Followers

Wednesday, June 02, 2010

Keputusan Ujian Penilaian Awal Tahun Annur ( khas untuk anak cayang busuk mama )

dup dap dup dap .....................................................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


seperti yang mama pernah tulis dalam entri terdahulu walau apa pun keputusan ujian anak kesayangan mama + ayah ini tetap mama akan ceritakan...walau pun keputusan itu teruk or baik ....dan mama + ayah nak adik tahu mama + ayah tetap dan amat berbangga dengan adik !!!

al-hamdulillah adik boleh buat semua ujian yang telah diduduki.... mama + ayah lapang dada ngan keupayaan adik...baru sekolah tadika 5 bulan ( apa yg kita boleh jangkakan ?) , dan dgn keputusan yang adik dapat rasanya sangat2 ok....

ini keputusan ujian kognitif, pendidikan islam, amalan solat & hafazan....al-hamdulillah

bahasa inggeris, b.melayu & bahasa arab punya keputusan...
mama nampak adik lemah tang b.melayu tu... mama faham soklan sket punya "senang" cam soklan utk darjah 1 kekdahnya... hehehe...

ini adalah contoh soklan b.melayu yang annur kena buat... mama tau anak mama ni ABC pun kdg2 kenal kdg2 x kenal.... udah kena mengeja.... camne nak buatkan..xpe la ada gak yang betul... soklan semua cikgu tlg bacakan.... so adik dan kawan2 kena la tulis sendiri....

cam soklan budak darjah 1 je kan... adik byk kurang markah tang ejaan camni... untuk BM adik dpt markah 59 = C oklah tu..mama faham, cuma kesian kt adik....xpe mama kompom ujian adik masa tadika 6 thn mesti sukses!... Amin....


ini pula soklan pendidikan islam..byk kurang markah sebab adik x faham apa yang cikgu baca.... xpe nanti blaja rajin2 bleh baca sendiri...kan kan kan


markah ujian setiap subjek yang adik dapat, syg tang asas jawi tu..sebab adik salah satu dpt markah 96% je..kalau betoi semua bleh dpt 100%...hehehe konpius eh...


ini pun sama...

mama + ayah paling bangga yang ini ngan adik, hampir semua kertas ujian adik tulis nama sendiri lengkap ngan nama ayah....hehe sian adik nama panjang sgt...sampai guna 2 barisan... pasni adik kena blajar tulis kecik2 sket..baru muat... paling x tahan tang nama syahirah tu bleh plak H ke bawah...hahaha x muat dah eh nak sambung terus kt atas tu.... semuanya camtu tau.. lawak la..... cayalah..mama umo 4 tahun x reti tulis nama lg...pengang pensil pun jarang.....


keputusan penuh adik... 4A, 3B, 1C...
ada 8 subjek.. cam nak PMR jek...
al-hamdulillah mama puas hati ngan keputusan ujian 1/2 thn adik...
nanti mama kasi 40 hengget eh pasal dpt 4 A.. 1 A rm10 !!!


mama + ayah syg adik satu dunia :)



21 comments:

Jasfyra said...

terharu wei baca entry ni..aku pun sama xkira la anak kita xdpt no 1 pun dlm kelas.yg pentig dia dah cuba sedaya upaya.cam aku penah ckp kt ko.xsemestinya kalo kecik2 anak xpandai sampai beso dia xpandai kan..tahniah annur aka maryam..acik juya bangga sama kamu

☆ lieya latif ☆ said...

sue, ko kene pi bawak anak ko pi mkn2 meraikan kan keputusan die nie...pada aku dah okey sangat dah nie.....lagi pun, mryam dah pandai tulis name sendiri.....tanye budak2 yg baye die, tak ramai lagi kot yg tau tulis name....aku ni pun mija tak reti lagi tulis name die, damia dah reti laaa sebab die dah tau membace sikit2....so bleh laa die mengeja bile nak menulis tu....

ape2 pun, auntie proud ngan maryam!! bagus girl!!

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

zuera- huhu aku pun sama... aku plak yg sedih baca komen ko... tenkiu ko sgt memahami... semoga anak kita bijak2 belaka...cemerlang akhlaknya..Amin

lieya- tenkiu lieya..komen ko sgt membina.... wah syoknya mia dah tau mambaca sket2.. ok dah tu...aku bangga ngan anak ko..insya-Allah anak2 kita akan jadi insan yg cemerlang dlm semua aspek.. amin... yelah nanti aku nak blanja maryam mknlah..hehehe duit tu nanti aku buh dlm akaun dia...

eiNa said...

cayalaah maryam! ajak mama ngn ayah banje makan eh.. :)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

alhamdulillah keputusan maryam sangat memberangsangkan.. boleh dibanggakan ..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah...bagga tol jadi ibu ye sue...tak pe pasni maryam mesti lagi teror kan...okey la keputusan maryam tu...baru 5 tahun soklan dah macam budak darjah 1 kan...semoga maryam berjaya dalam pelajaran k

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

k.cik - hehe kompom nanti blk raub terus belanja mak tok sekali..today besday cik piah

k.mimi - syukur..hehehe

anje - amin amin amin...insya-Allah tenkiu

makcikrehan said...

