Followers

Friday, December 31, 2010

selamat tinggal 2010


salam semua,
tinggal bebarapa jam je lagi kita akan meninggalkan tahun 2010. tahun yg penuh suka-dukanya... al-hamdulillah kita semua berjaya mengharungi segalanya.. Amin  terima kasih Allah
yg suka2 saya akan kenang selalu...byk sgt antaranya penutup thn 2010 ialah kemenangan harimau malaya dan juga saya kembali bergelar pelajar ( hihihi itu antara major pencapaian saya lah setakat ini :) ) maryam semakin sihat :), mak tok dah duduk dgn kami... hurmm byk lagi lah

yg duka2 saya simpan jauh dilubuk hati.....itulah pengajaran atau bayaran yg saya pelajari dan terima... dikhianati oleh org yg saya percaya hurmm ...saya tak boleh lupakan begitu saja... tp disebabkan itu saya belajar cara mempertahankan diri... saya belajar melawan semula wpun guna sms dah kol ( naik bil hp bulan tu) lol lol  ada 2 kisah sebenarnya... tapi biarlah saya simpan...masa kejadian itu berhari2 saya fikir... berhari2 saya dihantui perasaan yang sgt tidak enak...berhari2 saya cuba menenangkan diri sendiri, dan sebenarnya saya telah berusaha untuk melupakannya tp ternyata sampai hari ini saya masih belum mampu nak buang perasaan itu... saya masih ada perasaan terkilan mungkin pasai saya tak habis marah dia kot...wakakaka dan saya belum bersedia utk berhadapan dgn dia... bukan saya takut.. erkk takut sebenarnya, takut menangis sebab saya dikhianati! saya tak cukup kuat utk menghadapi semua itu.... semoga Allah memberikan saya kesabaran serta tenang2 saja .. Amin.

seperti tahun2 sudah juga saya ada la berazam.. sedikit sbyk... ada yg berjaya dilaksanakan pada thn 2010,  ada yg cuma tinggal kenangan dan ada yg di bawa ke tahun 2011...

selamat dtg wahai 2011...semoga sinaran 2011 mu akan menceriakan kehidupan semua makhluk di bumi Allah ini :)  dan semoga incik suami naik pangkat serta gaji nya..ngeh ngeh ngeh ....Amin ..........





p/s : nak balik raub satgi ni... bawa mak tok urut lagi. klu x hujan bleh mandi sungai esok


Thursday, December 30, 2010

masuk surat khabar ----------------> kami tak bersalah!

 nampak tak? nampak tak ? ape x nampak?
scroll bawah kalau inginkan kepastian...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ni dia hahahaha ahkak no komen bab-bab politikus ni ...


 nampak tak ahkak, anak ahkak & mak ahkak dlm paper ni? abaikan tajuk berita ni ye.. ni paper sinar harian edisi pantai timur 22 Nov 2010 yg lepas, nasib baik klu tak korang pun tah2 baca paper ni ..... lupa plak ahkak nak stori pasai dia duk dlm draft... masa tu paper ni belum dpt...wakakaka

ni berita pasai korban yg km semua buat, kebetulan kami buat korban ni di rumah ustazah saya masa sekolah rendah dulu dan dia org PAS hihihi... pastu ada wartawan nak amik gambar.. km okeh je la kan..belum tentu msk paper pasai dia amik byk gambar... sekali masuk weh..tp tak tahan baca tajuk tu la... niat saya hanya utk buat korban ye...bukan hal2 politik ni... adoi la sabo je la haku

gambar abg sy msk byk gak pasai dia diberi tugas menimbang daging korban...hehehe glamer jap ngan org raub ...wakakakaka 






autopublish

tahniah Harimau Malaya + Incik Rajagobal dan terima kasih PM Malaysia

salam semua! 
rasanya pasti semua org tgk bola malam tadikan... al-hamdulillah Harimau Malaya menang!!! terharu sgt2 malam tadi... rasa mcm eeeeeeeeeee hebat lah! hahaha tak tau nak kata apa. yang pasti semua rakyat Malaysia adalah sgt2 gembira dgn kemenangan pasukan negara kita... pada saya tak x reti sepak bola dan tak faham peraturan permainan ini, rasanya paling hebat smlm ialah barisan pertahanan dan juga incik penjaga gol Malaysia iaitu Fahmi adalah yg terbaik... hurmm semualah terbaik..kalau tak kite x boleh menang plak kan... tahniahlah weh!

