Followers

Tuesday, June 15, 2010

‘My Water Moments’


Ini adalah keluarga kecil saya :) lengkap semuanya kecuali "abah".... oleh kerana kami x ramai maka kami selalu akan bjalan atau makan angin bersama2....


Sebagai seorang blogger yg agak tegar mestilah ke mana-mana dan di mana-mana saya akan ambil gambar, x kiralah walaupun gambar itu jadi kelabu asap...janji ada gambar agar kenangan itu tidak hilang begitu sahaja...antara xtvt yang sering kami sekeluarga suka buat ialah mandi-manda x kiralah samada di sungai, laut or pool


maryam mandi di anak sungai kat dusun.... indahnya menjadi kanak2 kan...

gambar ni saya ambil masa kami ke kuala gandah tempat ternakkan gajah di pahang :)... masa ni kami berpeluang mandikan anak gajah ...seronok sgt...tp kami kena bergilir2 sebab nak ambil gambar, kalau nak gambar kena ambil dari darat..yelah kang kalau kena sembur ngan gajah, habis rosak plak kamera saya kan bagus kalau ada kamera yang kalis air :) Sony Cyber-shot TX5 ni...kompom bleh ambil gambar gempak2 lagik..hehehe sebabnya kami berpeluang naik atas badan gajah dan gajah itu akan terbalikkan kami ( penumpang) ke dalam sungai... kalau ada kamera Sony Cyber-shot TX5 mesti syok pasal dapat ambil gambar dari dalam air bersama dgn gajah tu


yang ini pun sama...kebetulan masa ni saya tak ada mood nak mandi boleh la saya ambil gambar ni...kalau x mesti tak dapat ambik gambar yang cantik mcm ini kan? yelah kamera mana boleh kena air..satu kerja plak amik gambar lepas tu nak p simpan kamera plak kan...


@ PD, CNY 2010
punya la jauh saya zoom....sehabis daya tu......


dan ini juga, jadilah ada gak kenangan utk anak saya kan? tp itulah, balik2 muka saya tak ada :(... pasalnya sapa nak jaga kamera kan? masing2 dah tentu basah kuyup ..kang rosak kamera ....lg naya...

oleh itu saya sgt suka kan kamera Cyber-shot TX5 kerana ciri2 yang ada padanya


Bring Out The Style in Any Situation
The compact and durable Cyber-shot TX5 ( klik utk keterangan lanjut ) gives you the photographic power whenever, wherever


korang tgk la gambar ni...cantik kan...mmg teruja sggh la tgk hasilnya.... eeee syoknya kalau dapat kamera ni kompom lepas ni muka saya ada dalam gambar bila ada xtvt mandi-manda lagik....hehehe yelahkan tak ada apa yang nak dirisaukan

saya mmg puas hati dgn jenama sony ni pasal sekarang pun memang saya guna kamera SonyDSC-W110... tapi kalau dapat Cyber-shot TX5
lg la baguskan.... kalis air...mmg sgt mengujakan lg plak kalau baca kelebihan kamera ni..


ciri-ciri kamera ini ;


Water-proof
Dive in with the water-proof Cyber-shot TX5. Capture beautiful underwater shots up to 3m deep for up to 60 minutes*.

Temperature-proof
Keep on shooting even below freezing point up to –10ºC** with this tough camera in harsh weather conditions.

Dust-proof
With the superb dust-resistance of the Cyber-shot TX5, you can be assured to always get spotless images whatever the environment is!

Shock-proof
The shock-proof design of the Cyber-shot TX5 allows drops of up to a height of 1.5m*, the usual height we hold the camera for photo-taking.


kalau lah boleh dapat kamera ni sebagai hadiah besday tak lama lagi alangkah indahnya...
semua warna pun menarik....tapi saya paling suka warna hijau lembut itu....

7 comments:

Lily @ Mama Iqa said...

wah..dah buat request dah ye utk hadiah besday? hehe

☆ lieya latif ☆ said...

wah sume pakai wat entry water moment nie heheeh....moga2 impian ko tercapai yeak sue, kalo dpt kamera ni best kan....pi jalan2 main air dpt kite snap2 kan....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

beb...gud luck arr
best kan kalau dpt..
aku plak tengah cari idea lagi nak menggoreng entry tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

cayok2 sue...hari ni dalam sejarah...jarang join contest...moga murah rezeki leh menag k..suka gambo yang fisrt tu...

LYaFRINA said...

gud luck...

**salam perkenalan : ) **

♥Azie♥ said...

aku baru nak buat..baru dapat email dari nuff..good luck sue..moga impian tercapai amin

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

good luck sue .. kamera ni memagn best kan

Related Posts with Thumbnails