Followers

Friday, June 18, 2010

nyaris2 nak mengamuk!

kol 5.30am rabu ari tu saya nak gosok baju kerja tetiba tgh khayal mengosok tu gedebukkkkkkkkkk seterika tersayang jatuh ke lantai! ( seterika tu dah berusia lbh pada 8 thn ) terus mata hitam saya segar...huhuhu sekali dah x bleh guna...masa tu br iron tudung separuh.... baju semua blm iron... nangis wei...cepat2 berdiri dpn pintu lemari cari baju/seluar yg x yah gosok ! nasib baik ada blouse yg kainnya jenis x nampak klu kita x gosok ...sebenarnya ada sepasang baju yg dah digosok dan ada gak tudung tapi x matching la plak , pasalnya main taram menggosok bila ada waktu free..konon2 nanti bila baru gosok baju yg matching....chaittt ..tudung hijau cair baju yg dah bergosok kaler peach! no no no..... baju en abu plak nasib baik ada baju kerja yg awal thn ari tu dah digosok, dia x suka baju kerja yg itu pasal kainnya keras... darurat punya pasal, belasah jek... hek hek hek....

budak yg hepi tgk tv besar kt kedai letrik! siap joget2...hahaha



km beli seterika ini - yg murah2 sudah, gaji lambat lg nak masuk....huhuhu



sekali pagi khamis nak iron baju bleh plak x nyala x panas langsung! eeeeeeeeee tensen sggh dalam hati mula dah maki2...hahaha siap rancang nak ngamuk ptg tu bila tukar seterika ni.... masa beli seterika ni ada la km suh org kedai tu test bleh plak dia x mo.. dia kt nanti panas susah you nak simpan...iskhh pasal masa tu sy dah x de mood sy diam je...malas nak gado tp mulut ni sempat la ckp kt dia, klu x boleh guna esok baju sy x bleh iron lagi la, x pergi keja la sy....iskhh


tp pasal sygkan cuti p gak keja...so belasah la pakai apa yg ada pada pg itu... bila en abu bsiap suma sy cerita kt dia sambil marah2 ..sekali en abu tgk seterika tu...tah apa dia pusing2...sekali ting ada lampu nyala...bleh guna la plakkkkkkkkkkkkk eeeeeeeeeeeeeeeeeee masa tu dah kol 6.40am! cepat2 iron tudung yg matching ngan baju..klu tidak baju peach tudung coklat hokeh!!! hahaha


kesimpulannya nasib baik en abu terai dl..klu x sia2 haku ngamuk sakan kt kedai t buat malu jeku....jgn x tahu sy siap dah buat skrip apa nak sembur kt kedai tu...wakakakakakaka


disebabkan kejadian ni, sy telah berazam utk membeli dan beli lg tudung jenis ini...hahahaha senang cerita.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


kita retro hari ni!!! yiehaaaaaaaaaaaaaaaa

6 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ya ya tudung orang malas kan...tak payah gosok...kiter pun suka tudung ni...nge...nge..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tengah kupul warna biar cukup 12 warna leh match denagn sumea baju hu..hu...jimat elektrik

org minyak said...

aku lagi best, gosok baju masa tahun 2003 dulu, sampai skrg ada lagi site dia.. tak caya?? hang tanya suhana tu

lagi pon iron murah pon ok jugak, sebab aku pakai iron takda brand pon, aku beli kat giant tahun 2005, RM 19.00 ja. ehhehehee

alhamdulillah sampai la elok lagi, bini aku ja yang pakai tetiap hari...

ayah,ummi, farish said...

tudung nie lah tuding yg paling mudah sgt2..x yah pening2 kepala nk gosok2

makcikrehan said...

makcik gumuk ko ni dah berbulan2 tak pegang seterika. naju kerja pakcik ko sumer aku sub kat dobi yg opis provide utk baju keje. nyamannya hidup tak yah hegeh2 mengiron baju.

baju makcik? toksah tanyalah... diam-diam sudah. mcm hang taktau perangai pemalas, hantam kromo makcik hang. setakat baju merah, tudung biru tu takde hal lah... :))

-SharleenZawawi- said...

mmg pun.. sgt la berterima kasih pada pencipta tudung ini.. dgn anak kecik sgt praktikal.. takde la tudung berbentuk karipap lagik.. hehe.. nak ootstation pun senang, tak perlu sibuk2 carik iron... sgt2 sukee... ;-))

Related Posts with Thumbnails