semalamkan sambil tgk bola.... hahaha adoi la kejap2 mengucap, kejap2 beristifar... nasib baik kaki tak naik sama... rumah km semlm penuh ngan sorakkan tau...padahal km anak beranak je... rasanya jiran2 pasni mesti dah tau km peminat bola sepakk dan depa  mesti pelik selalu senyap je ... pastu yg lawaknya abeh km jerit barulah kedai makan area rumah km plak bersorak ...maybe depa tgk guna channel astro km plak buka tv1 je... hahaha km menang dulu la kalau camtukan.... km dah tepuk tgn lompat segala bila kite dpt gol pembukaan...depa blm lagi...mesti depa heran + pelik klu depa dgr sora km lah kan....

tenkiu dato' najib PM kite pasai bg cuti umum esok! cayalah... semgt terus nak p keja pagi ni pasai esok cuti.... hahahaha pastu sy terus sambung sampai selasa pasai nak anta maryam ke tadika baru + saya pun nak msk kelas senin tu.... hihi oh tetiba rasa berdebar plak...

dan gara-gara bola ni lah saya tertinggal pas pekerja hari ini! ni alasan je cisss x pasai2 hari ni kena punch melalui email...

ok, sekian dulu celoteh pada pagi ini.. dah dekat pukul 8.15 pagi ...kerja-kerja-kerja pasai esok cuti hohohoho i likeeeeeeee




Wednesday, December 29, 2010

malulah

hihi malulah...hari ni festime pakai shawl, sudahnya haku malu nak kuar drpd bilik,  belum ada keyakinan nak kuar ke mana2 ngan muka selenga camni......lol lol lol rasa cam pelik je, keras je kepala pasal nak kontrol ayu ...percubaan pertama ok lah kut walaupun x selesa sgt...klu rasa rimas sat gi p solat ingat nak p tukar tudung ( siap bawa tudung lain tu...)  
misi ari ni kuar rumah- masuk keta- kuar keta- masuk opis- kuar opis- masuk keta- kuar keta - masuk rumah harap2 berjaya! tp td rasanya minyak keta dah tggl 3 bar...harap saya tak perlu singgah mana2 stesen minyakla hendaknya, pagi esok sebelum p kerja bleh isi minatk dulu ... pasaiiiinya saya maluuuuuuuuuuuuuu.....

mak tok maryam demam dah 2 hari..mlm td dah p kinik... risau plak hurmm mcm nak amik 1/2 day je ari ni..



Dalam 10 Cakap 1 Nombor




hahahaha tak larat nak gelak bila dengar lirik lagu ni... layanzzz sambil gelak guling2 hahaha


Lirik Lagu – Dalam 10 cakap 1 nombor (sumber – Hanspunyablog)
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap
7 lu cakap ada 7 kereta ku
Siang dan malam enjoy lah kerjaku
Aku nak menari jangan lah lari
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap
5 lu cakap 5 kali tambah nasi
5 kali makan 5 minit lapar lagi
Dia siapa lagi sedarlah diri
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap
(Music Bridge)
Siang malam kira duit jadi hobi
Bangun pagi sampai lupa gosok gigi

Patut la bau macam ikan basi
Gaya pun sudah macam gergasi
Tandoori capati kentaki
Itu semua aku mau makan
Ayam itik panggang
Itu semua abang belikan
Ini makan minum sikit kasi kawtim
Kalau tidak kita akan balik kutip tin

Duit banyak lagi apa peduli
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap
(Music Bridge)
Muka ku macam Vijay bergaya
Cakap lu kawan orang tak percaya
Aku pun apa lah kurangnya
Cantik juga macam Aishwarya
Dari jauh ku tengok ingat beras punya guni
Datang dekat baru tau ini minyak punya tangki

Muka macam roti canai hangus
Banding dengan ketam, ketam lagi bagus.
Apa kau peduli
Duit banyak lagi
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap

Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap
7 lu cakap ada 7 kereta ku

Siang dan malam enjoy la kerjaku
Aku nak menari jangan lah lari
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap
5 lu cakap 5 kali tambah nasi
5 kali makan 5 minit lapar lagi
Dia siapa lagi sedarlah diri
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap



Tuesday, December 28, 2010

ceh rupanya derang mulakan dulu nak tuduh-tuduh org Malaysia pulak

Sumber : http://www.kosmo.com.my

KUALA LUMPUR - Jika peminat bola sepak Malaysia dipersalahkan kerana didakwa menggunakan pena pancaran laser, ada pengendali blog semalam mendedahkan perbuatan yang sama juga telah dilakukan oleh peminat skuad Garuda ketika perlawanan peringkat kumpulan Piala Suzuki AFF 2010 antara kedua-dua negara itu baru-baru ini.

