Followers

Monday, August 23, 2010

menu berbuka


salam all,

hurmm makin suram belog saya ni... saya pun tak bape nak sihat sgt... sapa yang tahu maka tahulah sebab saya dok mc sepanjang last week... jumaat ni p lagi spital utk kompom date utk buat pembedahan kecik...huhu takot hokeh... insya-Allah x masuk wad.... korang doakan saya berjaya ye.... 


dalam sakit2 tu bleh juga saya memasak..masak yg senang2 je, ini adalah menu berbuka ptg semalam...sabtu tu kol mak tok maryam, dia kata dia buat masak lemak cili api daging cincang...terliur weh... apa lg smlm suh en abu p pasar tani beli daging cincang juge... rebus dr kol 12- 3 ptg..puas hati lembut giler...senang nak makan.... hehe beli santan kotak, pastu cili padi mmg dah ditumbuk oleh cik puan besar ...senang gilerkan? hihihi.... masak je lah... pastu goreng ikan keli, sayur campur, buat sambal belacan... oh en abu ada beli petai utk org sakit ni... hehehe mkn sket je pasal bulan2 puasa ni, takut sakit perut kalau makan petai...angin katanya... kuih x buat..tak larat weh... makan buah2 sudah.... 

sepanjang bulan puasa ni mmg tak pernah beli lauk berbuka or bersahur lagi...al-hamdulillah bukan  apa rasa tak selera bila tgk lauk2 kt param... huhu maybe pasal kecik kot... kalau selera pun tgk murtabak & tepung pelita...hehehe settap tp tak larat nak beratur tulah... rasanya cam buang masa klu cuma nak beli sekeping murtabak... 

apa plak menu ari ni eh? hihi pagi2 lagi dah pk nak masak apa...rasa cam nak makan tomyam jek... hurmm senang je tu...jimat masa....



6 comments:

Jasfyra said...

ko sakit apa sue sampai nk kena bedah2 bagai ni?

ayah,ummi, farish said...

Insya Allah..moga x der aper2 masa pembedahan tu nnt...
sedapnyer tgk lauk2 tu

~~ciklinn~~ said...

eh sue ni sakit yg dulu tu ka? bukan dulu dah bedah kan... apaun aku doakan semoaga cepat sembuhh

☆ lieya latif ☆ said...

wah menu2 ko sedap2 laa sue...mmg kene tul ngan selera aku heehehehe

cian ko...moga semua cepat semboh yeak...

Aleeya said...

best2 menu ...ley la ajak kwn2 dtg umah bebuka neh hehehee

♥Azie♥ said...

geram arrr aku tgk blog zana pun ada petai...aku suka sangat petai..tapi nak beli cik abg tak bg sbb dia tak makan..

Related Posts with Thumbnails