah huhuhu

Related Posts with Thumbnails