Menurut entri blog Adamroslan.com yang bertajuk 'Piala Suzuki AFF 2010: Laser Hijau Siapa Yang Mula Dulu?' pengendali blog itu memuat turun klip video yang dihantar oleh seorang peminat bola sepak tempatan perlawanan berkenaan sewaktu Malaysia kalah 1-5 di tangan Indonesia pada 4 Disember lalu.
"Pendedahan klip video itu yang disunting daripada video rasmi AFF telah membuka pekung pasukan Indonesia yang bermain taktik ini semasa mengalahkan Malaysia pada perlawanan peringkat kumpulan," katanya.

Menurut blog itu, ia juga bukti peminat bola sepak di republik itu juga turut bermain kotor.
"Jika benar faktor kekalahan Indonesia adalah kerana laser hijau, mereka perlu tanya kepada diri sendiri apa penyokong mereka buat di Stadium Gelora Bung Karno yang perlawanan peringkat kumpulan dahulu?," ujarnya.

SEDUTAN video menunjukkan penjaga gol Malaysia, Sharbinee Alawi terkena pancaran laser hijau (dalam bulatan) semasa perlawanan menentang Indonesia di Jakarta baru-baru ini.

*semoga pasukan Malaysia menang dlm perlawanan malam esok :) Amin Amin Amin 





Monday, December 27, 2010

agak-agakkan bila maryam besar nanti buleh x mama nak buli dia camni lagi?

ni shawls mama yg punya ..tp pasai x reti nak pakai, kite kasi terai kt muka anak! hahaha nasib ada anak pompuan buleh gak mama dia bikin macam2... pasai maryam mmg suka melawa do dia redha..bagus-bagus....inilah yg mama suka... incik abu plak tukang amik gambar.. kombinasi yg molek  :P 

belit2 tanpa guna pin..kang tercucuk kt anak mapuih kena ngan ayah dia...bukan buleh anak sakit sket...


yg ini tak bape nak jadi.. x kemas, baru tahu rupa2nya kena lipat sket tang atas kapla barulah cuns... wokeh bisa di atur!

shawl atas tu rm3, yg kelabu rm8 anak tudung syria yg ada awning ni rm 5..hehehe bolehlah baru nak meneraikan...kot2 x sesuai x la rugi beli mahal2...


autopublish

updated : beli juga akhirnya




salam semua,

setelah menunggu sekian lama akhirnya hari ini saya berjaya membeli hanger utk tudung2 saya ! lepas ni tidak la pening kepala tgk tudung berlimpangan sana-sini. hanger ni buleh sangkut 28 helai tudung 

yiehaa tahniah kepada diri sendiri... 

masa baru2 kuar benda alah ni kan mahal... tu yg tak terbeli2 lagi... td tergerak hati nak p tanya akak yg jual tu, dia kata rm15... terus amik satu... hehehe ke buleh dpt lg murah hanger ni? kualiti ok lah setakat ni tatau plak lepas gantung balik rumah ptg kang dia jahanam ke hapa ... harap2 buleh la thn lama, kurang2 setahun dua ka...  

*******************************

jumaat malam lepas beli hanger tudung ni, km ke uptown danau kota... sekali semua jual hanger ni rm10! huhuhu keji owh  iskh iskh rugi rm5 okeh ...  so sapa nak beli hanger ni dgn harga lg murah p cari kt uptown danau kota atau pun jalan TAR sama je jual rm10!!!

Friday, December 24, 2010

cecerita...cecerita...


 amoi en abu sanip sengih2 sambil makan nugget


cecerita...cecerita....hahaha siapa yg dah tgk hantu kak limah balik rumah mesti tau dialog ni lol lol lol adoi la tak tahan nak gelak kalau teringat cerita ni...rasa nak p tgk lagi sekali! jom bii kite p lagi  hehehe

mmg puas bergelak dlm panggung...mak tok, en. abu, saya & maryam owh mujur maryam ok
 itu pun puas dok bgtau dia yg kite nak tgk tu bukan antu, itu org dia sakit..so dia ok sket tp x tahan siap ttp2 muka dia ... last2 dia ok gak pasai disebalik kain tu dia dok pelik awat semua asyik gelak je... lol lol siap tanya mana hantu? kuat plak tu keh keh keh

ada la mamat manatah punya hepi tgk pilem nih siap gelak sambil tepuk tangan ... nak je haku tepuk plak kepala dia over betoi.... hahahaha 

ingat semula lawak2 dlm pilem ni mmg haku gelak sorang2... x boleh blah betoi tgk si usop tu..goyang tgn dia tu mmg menjadi...hahahaha malas nak cerita kang org yg nak p tgk x syok plak ...sila p panggung ye..mmg x rugi tiket yg dibeli! 

 abeh wayang x tunggu dah terus cabut blk rumah...lapo plak sejuk2 & bergelak dlm panggung wayang so singgahlah mkn sani char kotiau


tp macam biasa acara wajib sebelum balik mesti amik gambar dulu...
x lama lg xmas byk la pokok xmas dlm cineleisure ni


ni plak kt luar

 ok babai semua ... kesimpulannya haku nak tgk lg pilem hantu kak limah balik rumah ni sekali lagi tapi masalahnya bila???


