Followers

Tuesday, November 30, 2010

menjengok bakal tadika baru maryam

 org sibuk nak tanya silibus dan nak tgk tempat blajar ...dia plak sibuk nak main... iskh iskh menan kt tadika suka tapi suh blajar kt situ tanak... 

walaubagaimanapun selaku mak beliau, ai guna kuasa paling power! hehehe beliau tadika gak kt sini... dekat je ngan rumah kami bleh jalan kaki or naik motor ngan acu pagi2... guna silibus gelombang terbuka kata pemilik taska... hahaha hentam je la... maryam pun dah kenal ABC, buleh ngeja sket2... membaca belum ye... tulis pun kadang2 p jadi b keh keh keh... tadika ni sekali ngan ajar ngaji... guna iqra' so ptg2 x yah p ngaji dah kalau dia mau buleh baca sama mama jek... la ni maryam ngaji guna muqaddam .. dah pandai eja Alif di atas Aa' dan dah sampai Ya pun... al-hamdulillah, surah2 pendek pun dia dah pandai baca.... seronok dgr kalau lepas solat ( cara dia la) dia akan baca dan sedekah fatihah pada atok ( abah saya ), tok nah & yan ( mak & ayah en. abu )... terharu dgr suara dia...

kelas mula kol 8.00 pagi - 12 tghari 

oh ya nama tadika ni ialah 

TADIKA NUR SURIA FLORA ( kalau tak silap sayalah )


budak tamok masuk ke tadika...nak main je katanya

senyum lebar dpt main...
peristiwa ini berlaku selepas maryam kuar dari hospital yang dia nak buat MRI tp tak jadi tu.... lepas beli menan terus p tgk tadika ni....


7 comments:

Jasfyra said...

selamat belajar kt tadika baru je maryam..

Sham Ummi Echa said...

oo tukar tadika lain yer. naper x cont. yg tadika lama?

LyNn HaMzAh said...

moga maryam seronok belajar kat tadika baru yer...

::Mamalyna:: said...

tu tanda2 die seronok tue, ehhehe..
anak saya lyna, taun depan dah start belajar iqra'..baru 3 tahun..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

bagus gak ek tukar yagn baru.. dapat belajar situasi persekitaran baru, silibus baru.. mesti maryam happy punya dapat kawan baru .. tadika ni pun tadika islamik ke sue.. kena pakai tudung gak ek.

makcikrehan said...

harap2 tuko kindy maryam jadik selera makan. barula bertubuh sikit kan? hehehe

mar!ahaf!z said...

:) sana byk tadika kan, senang je ko otw gi keje je kan nak drop dia? bila start?

Related Posts with Thumbnails