Followers

Friday, November 26, 2010

Majlis Penyampaian Sijil & Hadiah Tadika Muhajirin

salam semua...


hari ni nak cerita mengenai Majlis Penyampaian Sijil & Hadiah Tadika Muhajirin ... maryam masuk pertunjukkan fesyen jer... semua budak umo 4&5 tahun wajib masuk ...hehehe comel2 belaka....


mula-mula nak ucap terima kasih banyak2 kepada AZIE kerana sudi menaja make-up utk maryam ...hehehe meletops tuh... len kali buleh la make-up lagi ye... ngeh ngeh ngeh

bertungkus lumus acik azie siapkan maryam....maklomlah dah lewat...walaupun begitu tetaplah gojes anakku di make over oleh acik azie....hihihi


sampai2 je kt dewan kena anta anak ke blkg... ramai dah kawan2 maryam dah ready .... eeeeeeee geram tgk semua...BF maryam iaitu Ika pakai pakaian pengantin... 

pasal maryam tadika di tadika islam so semua mesti menutup aurat... jenuh nak tutup kepala budak ni... kejap2 kang tudung dia lepas ke blkg, tarikkk pastu tgk lg kt dia dah keblkg semula... klu dia duduk main letak buntut je bukan nak ejas2 sket selendang ke hapa... hambek naik stage rambut dah nampak sekerat....

sebenarnya takmo buh kt dahi tu...saje dlm keta nak suka2... sekali terlupa... nasib baik sblm naik stage sempat buh kt hidung plak... yelah dah la pakai pakaian india tak kan nak tiru sebijik kot... hehehe saya siap pakaikan maryam inai tu... smgt sggh mama maryam ni kan? alah sethn sekali je pun... esok2 dah msk darjah satu dah xde peluang dah....

utk pertunjukkan fesyen ni takde hadiah ke hapa..saje suka2... time maryam kuar ramai yg bsorak hehehe....
 maryam dpt piala saguhati...semua pun dpt.... utk setiap subjek cikgu dia bg pada budak2 umo 6 thn je...


maryam bersama piala beliau.... tgk sudah tukar fesyen tudung... ini hanya bertahan selama 10 min rasanya... lasak budak ni... x reti kontrol cun lagik... tp make up menten... bukan main suka kena make up .... 

byk gak persembahan yg ada.... tp saya tak amik gambo pun...hehehe pasal maryam tak masok kan....lg pun mak pak masing2 hilang ingatan bila anak atas stage....suma pakat2 berdiri dpn stage nak amik gambo... kite org kt blkg x nampak pun... nasib la kan... dok nyembang je la.... keh keh keh...

gambo makanan pun x sempat nak snap...km kuar dewan je licin suma.... xde rezeki kamilah maksudnya.... takpelah....

 
maryam dah tukar fesyen lagi...kali ni cikgu nursery dia plak siapkan.... bertuah punya budak...

 maryam & ika ngan cikgu tadika derang... ni pic last...thn dpn maryam & ika akan ke tadika lain... nak tukar2 suasana plak.... tudung maryam dah ilang.... hehehe ika menten ayu lagik...


maryam bersama ngan yasmin sofea..kawan kelas dia..umo 4 thn gak... thn dpn pun sofea tukar tadika lain....entah bila dpt jumpa lg... masa darjah satu kot... hehehe soronok derang main2 kt luar..... rasanya main menari2 kot...

ni last ...ni dlm keta...itw blk rumah...penat2 ...

ok abeh cerita pasal tadika maryam.... byk sgt gambar saya cerita yg penting2 sajelah... skrg dah cuti sekolah.... apalah xtvt maryam kt rumah..... mulai bulan 12 ni maryam dok rumah ngan mak tok dia je.... lepas ni  maryam, dah x dok kt nursery.... mak tok sudi jaga dia ....hehehe makin manjalah ini budak... tp mak tok garang gak ngan dia.... sure dia kena blaja lipat baju .... hehehe rasakan.....



autopublish

9 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sue...comelnye...siap ade subang kat hidung lagi hah....hihihih...aku pun mase konsert mia mija tu, mmg bekenan tgk budak2 yg pakai bollywood, mmg dah berangan dah kan best kalo mia ke mija yg pakai hihihihi.....

♥Azie♥ said...

wah mmg comel la..

makcikrehan said...

weeiii... ni tadika muhajirin ker tadika muliwood neh?? kekekekek. suka maryam kena mekap ekkk... haha

ZanaNordin said...

lain seh muka maryam
comel sungguh..pandai azie solekkan mata dia...ha ha ha..

bebudak sue..kalau tak melasak mmg bukan budak namanya...at least..biar dia melasak..tanda dia sihat wal'afiat..

wei..aku jatuh cinta ngan baju maryam arrr...cantik seh..mana ko cari....nak carikan sepasang ler utk batrice...buat pakai suka2 jer

Wati3qv3 said...

comel maryam.. lain muka maryam lepas di make upkan :)

Sham Ummi Echa said...

ayooyooo...cantiknyer maryam. mmg mnjadik la bollywood maryam. siap mekap cun x hingat tu. pndai azie mekapkan.

mar!ahaf!z said...

cantiknye mata dia... ;)
tahniah dah "grad" maryam.. hehehe

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

comelnye mata maryam..memang menggoda.kelakar jer tengok maryam pakai tudung naik pentas sampai anak rambut..hahah..bertuah punyer buak..tahun depan hantar mana pulak??

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah comel betul azie mekapkan maryam.. terserlah kebollywoodan nyer tu. hehehhe

tu la kan, kalau tak pakai tudung, mesti boleh buat macam2 pesyen rambut maryam tu.. kalau pakai tudung tu terhad la sikit

tahun depan nak hantar sekolah tadika mana sue

Related Posts with Thumbnails