Thursday, December 23, 2010

kek coklat pujaan hatiku


 xtvt hari selasa, saya cuti tp en abu keja dan cam biasa tatau nak buat apa jadi tinggggggggg!!!

kite membakar kek coklat ( yg sgt moist ) yeahhhhhhhhhhhh 

kek coklat kali ni saya sgt puas hati dgn rasanya...yummeh x ingat bape potong sudah msk dlm perut.... selalu saya ada satu tabiat, saya jarang2 sgt makan kek yg saya buat sendiri...rasa tak buleh masuk tatau nape...maybe pasal dah bau dari mula... terus tak selera :) tp kali ni mmg lepas je masak x sabar2 saya nak makan... sekali makan terus 2 potong masuk mulut...hihihi


cambiasarupakekcoklatiniadalahkurengsuka2hatijetibaitoppingkekikuttekaksendiri







autopublish

Wednesday, December 22, 2010

makan-makan sempena besday Tun Mahathir

salam semua,
ini adalah xtvt hari isnin baru ni.. pagi tu dpt jumpa pak nil..tghari plak ada jamuan mkn tengahari sempena besday Tun Mahathir yg dibuat oleh Tun Siti ...ini adalah suprise bersday party utk TDM ...hehehe romantik je kan... pihak catering pun x tatau majlis ni sempena apa..hebat owh depa buat suma ni...

hepi besday Tun M! 
cuba korang tgk betui2 gambar ni...hahaha ada berani buat gini? wakakaka ni adalah secara tidak sengaja ye..ingatkan xde org amik gambo..suka2 aku je nyelit blkg Tun M dan Tun Siti... adoi la..pulak tu bleh tepat pandang kamera... sekali kamera snap! hoho

menu ari tu ialah nasi padang ! hohoyehh antara lauk yg ada ialah ;

gulai tunjang
gulai ayam kampung
sambal belado ayam kampung
bergedil
gulai telo itik
pucuk ubi rebus
sambal udang + petai
sayur campur
rendang 
dendeng daging

 etc, byk sgt lah sampai lupa tajuk lauk2 tu... huhuhu

semuanya drpd restoran garuda, nasi padang. festime mkn nasi padang garuda ni sebelum ni km dok mkn kt sari ratu nasi padang je.. oklah lauk pun lbh kurang sama je...

last sekali ialah acara potong pulut kunen ! hehe saya ditugaskan memberi TDM piring... oklah kan... jadilah merasa gak berdiri sebelah tun walaupun cuma kasi piring je...keh keh keh sambil2 tu duk jeling kamera ... :P

bila tgk gambar2 ni tetiba sedih adakah taun dpn saya akan berada di PLF lagi? hurmm seronok kerja kt sini, macam-macam adeeeee...




GIVEAWAY ANAK & TABUNG

STICKY MODE

Salam semua,

Hari ini saya nak buat GIVEAWAY ANAK & TABUNG, idea ni datang secara tiba-tiba sebenarnya. Bincang-bincang dengan bakal juri kita petang semalam maka terhasilah GIVEAWAY ANAK & TABUNG ini :)   mula-mula nak suh teka nilai duit2 yg ada dlm tabung-tabung maryam ni tapi p bank rakyat saya mesti pilih mesin kira duit syiling rosak pulak... sepoil bahasa sungguh ! nak kira sendiri tak berapa nak rajin ..har har har

 
( utk copy gambar GIVEAWAY ANAK & TABUNG ni, KLIK pada gambar kemudian EDIT ( atas belah kiri) - COPY dan Save as... )

Tarikh mula : 10hb Disember 2010
Tarikh akhir : 31hb Disember 2010 ( pukul 12.00 tghari)

Syarat Penyertaan :

