Followers

Tuesday, November 23, 2010

kenduri arwah + tahlil untuk "abah"

  pagi raya haji ke 2 kami buat korban.. mlm tu kami buat kenduri arwah... kami cuma ambil bahagian mak tok + maryam je.. dptlah dlm 7kg  daging... pastu dpt tulang 2kg rasanya... pastu abg saya dpt 2kg daging pasal tolong "mengirakan" lembu2 koban tu... jiran sedekah 1kg daging korban dia... itulah yg kami sajikan kepada tetamu... semua lauk pauk masak sendiri... hehehe adalah 2-3 org jiran rapat yg dtg tolong... pasal saya pun bz memasak, byk gambar makanan tak sempat di snap...

menu :
nasi putih - mak tok + SIL
masak lemak cili api tulang + lelemak - mak tok + cikpuansuhana
daging goreng kunyit - cikpuansuhana
kerabu mangga - mak tok
daging + hati + jantung + paru pacak@bakar - en abu 
air asam - SIL
sambal belacan + ulaman - mak tok
lepat pisang - mak tok + cikpuansuhana


 antara tetamu yg hadir...syukur penuh jugalah dlm rumah ...mula2 risau gak maklumlah masih lg raya kan..kot2 org2 blk kampung...syukur rezeki kami..ramai ahli surau dtg... amin

makan time....  

see tak byk gambar pun pasal org yg suka amik gambar ni bz..dialah tukang idang, dialah nak jaga anak, dialah nak ambik gambar dan dialah juga ngemas dan dialah juga tukang basuh pinggan mangkuk.... penat sgt2... siap je suma tukar baju..terus zzzzzzzzzzzzzzzz hahaha x kisah dah lampu pasang ke hapa... terus sepi jek.... 

esok ptgnya kami blk kg....p kubur abah... siram air tahlil tu... rindu sgt sama abah.... hurmmmmm


 masak lemak cili api tulang + lelemak...

 kerabu mangga muda

 air asam ...



autopublish

2 comments:

ZanaNordin said...

banyak gark ko masak2 sue
yang penting hasil air tangan ko tu...kalau aku, sure mak aku yg buat sumer...keh ekhe keh....

uish..kerabu mangga....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sedapnya menu tu sue, semoga arwah abah sue berada didalam golongan orang beriman amin...kita pun baru weekend ari tu wat kenduri arwah opah kita

Related Posts with Thumbnails