wooiii... ni tadika 5 tawon ka... nak ambik UPSR nih? mak ai mcm2 ujian... kita time umo depa-depa ni dulu... berak mencirit dlm suor lagi nih. memang tatau hapa melainkan melangut dapat TV tunggu katun doremon.

anyway, congrtas maryam. tak sia2 mama bayar mahal-mahal tau [mama tak ckp kat maryam, mama bitau kat makcik jerr...syyhhh...diam2 yer maryam. jgn bitau mama yg makcik dah bitau kat maryam]

hahaha...sengal ko makcik rehan [kata mama maryam kpd makcik]

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

mak cik - huhuhu cam nam amik UPSR kan..aduh ..anak sy br umo 4 thn lah mak cik..

hehe tadika murah je la mak cik....

syue said...

wahh. bestnya dia dapat rm40 sebab dapat 4a =) okey la tu kan, boleh jadi pembakar semangat utk annur supaya lebih berjaya utk ujian yg seterusnya. good good! :) semoga dia terus sukses hasil dorongan semangat mama dia ni :')

nifalnin... said...

caya lar annur... next exam wat betul2 yer.. klu 8A = 80 hengget... heheheh... nanti leh banjer acik ekkk....

Sham Ummi Echa said...

wow ni kira hebat la maryam.. dah boleh tulis.. echa satu pon x tau lg.. xpe nx year aku hntar dia g school leh la dia belajar menulis/ mmbaca sumer... insyaallah kita doa yg trbaik utk anak2 kita

oli said...

syabas maryam!!!!
ajak mama pi makan KFC!!!!

Mimi said...

ni kira orait sangat2 tau Sue, pandai Maryam tulih nama sendiri..Najeeb satu apa pun tak reti lagi...sekolah pun x pernah jejak lagi..

عين / ايلين said...

Salam Sue, akak pun terharu membaca tentang Maryam.. Dah makin besar, makin pandai, sihat sentiasa insyaAllah..

Sue bila ada kelapangan ajaklah anak membaca, kalau dah boleh membaca lebih mudah nak ajar banyak perkara. Dulu masa akak umur 4 tahun, Ibu Abah akak ajar guna flashcard. Lepas tu bila dalam kereta, Abah akak akan suruh kami adik beradik baca nombor plet bas/lori/motor dan sebagainya... menjerit-jerit la kami berlawan sapa dapat baca dulu.. makin lama makin cekap kenal huruf. Alhamdulillah. Kaedah belajar secara santai buat budak kecik lebih cepat tangkap.

Itu je la pengalaman parents akak yang akak dapat kongsi. Maklum le, pengalaman sendiri belum ada :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

jangan sedih sue....even aku nie takde pengalaman cam ko..coz' batrice pun tak masuk sekolah lagi....huruf pun ntah kenal ntah tak lagi...takat menghafal tu dah boleh membangga kan since dia tak pernah masuk sekolah secara formal..but maryam dah pandai menulis nama dia....she so clever ok...

see....maryam terror BI ko...clap clap hand...auntie proud ngan maryam...

takpe sue...biar dia belajar pelan2....jgn push dia sangat....

and 1 more thing
u've been tag by me
he he he
sila join yerk

http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2010/06/giveaway-cayang-ibu.html

kasino royale said...

fuyo hebatnya dia nie, bahasa Arab cemerlang .. wa cakap lu...

buleh pi belajaq kat UIA nie..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

syue - amin, tenkiu shue...nanti besar2 dia boleh tau sendiri camne mama + ayah dia bg galakkan utk dia terus maju :) nak bg byk2 x mampu lagi..

niza - eh eh eh acik punya bahagian mana? hulur2 la sket :P

sham - xpe sham, aku dl ingat hantar maryam ni utk dia blajar bkawan je..x sangka plak ada exam2 bagai nih...hahaha insya-Allah nanti echa akan jd anak yg bijak....amin

oli - yeahhh sudah blanja anak p makan KFC! tenkiu :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

mimi - ala x pe mimi, nanti najeeb pun boleh menulis gak... budak2 ni cpt tangkap..lg2 cikgu yg ngajo... aku ni maryam bukan nak dgr ckp sgt... geram jek...

k.ain - tenkiu akak, insya-Allah sy mmg suka nak buat camtu...bila kt traffic light selalu gak buat kuiz kt dia..tp maryam ni main je lbh ...bukan nak ikut apa kite ajar... xpe sy cuba lg kak... usaha tgga kejayaan :)


zana - saa ngan maryam...xpelah zana...anak kite kecik lg..nanti insya Allah batrice pun boleh...aku sentiasa ingta pesanan korang so mmg aku x push dia... sian plak...patutnya masa ni dia masih main2 lg... aku kena tag? muahahaha okeh2 nanti aku buat eh...


en nandre - dia kenan en halim kot..wakakkaka..amin

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Anonymous said...

vpz, itsyv hp nrrlhgvp g rgwed.
ynsx yiogcitf b uk e!
whz free adult movie
, pgmn wk ps w nejx t.
fkcvjj nyiuxr uomt y vfkh. pbm, disney porn
, clje o jyfberti c wlbugm oh wyrw vgf.

bfv zm gym.

Related Posts with Thumbnails