1. terbuka kepada semua peringkat usia kanak-kanak ( 1 bulan - 12 tahun )
kalau ada 3 org anak nak buat lain-lain entry pun boleh, lagi banyak peluang nak menang...
2. buat satu entry bergambar dan linkkan blog ini dalam entry tersebut ( anak bersama tabung(s) beliau, kalau ambil gambar tipu dan sebenarnya tak duit dalam tabung tu nanti dosa tanggung sendiri ye , tak semestinya duit tu banyak, ada sikit pun dah okey dah janji anak dan tabung beliau)

3. tulislah sket kenapa korang layak menang @ cogankata ( minimun 2 baris ayat, maksimum plak 1 perenggan, sian plak kat peserta nak kena perah otak ..hehe)

4. tinggalkan link entry tadi pada entry GIVEAWAY ANAK & TABUNG ini




***pemenang akan diumumkan pada selewat-lewatnya 31hb Disember 2010 jam 12.00 tgahari (TBC)

pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yg menariks serta ayat yg ditulis kenapa korang layak menang @ buat cogankata  ... tak semestinya korang kena tulis pasal tabung tu, tapi buleh juga pasal hadiah tu misalnya 

"saya nak menang hadiah ini pasal dalam lemari dapo saya tak ada mangkuk tingkat,  kalau saya dapat adiah ni bulehlah saya menapau makanan di rumah mak atau mak mentua  saya"

hadiah utama, mangkuk tingkat cap AVON ..lbh kurang saiz A4 tu... 

hadiah saguhati akan di update kemudian. mungkin juga akan ada hadiah utk penyertaan yang pertama juga.  sekian terima kasih.




jumpa pak nil @ opis


pak nil & team radio era ada dtg opis senin baru ni... depa nak jumpa TDM... km apa lg ambik peluang lah bergambo ngan dia.. hehehe kurus je pak nil ni... mesra gak la dia ni, walaupun dia tgh bz... dgr je km nak bergambo ngan dia terus dia kata boleh! hehe sonang cerita bukan haku nak sembang ngan dia pun kan.. nak bergambo aje... muahaha

tp rasa nyampah sket la tgk gambo ni apasal mata saya tetiba plak terbuntang besarrr punya? keh keh keh dah la sekeping ni je pun yg ado...

Monday, December 20, 2010

masak bubur Assyura


assyura ataih dapuq 

semlm mak tok & saya dengan rajinnya buat bubur assyura...erk awat nama dia bubur hah?
saya masak yg manis, mak tok pulak yg berempah... shedapnya....byk gak bahan2 yg mak tok masukkan antaranya ialah :

santan
tepung beras
gula melaka/kabung
gula putih + garam
jagung
kacang hijau
kacang tanah
keledek
pisang
sagu
daging
halia
lengkuas
ketumbar putih
kulit kayu manis

* tulisan bold adalah bahan2 utk assyura berempah klu ada ubi keladi/kayu lg syok...sini mana nak cari klu dah jadi rancangan mengejut.. saya klu ari cuti nak start keta pun berchenta ...hihihi

tarra dah siap.. dpt byk bekas gak walaupun buat sket ..
dptlah bsedekah kt jiran2 terdekat + bawa ke opis 

ni assyura manis..yg berempah pun lbh kurang gini rupanya..lupa plak nak amik gambar..hehehe


dengan rasminya


dengan rasminya pada hari sabtu 18/12/2010 yg lepas saya kembali bergelar pelajar :)  
 Insya-Allah pengajian saya akan habis dlm masa 2 tahun, sesi 2010/2012 ... semoga saya berjaya menghabiskan apa yg bakal bermula... 

ceritanya bermula dengan ...

tgh thn baru2 ni tetiba smgt nak sambung belajar... ada la sorang kwn ( identiti dirahsiakan) tu  dia pun smgt setelah saya ajak sekali sambung blajar tapi buleh plak dia x tekan butang SEND haihhhh sadis sggh la...saya isi borang nak sambung blajar ni guna sebelah tgn je tau..masa tu baru sehari lepas operate bwh lengan kiri...kepala pun berat smcm kesan bius.. kawan saya itulah dok ajar sisi borang tu melalui hp... hahahaha dia konon2 dah siaplah tu... maybe xde rezeki dia kan... 
pastu bulan 10 kalau tak silap dpt sms panggil interview utk amik course ni... terus kol kawan tadi..dia kata dia x dpt, esoknya baru tau dia x tekan butang SEND . oh ya time dpt sms tu kol 10.20mlm hokeh.. salah sendiri x tgk email... kelam kelibut mlm tu pk apa nak menjawab esoknya...sempat sms kwn yg dah amik course ni dia bg tips sket2....esoknya pagi2 p opis minta tlg budak2 opis cari info pasal knowledge management... hahaha suh depa print siap2...dlm keta dok baca pasai tu jela..mujur la en abu sudi cuti temankan bini dia yg ting tong ni! sabau je la haku ni .... dan interview adalah sukses pada sayalah...hahaha

bulan 11 sebelum raya haji result sudah keluar.... al-hamdulillah saya berpeluang sambung belajar  so start kol sana-sini tanya camne nak guna kwsp utk byr yuran.... rupa2nya mudah saja... x sampai 2 mggu dpt surat drpd kwsp kata bayaran sudah dibuat kepada bendahari uitm. syukur settle satu perkara... 

