Followers

Tuesday, September 21, 2010

semata-mata nak kan benda2 ini maka saya pergi ke CH


cerita raya ke 4 kami...

pagi2 km dah bgn siap2 nak blk raub plak....yiehaaa.... bertolak kol 8 pg, sggh di SP jap amik ketupat daun palas yg dibuat oleh pak chaq saya... pastu terus gerak ke CH  hihihi
paling utama saya nak sgt p Ch ialah pasal saya nak rasa sejuk dan dinginya udara di CH ....saya sgt teringin nak makan sayur ni....bukan bunga kobis yg biasa kite beli tu..yg ini lbh ke warna kuning, sgt manis klu buat masak lemak putih or goreng je camtu... terasa2 di tekak saya ni... pastu saya nak makan stoberi coklat n stoberi madu ..sedap... lagi satu saya nak makan jagung yg kaler putih kuning tu... pic lupa nak snap pasal dah selamat msk perut baru teringat hahaha.... pastu saya nak makan ketam + udang goreng kt pasar malam brinchang.... sedap...ketam tu 3 ekor rm5..isi pun byk gak... udang mahal sket rm 10 sebekas tp puas hati pasal byk... yum yum yum.. 

ohh tidak jgn fikir yg bukan2..saya belum "berisi" ini semua hanyalah nafsu makan saya lepas puasa ni...haha padahal udang + ketam tu saya mana boleh mkn, cuit2 sket buat lepas teringin sudah...kang gatal plak kan luka saya tu....
km singgah ke CH masa otw blk raub.... siap roger2 ngan mak tok & pak tam maryam suh dia p gak ke CH....hahaha padahal lepak2 makan nasi yg mak tok bawa sambil bergosip pastu p pasar malam brinchang, beli2 sket2...lepaks minum teh...blk raub...hahahaha sampai raub kol 10.00 mlm...

ni antara xtvt kami pada hari itu...mujur tak ramai org  lagi...rasa sonok je xde jem ke hapa...kami sampai di CH kol 12.30 tghari gitu... tempat pertama km p ialah stoberi farm... maryam bising nak p petik stoberi...al-hamdulillah kali ni km dpt p farm yg best..buah2 semua manis...pilih yg betul2 merah tua...klu ada oren2 sket masam...sambil petik, sambil msk mulut, not good jgn ikut yeahh...hahahaha kali ni km kena petik guna jari je...dia tak kasi gunting.... tp syok pasal xde org...suka hati je pilih2 buah....luas plak tu rm20 utk 1/2kg...ngam2 je km petik pandai betul.... :P

lepas petik stoberi km terus p tanah rata,


 ni plak xtvt maryam bersama ayah tersayang dia...panjat-memanjat kt buah2 tipu kt taman @ tanah rata...km lepak2 sambil makan kt sini....sejuk weh masa ni....sukerrrr 

saya n mak tok gosips apa lagi....hahahaha

kesimpulannya puas hatiku....nanti kite pegi la ye bii, adik pun suka makan bunga kobis yg spesel tu....shedapppp....







autopublish

8 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah syoknyer raya sue.. siap boleh singgah CH lagi.. lg seronok sebab tak ramai orang.. so boleh jalan puas2 kan..

oo tak pernah tengok bunga kobis kuning tu.. next time kalau pi CH nak try beli gak la

☆ lieya latif ☆ said...

wah kelas ko sue....beraye sampai ke CH...jeles aku disaat membace ape yg ko mkn kat situ...sume tu wajib mkn kalo dahg gi CHkan....

amboi2 kemain model strawberi comel tu....siap ade aksi gigi strawberi dari pokok lagi tauuuu.....cute!!!!

re: ye ar sue, tu ckain cotton...senang nak gosok hahahaahah tak renyah aku pagi2 raye nak gosok baju hahahaahaha

Puan Iza said...

bestnya sue ko gi CH.....aku pun nak gi sana bulan 10 nie.....nnt nak cari gak lah kobis tu...sedap eh....

geram jer tgk stoberi tu....

Sham Ummi Echa said...

sempat lg ko g CH raya2 ni yer.. ko ikut jalan mana ni sue. ikut plus ke perak cam biasa tu pas2 tembus ke raub ke. rajin ko naik atas tu sesaja. aku kalo nk ke CH msti nk 3H 2M baru puas hati. jenuh wei lalu kt jalan yg bengkang bengkok tu. baru la brbaloi aku dok uwek2..hehe

Nandre The Legend said...

hebatnya dia buleh pi tanah tinggi cameron tu...

BIONIC WOMEN said...

setakat ni lum pernah g ch..huhu..
dulu masa belajar ada kawan yg duk ch..bila time cuti mesti kim ngan dia bunga ros dan strawberry..salunya dapat free sebab ayah dia ada farm..

liwaniel said...

seronoknye..beraya sampai ke CH...teingin pulak nak makan jagung CH tu..huhuhu

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

wargh, tengok entry sue terus nak pi CH..tak pernah pi pung..lalu jer..
mesti best bawak anak2..yg penting adegan posing2 amik gambo..

Related Posts with Thumbnails