Followers

Tuesday, August 24, 2010

cerita budak pencinta kaler PINK

budak pencinta pink!!!

Salam all,

hari ni saya nak cerita tentang anak dara saya pulak lah... masya-Allah sekarang ni mulut dia pot pet pot pet... tsk tsk tsk geram kdg2 tu mulut dia tak boleh nak diam...bukan kira kt mana pun...dia belasah je bercakap...pastu bila ditegur merajuk...dasyat sggh... agaknya mmg semula jadi kot perangai kanak2 nih...becok .... lol lol lol dalam kereta mmg jarang dah buka radio, dia dah jadi radio kami...asyik nyanyi jek...kalau mood dia baik siap suh kami request lagu lagik...kelas gitu...  hahahaha

paling tak boleh blah bila kita nak cepat, dia buat lambat2-main2 dulu... pastu bila ditegur boleh plak dia sound mama dia semula... nanti dia akan cakap; eeee budak ni tak boleh nak sabarlah! erkkkkkkkkk 

oh ya budak bertuah ni dah pandai eja A.Y.A.H, M.A.M.A, K.U.K.U & S.U.SU hehehe oklah tu kan... yang lain2 dia belasah ikut sedap bunyi dia jek..... 

pastu dia skrg dah tau sket2 kisah nabi, dosa & pahala.... al-hamdulillah dia kata cikgu tadika ajar.... sonok dgr dia bercerita....

dia juga suka suh mama/ayah bacakan buku cerita, siap kdg2 dia ceritakan semula ...huhu tak boleh nak kelentong dia...kompom dia ingat jalan cerita....

ayat power dia bila mama marah dia...nanti dia akan cakap; mama, marah itu tandanya sayangkan? mama marah adik sebab mama sayangkan adik... adoi sejuk hati terus...



7 comments:

LyNn HaMzAh said...

anak lynn pun sukakan warna pink...segalanya kalau boleh nak pink...heheheh...

☆ lieya latif ☆ said...

haaa lagi sorang pencita pink heheheeh...abis ar ko sue, pasni sume dimintaknye dlm versi kaler pink heheheeheh

tu laa kan, budak2 baye anak2 kite ni mmg petah berckp....penin kadang2....seronok pun yeak.....membebel2 jek ngalahkan kite heheheeheh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah semua pink...tak pe girl memang sinonim dengan pink...tomey ja anak dara sue ni...baru balik dari taska ke tu...dari atas sampai bawah pinknyer ye

Sham Ummi Echa said...

kalo dah girl tu kan mmg la pencinta pink kan.. echa pon suker ngan pink gak.. tp kalo diberi pilihan dgn merah..dia lg suka merah

makcikrehan said...

anak makcik pulak asek nak speaking. bersepah2 bunyinya... bahasa uganda lagi indah bunyi nya kot. sepatah haram aku tak paham. ni semua gara2 makcik tak bagi dia tukar bahasa katun kat 613 ke BM mcm selalu. huhuhu..haru sungguh!

♥Azie♥ said...

good gurl maryam

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kalau dah nama gegirl, mesti semua benda nak warna pinkkan maryam?

tu la untung masukkan awal2 ke tadika, kecik2 dah pandai mengeja

Related Posts with Thumbnails