saya sambung belaja adalah tanggungan sendiri... bukan tajaan atau opis kasi cuti ke hapa... semua saya buat utk diri sendiri dgn izin dan restu suami dan doa drpd mak ...sampai bila nak berada dilevel ni... saya kena cari jalan utk memajukan diri... kalau ikut hati buat apa nak susah2 cari penyakit... tp kenangkan mungkin dgn ini pintu2 rezeki saya terbuka luas... kuatkan hati gak... sampai bila nak keja kt sini... saya kena lakukan sesuatu... semoga maryam paham la kebizian mama dia nanti :)

cerita hari sabtu ...hari pendaftaran...

 setelah berjanji2 pasai ngan hanim + syahirah budak mmu yg buat master KM gak  utk pegi sama2 makanya kol 7.30 haku dah tpacak sorang2 kt depan khepsi sek 2 tggu derang... budak2  ni saya jumpa masa p interview dgn ketua program utk amik course ni... hihi mujur masa tu saya bagi namecard kt derang..kalau tak kompom time daftar hari tu saya melilau sowang2 ramai gak yg mendaftar program master + PhD adalah dlm 900++ org ... bila masuk ke dlm UiTM perasaan dah jadi tak tenteram teringat plak zaman2 degree dulu2...jln2 yg penah saya dan kawan2 susuri..hurmmm byk kisah suka-duka yg tersimpan rapi jauh dilubuk hati...

lama sggh tak merasa membizi ke kaunter sana-sini...gementar tetaplah hebat ya amat! kol 10 siap semua keja kami tp kena tggu sampai ptg utk taklimat + amik kad pelajar... 

tgh2 kami beratur nak submit semua borang tetiba ada sorang dok sebelah saya..sembang2 rupa2nya dia pun buat master  KM...nama dia hafni  hahaha terus geng la km berempat... mmg best la kawan ngan budak2 muda... asyik gelak je keh keh tp agak sedih tau saya sorang je antara km berempat paling tue... depa suma 23, 24, 25 bykkkkkkkk beza tu... minta2 masa masuk kelas nanti ada la lg tua pada haku...wakakakakaka

 lepas settle suma km naik keta hafni p bfast kt mcd sek 3..pastu lepas SACC... jalan2 sket2..p MPH beli novel  ...apa lg terus start membaca.... kol 12.00++ gerak ke uitm semula utk taklimat...

tgh tggu time taklimat nak mula...masa ni baru la berani kuarkan kamera...mampuih budak2 ni gelakkan saya ..keh keh keh sambil tggu taklimat mula saya membaca novel..hafni pun beli gak novel...sementara ada masa lg ni kan... silalah membaca pasni x bpeluang dah....membizi ngan "novel2 KM plak "
 huhuhu
 
masa dgr taklimat tu km semua kena nyanyi lagu UiTM... sebaknya rasa nak nangis masa tu..terharu sgt2...tak sangka saya akan kembali semula ke sini... perasaan yg sgt2 sukar digambarkan....setiap saat saya berdoa semoga saya berjaya lakukan.... jauh dilubuk hati tetap ada perasaan ragu2 dgn kemampuan diri...tp siapa yg tahu nasib kita? saya akan berusaha dan cuba sebaik mungkin....

kawan2 baru saya... syahirah ( mcm nama maryam ), hanim & hafni

bosan punya pasai saya amik gambo derang lagik...hahaha


saya ngan hafni... sambil2 borak2 ckp ngan dia ni nanti lepas amik kad pelajar sebelum blk jom bgambar ramai2 dpn dewan sri budiman... tp lepas tu masing2 jadi cacing kepanasan nak blk cpt..penat wei dr pagi sampai ptg... dah la lapo km mkn pagi je...pastu xde mkn apa2 lagi... 
sampai rumah kol 5++ptg..terus makan nasik! lapo sgt2... mlm tu bw maryam p kfc kasi dia main puas2... ada la dkt 2 jam lepak ngan mak tok + maryam....muahaha... 

