Followers

Tuesday, May 04, 2010

BANK RAKYAT saya mesti pilih!!!


ini kali ke dua maryam p bank rakyat utk masukkan duit dalam akaun simpanan dia.. selalunya mama or ayah yg tolong masukkan... bukan apa ayah nak maryam merasa pengalaman simpan duit sendiri... sonok dgr bising2 duit syiling tu.... hehehe telinga aku rimas je simpan di bank rakyat ni syok pasal dpt gift setiap kali kita masukkan duit dalam akaun. minimum simpanan yg kite perlu buat utk dptkan gift ialah rm150... kompom dpt tabung ( kalau ikut kata pekerja tu utk simpanan kali pertama je dpt tabung tu...tp maryam dpt je baru2 ni...)!!! kalau rm250 bleh dpt topi, rantai kunci etc... bank lain saya tatau eh...

maryam suka sgt dpt gift siap dpt paperbag lagi hari tu, macam2 ada... al-hamdulillah byk gak duit tabung maryam pasalnya hari2 minta duit buh dalam tabung dia...hehehehe minta2 amalan menabung maryam sampai ke tua..amin.

maryam dah kenal bank ni dan kalau dia nampak logo BANK RAKYAT dia mesti cakap... BANK RAKYAT SAYA MESTI PILIH... hek hek hek comel je....

autopublish

6 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alllaaa....sure tomey suara maryam buat camtu...

betul tu sue...nak kena amalkan tabiat menabung dari depa kecik...

☆ lieya latif ☆ said...

bagus ko train anak ko sue....kecik2 dah pandai menabung.....bagus ni...mesti byk simpanan maryam...sok2 nak masuk U duit tu gak yg akan digunakan kan...simpanan tuk mase depan....

makcikrehan said...

SAYA MESTI PILIH....

cewah nnt buleh jadi duta bank rakyah cik mek kecik neh :-p

watie said...

tabung cik mya jarang nak nampak banyak makin berkurangan adalaa coz cik mya dok main duit dia pastu pi isi dalam tabung menan berbunyi n gerak2 tue hahaha

bagus maryam pandai menabung

Jasfyra said...

kitorang pun pilih bank rakyat tok anak2 :)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak jarang bawak budak2 gi bank. selalu duit dorang akak dah potong gaji siap2 ke tabung haji.. tp nak try jugak la bawak gi bank rakyat ni. macam best pulak

Related Posts with Thumbnails