Followers

Thursday, June 24, 2010

beliau sudah terasa bahangnya



beliau sudah terasa kehilangan ayah tersayang :)

selama beberapa hari ni en abu tak ada di rumah dia kena pegi o/station kt ipoh jauh bukan jauh sgt pun. insya-Allah kalau tak ada apa2 hal hari ni dia balik...


isnin, selasa maryam ok...dia tahu ayah dia keja jauh..kena dok baik2 ngan mama n acu yg suka sgt menyakat dia, sampai mama naik hantu stress hokeh maryam asyik berbunyik sirennya buat perangai pun biasalah time suh dia tido .... asyik nak tgk kartun... tp mcm biasa mama lg bijak pada dia..awal2 lg haku dah st tv punya timer baik2..wakakakaka 30 min ke..nanti tv off sendiri, bila maryam marah2 saya ckp kt dia tv rosak la adik tgk lama sgt... hek hek hek nasib dia percaya....saya masih berkeras tak ajar maryam cara on tv ye... or ajar dia tekan remote astro.... no no no kang tak pasal2 mama tak dpt tgk CSI or AFC....

tapi tetiba malam tadi masa maryam gayut2 ngan ayah dia saya terdengar sora dia yg serak2 ala2 sebak gitu..ah sudah jgn dia nangis sudah...rasanya maryam dah terasa lama ayah dia pergi keja....selalunya kalau lama2 mak tok akan dtg teman jadi maryam tak la rasa cam bosan pasal ramai layan dia...kali ni mak tok bz...maryam pun dah besar, al-hamdulillah sihat sejahtera...so km kena belajar berdikari...hehehe kelam kabut hokeh...semua benda nak kena buat sendiri.... erkhh kecuali buang sampah hehehe itu acu yg tolong....

nasib baik maryam jenis tak cerewet bab makan...masak nasi goreng telor mata satu dia settle.... bertambah-tambah dia makan...budak2 mmg suka telur kan? oh nasib baik gak dia tak mintak nak makan char kew teow , roti canai...fuh lega2....kalau tak nak kena ke kedai makan plak dah...

smlm maryam temankan mama jemur baju... tp bukan tolong pun ...bz ngan kamera...bagus2 ada bakat nih, nak jdi blogger tegar....
maryam sgt suka ambil gambar sendiri! satu sesi 10 keping...hehehe..lawak tgk muka dia...perasan cute la tu :P


hahaha siap sengal sengih... alalalo...



ini plak time nak tido malam tadi.... ni adalah botol ke 2, la ni tiap2 mlm kena upah 2 botol susu dulu..tu pun kdg2 minta botol ke 3 , mama buat2 tak dgr jek..hek hek hek ....pasainya sampai bocor2 mlm tadi ( mlm2 lain pun sama ) ..tu pakai diaper klu tak pakai..agaknya boleh perah tilam...
kelas tak ? minum susu pun pakai "sepit mata" hahahahaha








4 comments:

♥Azie♥ said...

fuyoooooooo....

☆ lieya latif ☆ said...

alah sian die sue....betul tu....lame2 pun tetap rindu...tapi takpe laaa...abahnye dah nak lik kan...ko kene bagi can die berkepit dulu hak hak hak

Jue ~ mama DnD said...

siannya rindu kat ayah dia... anak ayah lah katakan yerk...

pic ngan sepit mata tu cun aaa...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sue suka gambo yang last tu...ada stail...sama cam balqis la ni suka nangkap gambo sendiri sampai habis bateri hanset..

Related Posts with Thumbnails