abeh cerita sabtu saya

oh ya kelas km akan bermula pada 3/1/2011 ada 4 subjek utk sem ni.. so kelas adalah 4 hari seminggu .. 6.30ptg -9.30mlm... yeahhhhhhhhhhhhhhhh


Friday, December 17, 2010

festime beli, masak & ( bakal )makan udang lipan

salam semua,

selamat bekerja...ai cuti today & selasa depan..patutnya senin cuti tu tp ada mkn2 plak kt opis sempena besday TDM  senin nanti terus tuko cuti ke hari selasa..hehe nasib baik dpt jemputan smlm klu ari ni... sedeyyy...

nak cerita rabu baru ni saya & en abu p pasar malam... ternampak la udang lipan ni... pastu suh en abu beli dgn konfidennya ...hihi ada la dlm 10 ekor, x tau pun nak masak apa ... tp rasa goreng je kot..td try gogel suma tunjuk buat goreng je.. dgrnya rasa udang ni sedap dan manis... harap2 betullah kan....

en abu xde lg wiken ni, pg2 td dia dah terbang ke labuan... buhsan sggh la...mana la nak bw minah kenit ni jln ptg ni, klu tanya dia kompom ajak p gaint KD or care4... tp hati mama dia ni x tenang sgt pasalnya kenangkan hal esok tetiba rasa nak * pitam.. huhuhu

gambo adalah dari pakcik google malas haku nak p cari kamera dalam bilik...

oklah nak tgk tibi plak ni... baru blk dr kinik kesihatan gomen...bw mak tok maryam amik ubat... lastweek mak tok diserang tekanan darah tggi ...210/90 terus dr suh bw p spetal sg. buloh, kol 2.30 pg baru sampai rumah... 3 hari sekali kena check tekanan darah... mujur mak tok x kena thn kt wad... so far ari ni ok dah turun darah dia... tukar ubat lain plak...pasni semua kena hati2 ngan mak tok dia x buleh risau or tkejut..kang tetiba darah dia naik mendadak... hurmm risau sggh....


selamat bhujung mmg uolss.. take care :)





Thursday, December 16, 2010

berbaloi tak?

salam semua,

semakin hari semakin suram blog ni... ai malas nak hapdet...tak terkejar rasanya dgn kerja yg melambak-lembak-lambak-lambak  balik rumah dah penat..klu boleh nak mandi, makan pun  tak mahu uwekkkk silalah percaya :P pastu terus nak tidoooooo huhu hari-hari bw blk keja tp tak usik pun... camnelah time study nanti? rasa2 bersawang blog ni...tp tak tentu gak mana nak tau tetiba laju je hapdet cam dulu2...stress keja stress study ..aku hapdet blog... har har har.. matilah bos saya baca blog kami tau...ari tu dia terkantoi...hahaha utk isi masa lapang katanya...belasah lah bos...



pasal hari2 lalu tol maka saya beli smart tag + kad tol plus miles tapi baru daftar dlm 2 bulan lepas...cess rugi pasal lambat bertindak...sebelum ni pakai T&G je, rasa cam klakar plak keta kenit lalu kt laluan smart tag keh keh keh

ini adalah rebet utk T&G  baru rm46.52 oklah kan? dia kasi 20% daripada nilai yg kite guna x sure utk 80x or sebulan ...

ini pulak bonus drpd kad plusmiles...kata hari2 lalu lebuhraya plus.... baru ada rm 17.43 ...

so untung gak la pasal dapat rebet + bonus pasal guna T&G dan lebuhraya plus.... tggu byk sket baru nak claim rebet + bonus tu....  


utk kad mesra petronas pulak baru ada rm18, baru bape bulan buat semula kad lama mana tah peginya...itu pun kdg2 lupa nak bg kt kaunter masa bayar... hihi ni nak guna time blk kedah bulan 2 thn dpn ...buleh beli f&b dlm kedai mesra tanpa duit...pastu mkn dlm perjalanan... macam2 buleh beli...syok nyehhhhhhhh pasal masa tu mkn benda free kan...


