Followers

Monday, May 03, 2010

CH oh CH ( part I )

Al-hamdulillah sabtu baru2 ni km sampai gak satu family raub ke cameron highland :) dah lama teringin nak p..last km p 2008 bulan mei gak ..kebetulan.. cuaca elok, panas tp berangin ( kadang2 ) ... km ikut jalan belakang ...raub - ringlet cuma 130km = 2 jam ... tol semua xde...
sgt save... cuma dlm 1-2km nak sampai ke ringlet tu jalan mmg teruk lar..sampai tcabut satu tutup tayar keta ku... xpe janji puas hatiku.... km p blk hari je..udah dekat xde feel la nak bmalam.. :P rasanya nak p lagi la... muahahaha



kami pergi 3 buah keta.. ala2 konvoi gitu... ni family de...

cu mir xde..dia amik gambo kami.. ni km kt ladang teh BOh @ sungai palas..

oleh kerana btolak pun agak lambat... lepas singgah ladang teh terus ke restoran AYu Angsana ni..makan kari kepala ikan, masa kami p thn 2008 pun kami makan kt sini gak..kwn en abu blanja..... bukan kedai mamak .. ni kedai org melayu..sedap giler+ murah...


km order kari kepala ikan siakap, ayam goreng, sayur toge, ulam-ulaman, kari udang + sambal tauhu, air sirap + air suam 1 jag.. total semua rm91.00 sahaja murahkan opss nasi 12 pinggan :) licin semua eh..termasuk maryam.....gigih makan lauk kari kepala ikan....

ni dia kedai ni... kt brinchang eh... depan kedai ni bazaar yg jual mcm2 cenderahati...atas tu ada cactus valley + ladang stoberi..



bersambung...

2 comments:

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

salam..hye..
sy dtg membaca..

wwwwwwwwahh bestnye g cameron hgland.
petik buah stobery x

ermm bessar gile kepala ikan apa tuh?
mest sedaap!!

jempot la singgah ke blog bace doa menyembuhkan penyakit

watie said...

best kan jalan2 cameron.. wah makan menggoda jiwa nie hihihi

note : time kasih banyak2 sue. :)

Related Posts with Thumbnails