Followers

Monday, June 28, 2010

tak pasal-pasal kena cucuk!

petang khamis lepas, saya ada la buat sikit kerja bungkus hadiah je pun lepas tu biasalah ngemas2 la kan... kertas pembalut jatuh, saya tunduklah cam nak rukuk tu...tetiba pinggang saya cramp! Tuhan je la yg tahu sakitnya camne, nasib baik kebetulan dlm bag ada yoko2 dalam keta plak ada koyok... cepat2 telan ubat tahan sakit yg saya dapat ari isnin ari tu... minta tlg kawan opis urut2 sket.... lega la sket... tepat kol 5.30 terus blk tp sempat pesan kt member opis, kalau saya teruk saya MC esoknya (Jumaat) pasal dah boleh agak dah sakitnya lain macam.... ngan dua2 belah kaki pun kebas semacam...saya dah fikir negatif, matilah kalau tetiba saya lumpuh ..tsk tsk tsk...

hari tu saya rasa saya adalah pemandu yg paling bejaya cam apa jek..mmg lajulah..tak padan ngan viva ...130km/sj ...hak hak hak...sakit punya pasal, sandar salah, tegak salah...mmg rasa nak nangis je ...sumpah sakit nak mampus...

dr pjaya kol 5.30pm , kol 6.10pm saya dah ada kt sg.buloh ! hahahaha kagum ngan diri sendiri.... lantak la situ...lg sekali saya sakit hokeh!

terus p klinik, pastu dr. check suma takot kot2 tulang lari ke, retak ke hapa...al-hamdulillah semua ok...cuma otot2 saya kekejangan serta maybe cedera pasal saya terus tunduk...tah2 otak punya maklumat tak sampai lagi ke pinggang saya dah tunduk.... otak saya lambat btindak gamaknya...adakah saya kena minum anmum essential ? supaya sel2 cepat bercamtum? hahaha okeh tak kelakar...

bincang2 ngan dr. suma dia tgk pun teruk smcm je ...dr. cadangkan saya di cucuk..yelah mkn ubat tahan sakit pun cam tak bape nak jalan...so cucuk je la... ada da baki 5km nak sampai ke rumah yeah... ok tadah pungkok je la... lega sket ...kebetulan malam tu en abu blk..so dia take over jg maryam....kalau tak, tak tahulah camne nak handle budak tu...kang tetiba nak shi shi, tetiba nak uk uk ..tetiba lagi nak susu...adoi la..tak boleh tgk org senang sket layan CSI :P

esoknya saya masih tak berapa nak larat...ingatkan nak pegi gak opis, pasal ada jamuan + meeting....tp kenangkan opis nun jauh di pjaya...batalkanlah..lg pun dr. dah bg MC... so sepanjang hari...terlentang je la...klu angkat berat sket or bdiri lama2 pinggang rasa nak putus....abg saya kol pagi tu, cerita la suma2 kt dia pastu saya suh abg rahsiakan drpd mak..sekali dia p bgtau plak dah ..chaitttt tak boleh simpan rahsia betoi..risau bukan kepalang lah mak saya

yang lawaknya depa dua beranak siap buat rancangan sendiri, konon2 kalau saya teruk, depa nak angkut bawa blk raub, nak p urut ke hapakan...hahaha i lap u alls lah! dtg pun depa nak rahsia2...sekali padan muka, saya p kedai mamak melantak pasal tak larat nak masak...

mak saya urut 2 hari berturut2...jimat duit...hahaha al-hamdulillah hari ni btambah ok...smlm siap boleh p sopink baju raya...tp still tak boleh bdiri lama2 sgt.... so mmg simpan ubat dlm hbag je la.... so lepas ni kena hati2..ini kali ke dua saya tetiba cramp pinggang.... so mmg kena beringat kalau nak tunduk ke hapa..heran betul padahal ambil kertas je pun...bukan berat pun...

nak kata kurang kalsium saya ambil pil kalsium kdg2 minum gak la susu..(malas betul nak bancuh susu, awat la tak ada 3 in 1 hah?) ...rasanya pasla urat2 kembang ni, dah la ekon kt sini sejuknak mampus giler... pastu makan x bjaga, sejak akhir2 ni dok minum ais... so tahniahlah cikkkkkkkkkkkk huhuhuhu......






2 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alahai sue.....ko pun sakit gark ker...
sian ko....takpe...doc dah bagi MC tu..rehat cukup2 k.....kita nie dah bertambah tua gamaknyer sue kan....tulang pun dah tak kuat...alahai.....kena minum susu anlene ler gamaknyer nie...

tp kelakar arr ko....sian mak ko...kemain bersemangat lagi datang nak menjengguk anak dia...sekali sampai ...si anak tengah syok makan kat kedai mamak...he he he he..gitu ler emak kan sue....bila dgr anak sakit, sure hati dia tak tenteram.....

apa2 pun hope ko dah makin ok lepas mak ko urut.....tangan ajaib tu sue....

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Sue ko x sihat gak ek..samalah aku dr last week demam kebah tak kebah..nak mc rasa cam blh mai kje..tapi bila dah sampai opis xleh wat kje lak..ekon depan muka aku aiseh..rasa nak pindah tempat dok jauh dr ekon..Pepon aku doakan ko cepat sembuh..kalo sakit pinggang dr apa yg aku tau maybe cara duduk x betul..yelah kita seharian duduk je kat opis kan...haha banyak plak aku bebel

Related Posts with Thumbnails