Wednesday, December 15, 2010

tik tok tik tok tik tok dup dap dup dap




awas : ini adalah jeritan dr dalam hatiku


masa semakin hampir... mcm2 perasaan bersarang dlm kepala... risaunya hanya Tuhan yang tahu... dah lama tinggalkan buku, asgmnt etc.. adoi la, dalam2 pada itu terselit sedikit perasaan bangga dengan diri sendiri kerana berani, dah lama rancang tapi seru belum sampai hoh!...entah smgt sapa tah merasap dlm badan terus nekadkan diri,mental & fizikal utk apply sambung blaja... hehehe pastu bila dpt peluang gelabah sorang2... 

agak sedih pasal masa nak daftarkan diri sabtu ni en. abu xde disisi dia ke labuan, bermakna ai kena drive + menapak sowang ke DSB, UiTM. huhuhu ada sapa2 sudi temankan saya? medical checkup suma dah siap, yuran dah bayo... harap2 sabtu ni muka semenggah la sket..nak buat kad pelajar katanya..muahaha tak kan kena p umah cik azie dl suh touch-up har har har...
hati sungguh tak tenang... jumaat ni nak amik cuti abehkan cuti tahunan yg tinggal 2 1/2 hari je lagi ni..ingat nak p tgk hantu kak limah... ada sapa2 yg cuti jumaat @ isnin depan...buleh la roger2 p tgk wayang... wahhhhhh macam2 plak... 

sekian sahaja luahan hati saya pada hari ini... insya-Allah akan bersambung lagi pada masa akan datang... kalau sudi doakanlah saya ye..supaya dipermudahkan segala urusan... tenkiu Allah, tenkiu all :)



Tuesday, December 14, 2010

nak beli kicap pun dah kena hati-hati





adoi la..nak beli kicap pun dah kena hati-hati ...ada plak kicap kipas udang tiruan.. keh keh  berita penuh sila klik

nasib baik kami sekeluarga bukan peminat kicap tegar... kalau tak mau tiap kali beli haku belekkkkkkkkkkkkkk lame2....
gambar adalah kopipes drpd kosmo online ... perbezaan adalah pada penutup plastik.. yg xde lubang kecik itu adalah kicap asli..




boleh lah


salam semua,

hari ni sgt2 le bz ngan PDS 12 ( untuk keterangan lanjut KLIK ) kali ni saya dan kawan2 ditugaskan dibahagian pendaftaran, syukur al-hamdulillah semuanya berjalan lancar... 



hari ni nak tunjuk tulisan maryam, pada pandangan mata saya sebagai emak beliau semakin elok rupa paras tulisan dia, nak bgtau sekali lagi dia belum pandai eja sendiri, kite kena ajar dia macamana nak tulis nama mama, ayah, mak tok, abah, cu mir... dia paling pandai eja nama dia je la... itu pun annur sahaja, nama panjang dia belum ingat lagi ejaanya... okeh le tu... tp berbuih gak le mulut nak suh dia eja nama abahnya sampai jadi 2 barisan..  S buleh jadi Z kalau ngan minah ni... sampai mama dia sket lg nak tuko kaler ijo... geram haku.. nasib baik mak tok perasan...servis bertukar tangan ...hek hek hek...  

pic atas tu dia amik sendiri, dia nak tunjuk kt ayah dia xtvt dia bersama mama + mak tok masa ayah o/s 2 minggu lepas.... papan putih + marker pen tu km beli kt w/s leno..rm5 je.. berbaloi2 utk 2-3hari lepas tu disimpan entah mana2 je oleh maryam





autopublish


glitter-graphics.com

Monday, December 13, 2010

suka-suka hati je eh !

 salam semua, 

anak dara kami ni kalah anak jantan kalau kreatif dlm kepala dia tu "keluar"... beg kami pun dia buleh buat lori... ni lah kerja dia hampir setiap malam....ngangkut barang2 dari dlm bilik ke depan or sebaliknya.... tanpa rasa bersalah..kadang2 siap minum susu atas beg tu... camne la nak sorokkan beg ni pasalnya dia kan 24jam ada dlm rumah.... ilang sket je mesti tanya, "mana lori adik?" rasanya mau x lama lg tercabut roda beg ni...

dia perasan kami dok snap gambar dia...hahaha dia tgk je nasib baik kami tak kena jeling... oh ya beskal tu km beli masa dia umo sethn...saje2 jalan2 tgk ada jual beskal ni murah je rm28.00 mmg berbaloilah..sampai nak umo 5 thn ni masih elok lagi... nampak baru lagi ..pasainya main dlm rumahkan.. beskal pink dia parking dlm bilik... ngan motor dia 2 biji.. itu ada hati minta ayah belikan dia kereta ... deyyy mana mau tarok?

 dalam bilik plak... dia tgh fikir nak punggah apa.... sampai penuh satu rumah ngan barang2 dia lambak baru dia puas hati... lepas tu ngemas tak mau...tp cam biasa kena paksa baru jalan...itu pun x sepenuhnya... haiahhhhhh
 kalau dimarah nanti keluarlah ayat2 sedih dari mulut dia... " semua orang tak sayang adik..." alalalo
 

Related Posts with Thumbnails