Followers

Wednesday, October 13, 2010

boleh pun suap sendiri



budak bertuah ni suka makan nasi tapi masalahnya tak mo suap sendiri... tiap kali nak suh dia makan kita nak kena suapkan dia....stress okeh, kecik2 dulu time kita nak suapkan sibuk nak makan sendiri...time dah besar boleh suap sendiri tak mo pulak... jenuh kadang2 ugut dia... sampai cikgu kt taska pun terlibat dalam bab pesan-memesan kt budak bertuah ni agar beliau suap sendiri makanan...

haishhhhh anak sorang bleh la ikut.. kalau ikut hati ni malas, nak gak dia makan sendiri tp kenangkan dia sowang tak ada kawan nak lumba2 makan sian plak... suapkan gak la.... kdg2 mama, kdg2 ayah, kdg2 mak tok dan acu....muahahaha nasib baik ramai ada kt rumah bleh la gilir2 klu agak2 malash ...

mula2 liat gak dia nak suap sendiri tp pasal mama + ayah dah rasuah baik punya klu dia makan sendiri maka budak bertuah ni berjaya menghabiskan sepinggan nasi....syabas nak! 

tu dia km belikan dia water colour ...hehehe tu yg dia smgt makan nasi pasal nak melukis...hehehe apa plak modal lepas ni klu nak suh dia makan sendiri ... 2-3 hari ni selagi tak abeh water colour tu insha-Allah berkesan taktik km...






autopublish

5 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

annur saje nak bermanja la tu sue...annur selera makan tak???balqis now dah ok sikit berat badan dah naik 1kg lagik...so jadi 10kg...

☆ lieya latif ☆ said...

KEHKEH KEH ....sebijik perangai mija sue....mia okey jek, mija tu same cam maryam, mls mkn sendiri, nak kene suap...tapi mkn byk.....heheeheh.....

pandai gak ko upah ngan barangyeak....lepas ni kene laa pikir ape lagi nak dijadikan upah heheeh

liwaniel said...

sama je ngan irfan..tiap kali suh makan mesti nak kita suap..tak nak makan sendiri...sekarang ni time makan kena suap 2 org..sesuap irfan, pastu sesuap bubur adik dia..

BIONIC WOMEN said...

anak saya dulu camtu jugak..pastu kami beli sudu ngan pinggan cantik2, yg dia minat..of couse ler ade gambar kartun kan..so dia nak makan sndiri ngan sudu..kira ok ler dari nak kena suap jer kan..
(aper yg saya perhati, anak saya x suka tangan dia kotor..tu yg dia nak kita suap..dia sedikit penggeli)..maybe same goes to ur doter..

Aleeya said...

konfem manja ni eyyhhh...tapi kdg ske gak nyuapkan anak nehhh, rasa makin rapat kita ngan dia...

Related Posts with Thumbnails